Впечатление от дълъг път на къси !

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Впечатление от дълъг път на къси !

Мнениеот Stivi » Сря 08 ное 2006 16:55

Днес се прибрах от морето та става въпрос за пътуването дотам и обратно през деня след като вече почти всички карат на фарове. Съгласен съм че може да се намерят и доводи против това да си постоянно на къси,но аз вече съм трърдо убеден че ще има полза от този закон. Дори и да не достигнем резултатите в други страни /20% намаляване на произшествията/ поне до 7-8% ще ги докараме което измерено в човешки живот си е много! А убедеността ми идва от това че както се оказва когато всички са с фарове доста по-лесно се забелязва има ли кола срещу теб при изпреварване когато всъщност стават най-много злополуки. Даже и да няма пряка видимост-при лек завой или падина може да мернеш светлината от фара и да размислиш преди да настъпиш педала. Сега естествено някой ще кажат че ако спазваш всички знаци и ограничения няма да ти се налага да се оглеждаш за фарове отсреща,но то в тоя аспект би трябвало отдавна да са забранили производството на коли над 100кс защото при тези ограничения са напълно излишни... :wink:

Потребителски аватар
pyrpyl
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pyrpyl » Сря 08 ное 2006 17:06

Лично на мен ми е неприятно да карам през деня на къси(и най-вече да ми карат насреща). При изпреварване през деня когато има достатъчно видимост, можеш да прецениш разстоянието и скоростта на насрещната кола по силуета и, а като ти облещят едни нерегулирани фарове насреща и върви прецени нещо.... Нито колко далече е, нито за колко време ще се срещнете(да не се случва на никой).

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Сря 08 ное 2006 17:19

хайде стига глупости...
Не можещо да прецениш.. че ти само фарове ли виждаш та не можеш да прецениш...
Виждаш и цялата кола ако е светло.
Това за мен не е никакво оправдание.
А дори и да не можеш, така ще ти се налага да правиш СИГУРНИ изпреварвания, при които ще си елиминирал всички шансове от грешки.

Изписаха се 100 кила мнения за тези фарове.
Закон.
Трябва да се спазва.

Дори и лош закон е по-добре от никакъв.!

Потребителски аватар
yossarian
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yossarian » Сря 08 ное 2006 17:38

[quote="pyrpyl"]...можеш да прецениш разстоянието и скоростта на насрещната кола по силуета и, а като ти облещят едни нерегулирани фарове насреща и върви прецени нещо.../quote]

Toчно "облещените" фарове помагат да се прецени разстояние и скорост!

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Сря 08 ное 2006 18:03

аз съм твърдо ЗА фаровете през деня

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Сря 08 ное 2006 18:38

Твърдо за фаровете, но от както влезе закона всеки ден преброявам по едно 10-15 коли, на които фаровете заслепяват отвратително.....мигам им и им правя знаци а те ми се нервят....

Потребителски аватар
teo_ss
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот teo_ss » Сря 08 ное 2006 18:44

Верно, както каза wili, доста е изписано, ама аз досега май не съм казал нищо по въпроса, ще взема да го направя сега.
Впечетления за полза от фаровете при ясно време нямам, но съм ЗА този закон, защото благодарение на него няма да има хора които не си пускат фаровете при силен дъжд, мъгла или при зазоряване и мръкване. То сигорно пак ще има такива но поне ще са по-малко или ще бъдат санкцинирани по силата на този закон.
ПП. Чух, че по новините на БТВ имало репортаж, че Силистра е града, в който новия закон се спазва най-малко. :oops: :oops: :oops: Аз несъм от нарушителите. Честно!!!

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Сря 08 ное 2006 19:11

Още едно от наблюденията много коли заслепяват и през деня, ползват фарове за мъгла и нерегулирани къси. :evil:

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Чет 09 ное 2006 8:43

По добре е някой да ме заслепи, от колкото да не го видя навреме и и се ударим при изпреварване.

Потребителски аватар
nix
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nix » Чет 09 ное 2006 9:37

А я си помислете за издигащия се топъл въздух от напечения асфалт. т.нар. "мараня". Така страшно пречупва светлината че насрещните коли ти изксачат от нищото , макар да имаш видимост 1-2 км напред. Твърдо ЗА фаровете през деня.

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Чет 09 ное 2006 9:44

Твърдо съм убеден че на никого не пречат и че никой няма проблем да си ги пусне :deal mhihi mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Чет 09 ное 2006 10:44

Ами и аз да си кажа СЪМ ЗА ФАРОВЕ през деня!!! Сивите коли например в мрачен ден стават абсолютно невидими (изчезват просто) в далечината и тогава само фаровете ти помагат да ги видиш. Също така е много полезно за пешеходците, които виждат една кола много по лесно, когато тя свети.Много се дразня, когато все още виждам коли без светнати фарове или само с габарити. Това че ще ти се наложи да сменяш 3 - пъти по често крушки е нулева цена за това че може да спаси човешки живот.

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Чет 09 ное 2006 10:56

L&R написа:Още едно от наблюденията много коли заслепяват и през деня, ползват фарове за мъгла и нерегулирани къси. :evil:

абсИлютно е така дебиш :evil:

kaloyan22 написа:По добре е някой да ме заслепи, от колкото да не го видя навреме и и се ударим при изпреварване.

ми гледай по внимателно, ако не си го видял навреме, значи си започнал изпреварването с недостатъчна видимост

Потребителски аватар
kotse_botse
Спортист - антипияница
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kotse_botse » Чет 09 ное 2006 11:40

chefito написа:Твърдо за фаровете, но от както влезе закона всеки ден преброявам по едно 10-15 коли, на които фаровете заслепяват отвратително.....мигам им и им правя знаци а те ми се нервят....

Много мразя тия със силните фарове.
И като видя тук някоя тема или някой да се хвали "Иии, ама кви крушки си сложих, сега направо е ден..." Ама как светели, ама колко били яки. Яки са... ама аз оня ден заради едни такива яки щях да се нацепя в един бордюр. И е ден - да, ама за хората срещу теб става по- лошо и от нощ. То хората са си го измислили кви крушки и кво да се слага, ама не - ние нали винаги сме си по- умни... вече имам чувството, че съм с най- слабите фарове на пътя. Всеки избочил някви крушки + не-знам-си-колко-процента и свети ли свети... в очите на другите.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 09 ное 2006 12:11

Твърдо ЗА фаровете през деня.Най-лошото е когато някой на свечеряване ,или намалена видимост с таратайката си пести фарове и ти изправя косите.А тия с турските сини крушки за 10 лв-м.......та и им да........-незнам кво виждат и невиждат с тях ама на мен ми разказват играта.
P.S.Аз и преди си карах на фарове през деня ,обаче така постоянно се набивах на очите на куките и на разни "рацери" та гледах когато не се налага да не го правя.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”