Rabbit_TDI написа:Интересен ще е теста Блу Моушън vs. Приус.Имам странното усещане че дизеловия въртящ момент много ще помгне при реално движение в града спрямо тежките хибриди.
Аз карах 1.4ТДИ 80катъра и съм много недоволен, много лаг, кофти тротъл респонс, абе много време ми трябваше да се адаптирам към тая количка. На колегата ми такава му дава +7литра градско, а при мен винаги е +5, ама он си знае как я кара.
Тоя мотор е доста неприятен за каране в града, за разлика от 1.9ТДИ и 2.0ТДИ.
На няколко пъти за малко да се размажа давам газ до дупка а нищо не се случва, просто тоя мотор не трябва да се изпуска под 2000об/мин, под тия обороти не върви въобще.
Дългите скоорсти също са голям минус в града. Абе ташак работа.
Истината, е че човек е по-добре да додаде малко повече пари и да си вземе 1.9ТДИ, щото това 1.4 харчи една идея по-малко, а е голямо дърво за каране.
Понеже съм малко рацер реших да направя няколко старта от място да видя как се държи. Стигнах до извод, че много трудно се стартира с това чудо.
Първо го изпуснах и тръгнах от 3000об/мин и запалих едната гума, после пък от 1800об/мин и тогава пък тръгва едвам едвам. От всичките опити направих само един сполучлив на към 2200об/мин
А хибиридите имат все още много хляб да ядат, още преди година 5-та Скорост направиха тест и се оказа, че Ситроен Ц2 ХДИ е доста по-икономичен от Приуса.
На Приуса не знам каква му е цената, но за Хибиридния вариант на Сивик от Бултрако искат +46хил.лв.

, не е нужно да споменавам, че за тия пари човек може да се сдобие с перфектно 2.0ТДИ с 170коня и много шукарии.
A моя случай тия пари бих ги похарчил за 2.0ТФСИ