Светят ли ви "светлините"?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
gstoyanov
Автомобил:
Двигател:

Светят ли ви "светлините"?

Мнениеот gstoyanov » Пон 16 окт 2006 9:37

Сутрин. Денят не е съвсем започнал. Не е тъмно, но и не е съвсем светло. Задръстване - повече или по-малко. Повечето коли карат с включени светлини.

Това, което ми прави впечатление е, че всяка сутрин има поне 10-20 коли, на които не им свети единият заден стоп, ... или (червен) габарит, ... или има светват (жълти) мигачите вместо стопове, ... или габаритите вместо мигачите (!?!). Ами ако изгори и другият стоп/габарит?

Днес наблюдавах как един бакшиш се престои от лявото в средното платно (т.е. в нашето), все едно беше сам в полето, а не на път с 3 ленти, без да подаде какъвто и да било сигнал. После по същият начин се престрои в дясното платно. Караше жена ми с книжка от няма и месец, на път за детската градина и трябваше да реагира бързо, при скорост 20 км/час - нищо работа, но не е ПРАВИЛНО!. На него му светеше десният габарит и левия стоп :!:

Колеги, проверявайте си светлините поне веднъж седмично, а не само преди годишният технически преглед. И сигнализирайте с мигачи накъде ще отидете в следващият момент (и даже няколко момента преди това).

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAXC » Пон 16 окт 2006 9:47

При мен проверката е ежедневна. Сутрин като вляза в гаража не запалвам лапмата, така като подам съответния светлинен сигнал по осветяването разбирам дали работи или не. Всичко като време ми отнема не повече от 1мин.

Потребителски аватар
Boxer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Boxer » Пон 16 окт 2006 9:51

При мен има една рядко срещана но полезна екстра - бордкомпютъра ми съобщава ако е изгоряла някоя крушка 8)

Потребителски аватар
gb777
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gb777 » Пон 16 окт 2006 11:17

С две ръце апелирам за същото!!! Проверка на светлините и за Бога използването им.Вярно че има много екстрасенси в БГ ,но нека тези които не сме да не развиваме такива умения ,за да разбираме накъде иска да завие водачът пред нас. Подаването на сигнал в момента на извършване на маневра е равносилно на неподаване:) Факт е че тези които са по цял ден на пътя (такситата) най- не ги използват.Явно толкова си уважават професията. Явно трябва да се проведе и кампания "Аз използвам мигачи, а Ти?". :lol:

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Re: Светят ли ви "светлините"?

Мнениеот Anbuch » Пон 16 окт 2006 11:51

gstoyanov написа:Колеги, проверявайте си светлините поне веднъж седмично, а не само преди годишният технически преглед. И сигнализирайте с мигачи накъде ще отидете в следващият момент (и даже няколко момента преди това).

Преди малко една Астра щеше да ме отнесе заради неподаден мигач.Мислех ,че продължава напред и и затворих пътя на ляво , а тя засилена мал-ле. Закова пред мен на сънтиметри!!! Изкрещях ядосано : " ПУСНИ МИГАЧА МА , НЯМА ДА СВЪРШИ ". Едва ли ме чу ама поне усети "настроението" ми. Последваха извинителни знаци и мимики ,че не работил ,а за една пуста крушка що тенекии щяха да се свият.

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Пон 16 окт 2006 13:12

gstoyanov написа: И сигнализирайте с мигачи накъде ще отидете в следващият момент (и даже няколко момента преди това).

Имах един приятел казваше:
Момче не им гледай мигачите, гледай накъде им сочат гумите!
А сериозно, светлините са много важни. Ти може да виждаш перфектно, но мисли че отсрещния може да е с по-слабо зрение!Пази себе си!!!

Потребителски аватар
Ото Кац
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ото Кац » Пон 16 окт 2006 13:28

свърших тази работа в събота... иначе не съм особено редовен с проверка на светлините...... :(

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пон 16 окт 2006 15:01

Всички светят, включително и предните габарити, които бяха изгорели, когато я купих.

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Пон 16 окт 2006 15:25

В момента нямам нито една неработеща. Много доволен от себе си. 8)

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пон 16 окт 2006 15:56

А аз много мразя някоя светлинка да не ми работи по колата.
Свети всичко, включително и крушката на задния пепелник, въпреки че вече не пуша... :oops:

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Пон 16 окт 2006 18:50

проверявам всички светлини на колата поне веднъж седмично.всяка година се говори за акция светлина ама аз до днес не съм разбрал да се е провела ефективна такава, само плямпат и ако някой се сети да си провери и смени изгорелите крушки добре, а ако не здраве да е.няма такава простотия. :wink:

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Пон 16 окт 2006 19:33

И аз направо се побърквам като не ми свети нещо....Три дни бях без един габарит и некакъв ужас като седна в колата, не че ми свети щото съм на фарове ама аз като си знам ;(

Потребителски аватар
Geleto
Автомобил: Passat B4
Двигател: 1.8 MI 1994
Контакти:

Мнениеот Geleto » Пон 16 окт 2006 19:43

gstoyanov написа:.....Колеги, проверявайте си светлините поне веднъж седмично, а не само преди годишният технически преглед. И сигнализирайте с мигачи накъде ще отидете в следващият момент (и даже няколко момента преди това).

Ами да кажа аз как ги проверявам! Понеже сутрин излизам рано и още е тъмно на почти всеки светофар гледам на колата зад мен дали се отразява светлината първо от стоповете а после и от габаритите! Съответно и от мигачите :D

Потребителски аватар
gstoyanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gstoyanov » Пон 16 окт 2006 21:19

Дааа, на връщане - още една кола със само един светещ габарит и една учебна с един преден фар.
Boxer написа:При мен има една рядко срещана но полезна екстра - бордкомпютъра ми съобщава ако е изгоряла някоя крушка 8)

... ама в този случай би трябвало бордкомпютъра 10 минути да свири със зумерчето и преди да ти позволи да потеглиш. Човек трябва да е много тъп и упорит, ако може да го изтърпи всяка сутрин, и няколко пъти през деня, и да не му пука!

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Вто 17 окт 2006 8:42

gstoyanov написа:
Boxer написа:При мен има една рядко срещана но полезна екстра - бордкомпютъра ми съобщава ако е изгоряла някоя крушка 8)

... ама в този случай би трябвало бордкомпютъра 10 минути да свири със зумерчето и преди да ти позволи да потеглиш. Човек трябва да е много тъп и упорит, ако може да го изтърпи всяка сутрин, и няколко пъти през деня, и да не му пука!

Повярвай ми, достатъчно дразнещо е и само да гледаш светещата оранжева лампа на таблото

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”