ДИЗЕЛОВИЯТ VW POLO E ПО-ЧИСТ ОТ ХИБРИДА TOYOTA PRIUS

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
jiovanni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

ДИЗЕЛОВИЯТ VW POLO E ПО-ЧИСТ ОТ ХИБРИДА TOYOTA PRIUS

Мнениеот jiovanni » Пет 15 дек 2006 9:45

Най-новата версия на дизеловия хечбек VW Polo BlueMotion, която вече се продава в някои страни в Европа, показва по-добри показатели за опазване на околната среда в сравнение с хибридния автомобил Toyota Prius.

Според изданието WhatCar, изхвърляния в атмосферата въглероден двуокис при немския дизелов автомобил е 102 г на километър, което е с 2 г по-малко от изпусканото количество от хибрида (бензинов и електродвигател) Prius.

Изображение

Наред с това, VW Polo BlueMotion сега е един от най-икономичните автомобили продавани в Европа. Колата има дизелов трицилиндров двигател с обем 1.4 литра. От серийния модел на Polo тя се отличава по някои аеродинамични допълнения на каросерията, специални джанти и гуми, както и модернизирана скоростна кутия.

Благодарение на тези промени Polo BlueMotion изминава 100 км средно с 3.2 литра дизелово гориво. С един резервоар, който има вместимост 45 л, автомобилът може да измине до 1200 км
http://www.automediapro.com/
: vw fen

Потребителски аватар
Dare_Devil
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dare_Devil » Пет 15 дек 2006 10:06

И как да не си купя пак Поло, като събера пари за нова кола:)
: vw fen

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Пет 15 дек 2006 12:25

аз карах наскоро въпросния Prius .. това какво недоразумение е .. чист PR. Нито върви, нито е икономично!

stilko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stilko » Пет 15 дек 2006 12:44

Sir T написа:аз карах наскоро въпросния Prius .. това какво недоразумение е .. чист PR. Нито върви, нито е икономично!

Напълно подкрепям! Това не е кола!

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 15 дек 2006 13:29

И аз съм на това мнение.Имаше преди един тест на АБилд за разход при висока скорост.Тва чудо е по лакомо от МБ 180 Компресор след 120 км.ч. :!: А тва поло/изобщо цялата линия Блу Моушън/изглеждат супер.Някой има ли си на представа за цена?

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Пет 15 дек 2006 19:35

Rabbit_TDI написа:И аз съм на това мнение.Имаше преди един тест на АБилд за разход при висока скорост.Тва чудо е по лакомо от МБ 180 Компресор след 120 км.ч. :!: А тва поло/изобщо цялата линия Блу Моушън/изглеждат супер.Някой има ли си на представа за цена?
Не знам за цена - ама искам едно Поло 1.9 TDI - 130 к.с :shock :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Съб 16 дек 2006 18:11

аз Polo GTi - 1.8Т .. мноого е готино! Вътре е малко спартанско ама върви като обезумяло!

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Съб 16 дек 2006 18:16

А пък аз съм навит на Поло GTI Cup с 1.8Т с 180катъра.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Съб 16 дек 2006 19:26

Половер GTi за жената за мен G5 GTi :roll: ...ех мечти....а по темата този разход от 3.2 ме радва страшно много!!!

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Съб 16 дек 2006 19:41

Ма всички ви се вартят едни GTI-та из главите човек ще рече ,че пари от дръпки изкарвате или родителите ви са кредитни милионери.Сигурен съм че като тръгнете да си копувате нова кола няма да е Polo GT-нито е удобна за извънградски круизи с висока скорост нито е евтина и икономична за градска кола,нито ще я продадете на старо за много пари като Мини Купър С.Темата беше за Блу Моушън и той е една найстина добра оферта за градски автомобил-мисля май че е най-добрата щото обортомера на Ярес-а страшно дразни,а А3 е много скъпа.

