По същество: мернах една обява от родния ми край за Поло 1.4/99г-такси. Мой роднина кара такси в същия град и го помолих да й хвърли един поглед, макар че цената беше доста дебела. Естествено в малкия град няма скрито-покрито, та бързичко разбрахме това онова.
Внесена в БГ незнайно откъде, през юли т.г. и веднага станала собственост на някаква госпожа, която я треснала в един бордюр, изкривила джанта и носач, шашнала се и я продала на настоящия й собственик. Той пък чевръсто я боядисал в златист металик и я накичил с разните му там таксиметрови апаратури, боднал една обикновена газова (която, ако купя с колата ще изтръгна тутакси по известни на всички причини) и за два месеца навъртял 10000 км.
След оглед от страна на моят близък, установихме следното : по външи белези колата е като излязла от магазина- никакви следи от износване по местата дето се гледат - волан, ск.лост, педали тапицерия, багажник и всякакви други - дори разните лепенки залепени тук и там са като нови. По двигателя, който не бил измит, никакви течове и др.такива, които се виждат с просто око. Както обичат да казват търговците - без забележки.
Собственикът ми даде номерата на рамата и двигателя - проверих по VIN и заводската окомплектовка - всичките екстри, които са отбелязани са си на място и работят. Колата я е проверявал в няколко сервиза, но не е правил диагностика в спец.сервиз, даже не знаеше, че е с компютър и че по номера на рамата може да се провери двигателя и екстрите. Твърди, че е боядисана добре и преди това е обработена само с водна шкурка. Моят близък потвърди, че е виждал колата преди да я боядисат - смята, че не е удряна и боичката й била в добро състояние).
Полото е с двигател APQ ,1.4л/44квт MPI /юни, 1999г. климатик, предни ел.стъкла, 2бр. предни възд. възглавници.
Като цена беше обявена за 8500лв, но в крайна сметка той предложи 7000лв + моя дърт и нещастен ситроенАХ/87г (който купува за да го потроши жена му докато се учи да кара кола, а аз пък щях да го давам за скраб, защото въпреки че върви добре и е технически изправен, купето тотално се скапа и проби на сто места). Разбира се тази цена е без таксиметърските джунджурии и газовата (макар, че защо така се отказваме то тази уредба - те всички таксита там карали с такива и само един форд изгърмял

Та, голямата загадка са километрите на колата - 37 000км. като 10 000 от тях са навъртяни последните два месеца. Излиза, че 7 годишна кола е била на 27 000км! Много се изкушавам да си помисля, че имам късмет, ама пусто като живеем в тази сбъркана държава си казвам: Къде е уловката?
Всички хора, които са гледали автомобила, казва собственикът, дигат рамене, цъкат с език, но казват,че всичките й чарколяци изглеждат на толкова км, колкото показва километража. Всъщност и на него му звучи толкова невероятно, но е убеден,че колата е в перфектно състояние и е на тези километри. Изключвам "далаверата" от негова страна, защото продава колата заради това, че е малка ( в обявата пишеше, че я заменя за по-голяма).
Разбира се ако реша да ходя до там ( след като чуя вашите мнения) ще я закарам до Ст.Загора или Бургас за диагностика.
Преди това реших да пусна тази тема, защото се надявам да ме насочите към нещо, на което да обърна внимание специално. Все си мисля че 100 глави мислят по-добре от една. Проблемът е, че нищо в цялата тази работа не ми прилича на партенка за да я подмина. Аз не разбирам от автомобили и доста се притеснявам да не купя някое голямо дръвце, още повече, че стотинките ще ги взема от банката а и не са малко. Освен това след моя ситроен всяка по-запазена и по-нова кола ще ми се види като Ролс Ройс. Затова приемам всякакви мнения - дори да са от рода "Само идиот би се вързал!"
Благодаря предварително на всички, които имат търпение да прочетат и желание да се включат!