Ударих голфа в един бордюр (по-точно качих се на него) и изкривих прага под задната врата. Цялата пластмасова лайсна, която покрива прага, се счупи и не може да се сложи обратно. Имам пълно каско в ДЗИ и имам някои специфични въпроси, с които някои от вас може би са се сблъсквали:
- Проблем ли е, че нямам протокол от КАТ (то няма ПТП, аз сам се нахендрих на бордюра)
- В какъв срок трябва да предявя щетата
- Колко ще ми платят за такава щета
и най-съществения въпрос:
- Какво обезщетение да избера - ремонт в доверен сервиз, ремонт в избран от мен сервиз или обезщетение по експертна оценка? (като имате предвид, че не съм изплатил всички вноски на каското)

Какво обезщетение трябва да ми изплати ДЗИ?
- kotse_botse
- Спортист - антипияница
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ori написа:то няма ПТП, аз сам се нахендрих на бордюра
Ааа, има, има. При мен единственото ми ПТП до сега е такова. И в акта ми си пише - "Самокатастрофира с бордюр"

Мисля, че ще ти трябва протокол от КАТ, щото няма как да го прекараш като щета на паркинг, но хората, които са по- навътре да кажат със сигурност.
- Nadya_
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Какво обезщетение трябва да ми изплати ДЗИ?
ori написа:Ударих голфа в един бордюр (по-точно качих се на него) и изкривих прага под задната врата. Цялата пластмасова лайсна, която покрива прага, се счупи и не може да се сложи обратно. Имам пълно каско в ДЗИ и имам някои специфични въпроси, с които някои от вас може би са се сблъсквали:
- Проблем ли е, че нямам протокол от КАТ (то няма ПТП, аз сам се нахендрих на бордюра)
- В какъв срок трябва да предявя щетата
- Колко ще ми платят за такава щета
и най-съществения въпрос:
- Какво обезщетение да избера - ремонт в доверен сервиз, ремонт в избран от мен сервиз или обезщетение по експертна оценка? (като имате предвид, че не съм изплатил всички вноски на каското)
1. Ако под проблем имаш предвид- дали ще ти бъде заведена щетата - не е проблем. Можеш да си я заявиш и без протокол от КАТ.
2. По принцип в 3- дневен, но сам се сещаш, че след като нямаш документ за ПТП- срок реално няма!

3. Колко ще ти платят ще разбереш сам на място...зависи от тях, зависи каква точно е щетата...при огледа ще се прецени..
4. Мое мнение е, че те изобщо няма да ти предложат всички възможни варианти за обезщетение..Най- вероятно ще е по експертна оценка..

И все пак- да видим по- запознатите какво ще кажат..

- astragt
- Автомобил: b8 alltrack
- Двигател:
Подобна щета имах на Вектрата - изпуснах я от крика /с цялата си маса на комби от около 1,5т./. Прага беше се поизкривил, личеше си от километри, че е от крика. Аз обаче отидох в ДЗИ и писах някакви истории как по искърското дефиле зимата в снега зад един завой пред мен са изкочили камъни и аз да не ги ударя, съм навил волана и тя се е поднесла и странично ги е ударила /беше самата истина, само дето не се поднесох и не ги ударих, иначе си бяха там/. Отидох без протокол в Дзи, написах обяснение и отбелязах по експертна оценка - след 10 дни ми платиха 151 лв. Ремонта струваше около 50-80лв. така и не го оправих де. Но колата беше застрахована на 12000лв. и по принцип плащат по-добре за по-голяма застрахователна стойнсот.
Но с протокол от кат може да си 100% сигурен, че няма да имаш ядове, другото си е леко рисковано.
Успех!!!
Но с протокол от кат може да си 100% сигурен, че няма да имаш ядове, другото си е леко рисковано.
Успех!!!
- Проблем ли е, че нямам протокол от КАТ
По-добре не се занимавай с КАТ! Един колега спука предна лява и задна лява на железата по трамвайните релси на Мария Луиза и вика КАТ за протокол, за пред застрахователите. Резултата е акт за 40лв, точки нямам идея дали са му взели.
Направо върви на оглед, едвали ще имаш проблем.
По-добре не се занимавай с КАТ! Един колега спука предна лява и задна лява на железата по трамвайните релси на Мария Луиза и вика КАТ за протокол, за пред застрахователите. Резултата е акт за 40лв, точки нямам идея дали са му взели.
Направо върви на оглед, едвали ще имаш проблем.
-
- Автомобил:
- Двигател:
не ти трябва протокол про положение че щетата е до 15% от застрахователната стойност !!! ако е повече задължително изискват!
Не се занимавай с КАТ освен ако нямаш познат там ! заяждат се за глупости и винаги искат да ти напишат акт за ПТП поради несъобразена скорост.
все едно си се качил на бордюра с 60
колкото до обезщетението - ако не чакаш да ти остане някой лев от цялата работа давай в доверен сервиз ! работят добре по принцип щото не пестят нито труд нито материали ! за тях важното е клиента да е доволен от свършената работа и да ги посети отново или да ги препоръча да друг а колкото до цената те после си я вземат от застрахователя. колкото до обезщетението условията са следните :
до 3 години от датата на производство:
в доверен сервиз (включително на официален вносител);
по представени разходни документи (включително от официален вносител);
експертна оценка.
от 4 до 6 години от датата производство:
в доверен сервиз (включително на официален вносител, но само веднъж през срока на действие на застраховката);
по представени разходни документи (включително от официален вносител, но само веднъж през срока на действие на застраховката);
експертна оценка.
от 7 до 13 години от датата производство, в зависимост от броя на заведените щети:
в доверен сервиз (без официален вносител);
по представени разходни документи (фактури от официален вносител се признават до размера на такива от неофициален вносител);
експертна оценка.
над 14 години от датата производство:
експертна оценка.
Не се занимавай с КАТ освен ако нямаш познат там ! заяждат се за глупости и винаги искат да ти напишат акт за ПТП поради несъобразена скорост.

колкото до обезщетението - ако не чакаш да ти остане някой лев от цялата работа давай в доверен сервиз ! работят добре по принцип щото не пестят нито труд нито материали ! за тях важното е клиента да е доволен от свършената работа и да ги посети отново или да ги препоръча да друг а колкото до цената те после си я вземат от застрахователя. колкото до обезщетението условията са следните :
до 3 години от датата на производство:
в доверен сервиз (включително на официален вносител);
по представени разходни документи (включително от официален вносител);
експертна оценка.
от 4 до 6 години от датата производство:
в доверен сервиз (включително на официален вносител, но само веднъж през срока на действие на застраховката);
по представени разходни документи (включително от официален вносител, но само веднъж през срока на действие на застраховката);
експертна оценка.
от 7 до 13 години от датата производство, в зависимост от броя на заведените щети:
в доверен сервиз (без официален вносител);
по представени разходни документи (фактури от официален вносител се признават до размера на такива от неофициален вносител);
експертна оценка.
над 14 години от датата производство:
експертна оценка.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”