Колеги,закъсах с една кола която ми внесоха и се оказа че мотора е за тотално разчастване и ремонт.Въпроса ми е следния-тъй като ще отнеме време въпросния ремонт ще има ли проблем с регистрацията на колата,защото не ми е ясно кога ще стане,няма да го бавя но все пак ще си мине време.Има ли срок в който трябва да се регистрира колата или си е постарому и като няма мита и ДДС нали сега не дължа нищо на държавата,че остава и някаква солена глоба да отнеса и вече няма да издържа.
Благодаря Ви!

Нов внос ама го закъсах и моля за инфо?
- cheren_golf
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами на митническата декларация, която се попълва на границата? Там даже имаше срок за приключване на вноса, т.е. до кога трябва да отидеш в митницата по местожителство, и да се платят /ако има такива/ митните сборове. След това пак има срок, в който да се отиде в КАТ. А освен това транзитните номера важат един месец. Ето необходимите документи при първоначална регистрация в КАТ-София:
1. Заявление за регистрация /за фирми: с печат на фирмата и копие на “Булстат”/ снимано от 2-те страни
2. Диагностичен лист за техническа изпарвност на МПС
3. Документ за собственост: -митническа декларация – копие 2бр. -фактура и договор при закупуване от фирма вносител – копие 2бр.
4. Квитанция за платена такса МПС
5. Застраховка “гражданска отговорност”
6. Документ за самоличност на собстеника с постоянен адрес гр. София
1. Заявление за регистрация /за фирми: с печат на фирмата и копие на “Булстат”/ снимано от 2-те страни
2. Диагностичен лист за техническа изпарвност на МПС
3. Документ за собственост: -митническа декларация – копие 2бр. -фактура и договор при закупуване от фирма вносител – копие 2бр.
4. Квитанция за платена такса МПС
5. Застраховка “гражданска отговорност”
6. Документ за самоличност на собстеника с постоянен адрес гр. София
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”