Относно каско ...
- Mustang GT-R
- Автомобил:
- Двигател:
Относно каско ...
Здравейте колеги, имам пълно каско в HDI и преди 4 месеца ми изплатиха "паркинг щета" (бяха ми ударили 3-та врата на голфа и имаше вдлъбнатина). Сега пак имам паркинг щета (пукнат заден ляв стоп).
Въпросът ми е ако пак отида да предявя иск, това намалява ли сумата, която биха ми изплатили за кражба например (да не дава господ).
Въпросът ми е ако пак отида да предявя иск, това намалява ли сумата, която биха ми изплатили за кражба например (да не дава господ).
- digigi
- Автомобил: Audi A6 C8 50TDI
- Двигател: 2019
Доколкото знам застрахователната сума ти се намалява с размера на изплатената щета, т.е. всеки следващи щети ще ти плащат по-малко. Но тези паркинг-щети са твърде малки за да има голяма разлика.
Аз в момента вече имам изплатени около 1500лв. от щети а имам още 2 "паркинг-щети" и сега като отида сигурно ще ми изплащат по-малки обещетения. Иначе трябва да се дозастрахова колата(мисля така се казваше) и да се доплати малко отгоре към годишната вноска.
Аз в момента вече имам изплатени около 1500лв. от щети а имам още 2 "паркинг-щети" и сега като отида сигурно ще ми изплащат по-малки обещетения. Иначе трябва да се дозастрахова колата(мисля така се казваше) и да се доплати малко отгоре към годишната вноска.
- Mustang GT-R
- Автомобил:
- Двигател:
- Mustang GT-R
- Автомобил:
- Двигател:
- K22
- Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
- Двигател: 2200 Д 2005
Mustang GT-R написа:Благодаря за бързите отговори.![]()
Значи вашия съвет е да си я заведа щетата и да се консултирам със застрохователя за подробностите около доплащане и др.
НЕ!Първо дозастраховаш след щета и тогава заявяваш новата щета

Иначе се прави редукция на плащането. Ако си изконсумирал 20% от първа щета и не си се дозастраховал, то на следващата ще получиш с 20% по-малко от изчисленото обезщетение.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
аз говорех за фирмен такъвjoro_kem написа:зависи от застрахователя - досега не съм имал проблеми с нито 1 автомобил (най-младия е на 11 год.)santo_trafficante написа:доверен /фирмен /сервиз коли до 5год

- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
kaloyan22 написа:НЕ!Първо дозастраховаш след щета и тогава заявяваш новата щета![]()
Иначе се прави редукция на плащането. Ако си изконсумирал 20% от първа щета и не си се дозастраховал, то на следващата ще получиш с 20% по-малко от изчисленото обезщетение.
Както каза колегата, ако въпросната ти щета, или щети сумата им надхвърля 20% от застрахователната то следователно колата се води подзастрахована и се изплаща 20% по-малко за ново заведена щета, а в някои случаи и по-малко. Така че провери и ако се налага я дозастраховай, ако не си сигурен, най-добре се консултирай с агента ти.
Късмет!
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”