Да има ли отделна категория за дизелови VW във форума?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen

Анкетата завърши на Съб 12 фев 2005 20:35

Да, така форума ще е по-пригледен
27
53%
Не, и така си е добре
24
47%

Общо гласове: 51
Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Съб 29 яну 2005 20:35

Здравейте!
Знам, че това вече е обсъждано, но все пак се надявам да помислим още веднъж за това - да има ли отделна категория за дизелови VW във форума, или не?
Според мен притежателите на 'печки' сме достатъчно във форума, и се надявам с тази анкета да го докажем. Освен това проблемите при дизеловите коли са по-специфични от тези при бензиновите, и ще е по-пригледно и за посетителите на форума, ако имаме отделна категория. След като има категория за Air Cooled, мисля че е редно да има и за дизели. Надявам се модераторите да оставят анкетата, и с вота най-добре ще определим има ли смисъл, или не. 8)

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Съб 29 яну 2005 20:39

Според мен да има, но там да има само специфични дизел проблеми. Сега има голф, пасат и т.н., но така като гледам повечето от въпросите, които се разискват не са толкова конкретни за модела. Опасявам се единствено, че ако има и дизел секция ще стане още едно разделение и дублаж.

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Съб 29 яну 2005 20:44

Да, това е идеята. Там да се пише за специфични дизел проблеми. Според мен точно сега се получава разделение и дублаж, защото темите, отнасящи се до дизелите се пускат главно във категориите за Голф и Пасат, дори и в основния форум, и се получава объркване и повтаряне на теми. А ако има отделна категория за дизели, темите ще се пишат направо там.

Потребителски аватар
mimo4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mimo4o » Съб 29 яну 2005 23:38

Аз съм на мнение че и така си е добре. Все пак си има търсачка и всичко се намира и освен това повечето тук имаме и добри познания за дизелите

Genesis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Genesis » Нед 30 яну 2005 6:53

Е, аз също дъхам на нафта, и си мисля, че идеята е добра, но наистина за специфични неща да се пише там. :D

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Нед 30 яну 2005 11:07

а стига бе хора-после форум за 13" и 14"гуми-смисъл=0!

Потребителски аватар
gti
Автомобил: MK4 R32
Двигател: BFH 2003
Контакти:

Мнениеот gti » Нед 30 яну 2005 11:43

Много форуми ще станат и ще се повтарят доста теми,не виждам смисъл. :idea:

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Мнениеот Vento » Нед 30 яну 2005 12:52

1. Според анкетатат, само около 20% карат дизели (аз мисля, че са и по-малко даже).
2. Дизелите не се разваляли :roll:
Следователно според мен НЯМА нужда. :lol:

Потребителски аватар
шокалан
Автомобил:
Двигател:

дизел

Мнениеот шокалан » Нед 30 яну 2005 14:13

нищо лошо няма в това да има място на което да споделяме проблемите с дизелаците.Нали това е идеята да си помагаме. Това не означава да разделяме форума а просто да намериш нужната информация по лесно

Потребителски аватар
Joe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Joe » Нед 30 яну 2005 14:48

Освен по мотора VW-тата от даден модел почти не се различават => няма смисъл, пък има и търсачка във форума...

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Нед 30 яну 2005 16:39

20% никак не са малко - 1/5 от всички. А мисля, че ще стават още повече. Темите, които се пускат не е задължително да са свързани само с проблеми - има теми, които са специфични за дизелите. Например имаше тема: 'Подгрявате ли си печката', която е пусната във Голф подфорума. А дали там й е мястото? Търсачката се използва, когато имаш специфичен проблем, това е ясно. Но тази тема би била интересна на потребител, каращ Пасат или Поло дизел например, който обаче няма да има как да я види, при положение че рядко влиза в Голф подфорума. Форума според мен не е само за питане по проблеми (в такъв случай търсачката върши идеална работа), а по-скоро за дискусии. Специално за тази тема, която давам за пример:
1. Едва ли собственика на бензинов Голф ще се интересува от тема, в която се дискутира нещо специфично за дизел;
2. Ако подобна тема се пусне във форума на Пасат например, много хора, които карат дизел и би им било интересно да изкажат мнение или просто да почетат, но рядко посещават и разглеждат "Пасат" няма изобщо да я видят. Аз например почти не съм влизал във форума на Пасат, още по-малко пък на Поло например.
В случая не става въпрос за някакво разделение или дублиране на теми, а точно обратното - ще се намали дублирането на теми, и ще има по-голяма пригледност.

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Мнениеот Vento » Нед 30 яну 2005 17:42

Добре, а по същата логика трябва ли да се направи и отделен форум за каращите на газ? Защото само тези на пропан-бутан са точно колкото дизелите (20%), отделно много бързо нараства числото на ползващите метан. Според мен НЕ. Същата логика може да се приложи и "ако ползвател на Пасат, Голф или Поло бензин търси проблем, свързан с двигателя, който е общ за всички бензини...". Да има и форум "бензин" ли? :roll:

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Нед 30 яну 2005 18:13

Пак казвам, форума не е само за питане по проблеми, а и за дискусии. Дизела на VW си е класика, както Air Cooled & GTI. Мисля, че форума нищо няма да загуби от една такава категория, а напротив - ще спечели. Вече има достатъчно доводи +/-, така че хората могат да преценят сами и да гласуват. Факт е, че за категория "газаджии" или "бензини" никой не е повдигал въпрос за обсъждане, а за категория "Дизелови VW" има вече няколко предложения. Значи може би има смисъл, замислете се. Глупаво е това да се възприема като "цепене от колектива" и т.н. По тази логика пък трябва да има само една категория: "всичко за всеки" и ако някой нещо го интересува, да ползва търсачката.

Потребителски аватар
rmk
Автомобил: KIA Sportage 3
Двигател: 1.6 GDI

Мнениеот rmk » Нед 30 яну 2005 18:56

Vento написа:2. Дизелите не се разваляли :roll:
Следователно според мен НЯМА нужда. :lol:

Прав си !
Затова няма смисъл от форум за проблемите на дизелите, а за хвалене :D
А сега сериозно :
И аз си мисля, че няма нужда от повече форуми и сега разделянето е добре.

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

дизели

Мнениеот Жоро Делчев » Пон 31 яну 2005 23:35

Емиии има форум за въздушни vw-ta,koito мисля че са супер малко.Много по добре щее ако има форум за дизели и които има дизел ше му е много по лесно да си намери темата която търси.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”