Тръбички за спирачките ..... къде???

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
teneketo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Тръбички за спирачките ..... къде???

Мнениеот teneketo » Чет 18 яну 2007 9:04

Здравейте на всички .
Имам едно въпросче ако някой знае да помага. Значи оня ден татко се прибира и ми се смее ма малко кисело вика ми " ей страшен съм прибрал съм се без спирачки" - а то тръбичката за задния кръг да увисне и от вибрациите се трила в алспуха и се скъсала. Та сега трябва да търся тръбичка. Незнам , нова може и да има , НО ако не намеря знае ли някой от вас къде могат да ми направят ( в София ) ( аз знаех някъде на Симеон обаче сега немога да го намеря :oops: )
Благодарско предварително

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Чет 18 яну 2007 9:13

медни тръбички за климатици пасват идеално за целта :)

stilko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stilko » Чет 18 яну 2007 9:42

ул."Цар Симеон" 278 прави и маркучи за високо налягане. Недей да слагаш медни за спирачки. Медта не е достатъчно плътен материал и може да се спукат.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Чет 18 яну 2007 9:44

teneketo, не каза за каква кола става въпрос.
One, сигурен ли си, че ще издържат налягането в спирачната система /повярвай ми, при спиране, особено екстрено, то е почти чудовищно/ ? Защото не искам аз, или пък детето ми примерно да е на пътя на някой /да не слагам епитети/, дето е решил да спести жълти стотинки, и има такива тръбички. А ти ?
Моят опит - на Пасат-а ми се беше пукнала развалцовката на една от тръбичките. Купих си тръбичка от Голф 2 /разбира се, нова/ - цената може да се види от поста ми за равносметката за 2006. За този, който го мързи да рови - 14,40 лв.
Не мога да разбера, как има хора които правят компромис със безопасността ? Една кола всичко друго може да няма, ама спирачки /изправни !!!/ трябва да има ! Ако трябва няма да карам колата /не говоря даже и за разни глезотии и шарении да се купуват/, ако трябва един път няма аз да ям, ама компромис със безопасността /не толкова моята, ами на другите около мен/ не правя !
Извинявайте че толкова много написах, но си има връзка с темата, и написаното от предишните !

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Чет 18 яну 2007 9:47

gr_kanev написа: teneketo, не каза за каква кола става въпрос.
One, сигурен ли си, че ще издържат налягането в спирачната система /

ами как да ти кажа дали съм сигурен - едни момчета дето подготвят рали автомобили слагат точно такива , та все си мисля ,че те ако не са наясно........

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 18 яну 2007 9:51

Ваското1 е твоя човек :wink:
Има си и машинка за огъването на краищата :wink:

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора

Мнениеот gr_kanev » Чет 18 яну 2007 9:53

One, не искам да се заяждам. Не съм твърде наясно - само изразих съмнение. Предполагам че има тръбички и тръбички /за климатиците/.
:beer
Не знам твоите хора до колко са наясно, ама знам, че има много хора, които си мислят че са наясно с много неща, а всъщност не са. Справка - статистиката за загиналите и ранените по пътищата.

Потребителски аватар
teneketo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот teneketo » Чет 18 яну 2007 10:27

Колата е СЕАТ МАрбела а такива много много няма.
Не мога да разбера, как има хора които правят компромис със безопасността ?
Ако исках да правя компромис до сега вече да съм я залепил.
Ще търся и от Фиат Панда , Но ако не намеря все пак няма да остава колата да не се движи.
Не знам твоите хора до колко са наясно, ама знам, че има много хора, които си мислят че са наясно с много неща, а всъщност не са. Справка - статистиката за загиналите и ранените по пътищата.
А някой правил ли е статистика за опита на загиналите шофьори или тези предизвикали катастрофите и автомобила ( тех. състояние , клас , МОЩНОСТ , цена , година на производство и т.н. )

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора

Мнениеот gr_kanev » Чет 18 яну 2007 10:31

teneketo, това за компромиса и безопасността не беше насочено към теб. Не те познавам /засега/, но не мисля че си такъв човек. Относно статистиката, която посочи - мисля че има нещо подобно някъде. Съжалявам, но до тук мога да помогна. Ако изнамеря, ще кажа.
Успех !

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Чет 18 яну 2007 10:35

gr_kanev написа: Не знам твоите хора до колко са наясно, ама знам, че има много хора, които си мислят че са наясно с много неща, а всъщност не са. Справка - статистиката за загиналите и ранените по пътищата.

все си мисля, че при един автомобил участващ в рали ако системата с медни тръби е компрометирана отдавна щеше да се разбере нали ?
още при първото екстремно спиране, а в едно рали състезание такива спирания са не едно и две .....

Потребителски аватар
teneketo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот teneketo » Чет 18 яну 2007 10:37

teneketo, това за компромиса и безопасността не беше насочено към теб. Не те познавам /засега/, но не мисля че си такъв човек. Относно статистиката, която посочи - мисля че има нещо подобно някъде. Съжалявам, но до тук мога да помогна. Ако изнамеря, ще кажа.
Успех !
Няма проблеми , напълно се съгласявам с теб за безопасността. А за помощта не се притеснявай ще се справя , но все пак ако чуеш (знаеш ) нещо свиркай, и ти БЛАГОДАРЯ .

Потребителски аватар
MamaMy
Автомобил: Galaxy
Двигател: AUY 2003г

Мнениеот MamaMy » Чет 18 яну 2007 11:04

Абе тук в Плевен има един магазин където ги правят. Тръбичките са точно медни и са много читави. До сега не съм чул някой да се оплаква, а всички сервизи ходят там :wink:

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Чет 18 яну 2007 11:42

Тръбички се продават на метър по Симеон...
отиваш взимаш си..
Ваското1 има някаква джаджа, дето им прави необходимите краища..
от теб остава само да си ги огънеш по желание на релефа..

Чуй се с В1.. ще ти помогне...

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Чет 18 яну 2007 13:06

Отделно аз имам останали такива тръби от ударения голф. В добро състояние са, не са ръждясали. Проблема е, че трябва да се отиде на 20км извън Сф да се вземат. А както казаха ваското1 може да ти оправи накрайниците. ;)
Тони знаеш ми телефона и кю-то ако решиш...

Потребителски аватар
jafara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jafara » Чет 18 яну 2007 21:46

PRO SPEED :):) :wink:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”