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Нед 17 дек 2006 0:35

тц тц тц .. уби всичко детско в нас .. тъкмо ни бяха поникнали крила! :D
Определено м/у Prius и Blue Motion, бих избрал VW!
Засичах Prius-а vs. Civic Hybrid и Golf IV 1.8T .. разликата е около литър при скорост от 70км/ч, при скорост от 90км/ч е 0.5л. Нарочно ги сложих на темпомат с тази скорост и въртях кръгчета на Божура да видя разликата .. ако държавата не направи данъчни облекчения, все още има какво да се желае от тези автомобили с алтернативно задвижване.
Сигурен съм, че ако бях боднал 120км/ч 1.8Т щеше да е по-икономична, но със сигурност щях да изтърва някой завой :roll:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Нед 17 дек 2006 0:50

Интересен ще е теста Блу Моушън vs. Приус.Имам странното усещане че дизеловия въртящ момент много ще помгне при реално движение в града спрямо тежките хибриди.
P.S.Точно ти няма кво да се оплакваш за крилцата.Написаното горе не се отнасяше само за теб щото това ти е работата като гледам :lol:

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Нед 17 дек 2006 10:18

Rabbit_TDI написа:P.S.Точно ти няма кво да се оплакваш за крилцата.Написаното горе не се отнасяше само за теб щото това ти е работата като гледам :lol:

:oops:

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Нед 17 дек 2006 10:58

Rabbit_TDI написа:Интересен ще е теста Блу Моушън vs. Приус.Имам странното усещане че дизеловия въртящ момент много ще помгне при реално движение в града спрямо тежките хибриди.

Аз карах 1.4ТДИ 80катъра и съм много недоволен, много лаг, кофти тротъл респонс, абе много време ми трябваше да се адаптирам към тая количка. На колегата ми такава му дава +7литра градско, а при мен винаги е +5, ама он си знае как я кара.
Тоя мотор е доста неприятен за каране в града, за разлика от 1.9ТДИ и 2.0ТДИ.
На няколко пъти за малко да се размажа давам газ до дупка а нищо не се случва, просто тоя мотор не трябва да се изпуска под 2000об/мин, под тия обороти не върви въобще.
Дългите скоорсти също са голям минус в града. Абе ташак работа.
Истината, е че човек е по-добре да додаде малко повече пари и да си вземе 1.9ТДИ, щото това 1.4 харчи една идея по-малко, а е голямо дърво за каране.

Понеже съм малко рацер реших да направя няколко старта от място да видя как се държи. Стигнах до извод, че много трудно се стартира с това чудо.
Първо го изпуснах и тръгнах от 3000об/мин и запалих едната гума, после пък от 1800об/мин и тогава пък тръгва едвам едвам. От всичките опити направих само един сполучлив на към 2200об/мин

А хибиридите имат все още много хляб да ядат, още преди година 5-та Скорост направиха тест и се оказа, че Ситроен Ц2 ХДИ е доста по-икономичен от Приуса.
На Приуса не знам каква му е цената, но за Хибиридния вариант на Сивик от Бултрако искат +46хил.лв. :shock, не е нужно да споменавам, че за тия пари човек може да се сдобие с перфектно 2.0ТДИ с 170коня и много шукарии.

A моя случай тия пари бих ги похарчил за 2.0ТФСИ

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Нед 17 дек 2006 15:55

веселин написа:
Rabbit_TDI написа:И аз съм на това мнение.Имаше преди един тест на АБилд за разход при висока скорост.Тва чудо е по лакомо от МБ 180 Компресор след 120 км.ч. :!: А тва поло/изобщо цялата линия Блу Моушън/изглеждат супер.Някой има ли си на представа за цена?
Не знам за цена - ама искам едно Поло 1.9 TDI - 130 к.с :shock :bowdown :bowdown :bowdown
Искам и аз...дано не ме пропусне дядо Мраз.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”