Имам климатроник DIAVIA допълнително поставян в Италия 92 г. модела е за Пасат и Ауди 80.
Започна да показва някакви грешки на екрана повреме на работа от рода на Е5 Е6 !
Интересува ме описанието грешките за DIAVIA и дали тези климатроници имат някакъв режим на самодиагностика и как се влиза в него?
Тук във форума намерих само описание на грешките на оригиналните климатици поставяни в Пасатите.
Предварително Благодаря!
Климатроник DIAVIA
- GG
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
1
Яка резачка е там. Но пък са професионалисти.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Здравейте, проблема е същия затова пиша в същата тема. Проблема е в електонния модул за управление на вентилатора за купето: DIAVIA 133000. Много често му горят управляващите транзистори IRFZ44N. На платката между мощните транзисторите трябва да има термокомпенсиращ елемент който е заменен с резистор 100к. Итересува ме вида на този термистор.
Предварително Благодаря!
Предварително Благодаря!
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Въпрос - всичко това не е ли навряно в 1 голямо сиво реле.
Вътре в него има платка с SMD монтаж. Сега е тъмно да слизам да гледам номера на релето , но и при А имах проблем с това реле и оправях 2-3 съмнителни спойки .Нямаше цъфнал транзистор.
Добре , че се бях оборудвал заради диспеля на климатроника с поялник 8W/12V за SMD. Там пък презапоявах диоди във веригата за осветяване на дисплея.
Вътре в него има платка с SMD монтаж. Сега е тъмно да слизам да гледам номера на релето , но и при А имах проблем с това реле и оправях 2-3 съмнителни спойки .Нямаше цъфнал транзистор.
Добре , че се бях оборудвал заради диспеля на климатроника с поялник 8W/12V за SMD. Там пък презапоявах диоди във веригата за осветяване на дисплея.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”