загубен ключ - намерено решение
загубен ключ - намерено решение
колеги, днес изгубих ключа за голфа. Добре че имам резервни- но не е с дистанционно.Възможно ли е да си купя нов такъв и да ми го настроят за централното заключване и за ключалките? Беше от тия сгъваемите за мк4. Имате ли идея за цени ?!
Последна промяна от drevo на Сря 05 дек 2007 19:08, променено общо 1 път.
- Сашо Белята
- Автомобил:
- Двигател:
- Сашо Белята
- Автомобил:
- Двигател:
- Сашо Белята
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
checheneca написа:тва че колегата е несъобразителен и незнае как да си носи клиучовете е лично негов проблем.Това дали обращам темата му на майтап си е моя грижа.Не е приятно аз имам вече една обица на ухото от какива беди и тя още ми даржи ВЛАГА .. за да мисля каде и кво и как да го сахранява.
Добре, кажи какво ти се е случило, за да знаем какви са рисковете?
За да приключа темата - и да помогна на някой в бъдеще:
Такива ключове -оригинални -могат да бъдат поръчани единствено в оторизиран представител на VW - юни, авото и т.н. трейдове. Поне аз не успях да намеря при други.Поръчката става по номер на рама.
Цената е 280 лв.(ключ с дистанционно за мк4-несгъваем).
доставката е 4-7 работни дни. След което- новият ключ се "обучава" за конкретната кола а стария се изтрива. Нарезите остават същите. Което означава ,че ако някой намери стария ключ и се пробва да отключи дистанционно колата -няма да успее. Ще успее обаче да я отключи ако пъхне ключа в ключалката. Няма да успее да я запали обаче, т.к. ключа е изтрит и няма да деактивира имобилайзера.
Обучаването и изтриването на ключове ислиза 40-60 лв.
Имайте в предвид, че се изискват документи на колата, както и присъствие на собственика или пълномощник. Т.к. досещате се, че всеки може да ви поръча и да си "обучи" ключ за вашата кола само по номер на рама
Това е. Дано не ви се случва, но ако се случи - да знаете.
Такива ключове -оригинални -могат да бъдат поръчани единствено в оторизиран представител на VW - юни, авото и т.н. трейдове. Поне аз не успях да намеря при други.Поръчката става по номер на рама.
Цената е 280 лв.(ключ с дистанционно за мк4-несгъваем).
доставката е 4-7 работни дни. След което- новият ключ се "обучава" за конкретната кола а стария се изтрива. Нарезите остават същите. Което означава ,че ако някой намери стария ключ и се пробва да отключи дистанционно колата -няма да успее. Ще успее обаче да я отключи ако пъхне ключа в ключалката. Няма да успее да я запали обаче, т.к. ключа е изтрит и няма да деактивира имобилайзера.
Обучаването и изтриването на ключове ислиза 40-60 лв.
Имайте в предвид, че се изискват документи на колата, както и присъствие на собственика или пълномощник. Т.к. досещате се, че всеки може да ви поръча и да си "обучи" ключ за вашата кола само по номер на рама

Това е. Дано не ви се случва, но ако се случи - да знаете.
- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
...
Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Нед 23 яну 2011 13:47, променено общо 1 път.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”