:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

обелен лак, само пребоядисване ли го оправя?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

обелен лак, само пребоядисване ли го оправя?

Мнениеот dude » Сря 01 ное 2006 0:56

харесах една кола да купувам, но има на едно две места обелен лак около 2-3 см диаметър
лошото е, че е преден капак и таван.
Та искам обективни мнения, има ли начин да се мине без пребоядисване , ама така че да е хубаво
и ако се остави така, какви са последствията
щото иначе колата ме кефи, но едно пребоядисване ще ми стъпи на 500-600 лева поне

Потребителски аватар
vassilplp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vassilplp » Сря 01 ное 2006 1:02

Положението е следното. Неможе да минеш без бояжия за съжаление.
Но най-вероятно ще се разминеш само с лакирване, което е в пъти по-евтино от пребоядисването.

Горния изгорял слой на лака се матира, след което се залива с лак и си ОК. Според мен тази процедура не би трябвало да ти излезе повече от 100-ина лева за двата детайла.

А за колата щом те кефи я взимай, това е най-малкия проблем.
Успех.

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Сря 01 ное 2006 1:06

Ами според мен има начин да се прекара с водна шкурка и да се пръсне само с лак,щом има начин и да се отцепва боята примерно да се боядиса само даден участък на капака да речем и аз съм го виждал това и не вярвах че става и наистина нищо не си личи и не можеш да видиш каде е снадката на боята.Така че мисля че не е проблем това,но имай в предвид че щом има такива участъци 100% ще се появят и нови,просто е въпрос на време.А ако за цялостно боядисване минеш с 500лв вдигай банкет :wink:

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Сря 01 ное 2006 1:11

абе то за взимане хубаво, ама и без това ми е на горна граница за такава кола, та не ми влиза в сметките едно боядисване
айде ако е 100-ина лева ок, ма както разбирам шансът е малък само с това да се размина, така ли?

Потребителски аватар
vassilplp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vassilplp » Сря 01 ное 2006 1:16

Това е често срещан проблем и то точно на тия места(сети се защо)
Предполагам лака по калниците и вратите ти е наред - нали?
Преди като бачках в автосервиза доста коли сме оправяли с твоя проблем. А за частично прелакирване просто няма смисъл- лака не е толкова скъп.

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Сря 01 ное 2006 1:32

хмм, не се сещам защо, честно казано, може би ако беше нормално време на деня щех да имам некакъв шанс, но защо не ме просветлиш :lol:

Потребителски аватар
vassilplp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vassilplp » Сря 01 ное 2006 1:37

Защото тези детайли са изложени на пряко слънчево въздействие.
Тоест най-много се нагряват => лака прегаря най-бързо точно там.

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Сря 01 ное 2006 9:01

vassilplp написа:Защото тези детайли са изложени на пряко слънчево въздействие.
Тоест най-много се нагряват => лака прегаря най-бързо точно там.

Не е задължително -> на моята таратайка по-същия начин е олющен лака на две места - на тавана и на задния капак ...... след миене на автомивката на фитнесцентъра в Дружба(да им изсъхнат емотиконките) .

по темата->Пребоядисване на детаил. Цени разни, може и със сто лв. да се оправиш

Потребителски аватар
teneketo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот teneketo » Сря 01 ное 2006 19:14

айде и аз да напиша нещо по въпроса
Значи има неколко варианта, но всеки си има предимства и недостатъци . имай предвид , че цена , качество и време(бързина) никога не са и трите съвместими.
Може да се пръсне само петно става що годе добре не много скъпо и не за много време (качеството зависи от подготовката може да се направи направо перфектно) , може само прелакиране - най-лошия вариант , защото петното след това ще си личи а и ако първия лак не ти е здраво хванат за базата ще се одлюпи заедно с новия . И най-добрия и най-скъпия е да се изтрие целия стар лак да се сложи шприц кит или т.н. основа да се напръска нова бази и после да се лакира

Потребителски аватар
vassilplp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vassilplp » Чет 02 ное 2006 1:18

teneketo написа:айде и аз да напиша нещо по въпроса
Значи има неколко варианта, но всеки си има предимства и недостатъци . имай предвид , че цена , качество и време(бързина) никога не са и трите съвместими.
Може да се пръсне само петно става що годе добре не много скъпо и не за много време (качеството зависи от подготовката може да се направи направо перфектно) , може само прелакиране - най-лошия вариант , защото петното след това ще си личи а и ако първия лак не ти е здраво хванат за базата ще се одлюпи заедно с новия . И най-добрия и най-скъпия е да се изтрие целия стар лак да се сложи шприц кит или т.н. основа да се напръска нова бази и после да се лакира

Само да те попитам защо ще пръскаш шприц-кит(филер) фърху металика, нещо невиждам смисъл, освем ако не свалиш всичко до метал.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”