Commander_Keen написа:Искам да се допитам до вас колеги какво вие бихте ми препоръчали...Венто или Поло ....говорим за коли около 94 - 96год. и не по-скъпи от 5000лв. също така какъв двигател бихте препоръчали с разход по-малък от 8/100 независимо дизел или бензин....извинявам се за неведението,но нали с питане до цариград се стигало

Благодаря ви предварително

Колега, зависи за какво ще го ползваш автомобила - в смисъл къде ще го караш основно /голям град, малък град, извънградско/, и какво ще превозваш с него - теб самия + още някой /макс. 1-2/, багаж - малко, много, хич. За цени не мога да кажа - няма представа как вървят, ама за 5000 лв. не знам дали ще намериш читаво Венто /особено пък дизел/. Ако не държиш да си винаги първи и да имаш екзотичен двигател като VR6, сигурен съм, че ще имаш разход под 8/100 бензин дори и с Венто-то.
Накратко съвета - ако ще караш основно градско, с по-малко багаж и не много хора, и комфорта не е пред икономичността - Поло. Ако държиш на комфорта, или пък се налага да караш повече хора, багаж, и не те притеснява че ще гори малко повече - Венто. А относно разхода - моя Пасат е 1,9 ТДИ, 90 коня, и при всякакви задръствания /софийски/ не дава разход над 8 - така че прави си сметка /Венто и Поло са по-малки, а и на Поло има и по-малки дизели/. Ако вземеш бензинов двигател - има вариант газ /втечнен или сгъстен/ - да, цената на 1 км пада до 2 пъти /спрямо дизел/, но ти се заема място от багажника, а и винаги носиш бутилка /която не е без собствена маса/. Ти си преценяваш, парите са си твои /в смисъл ти ще ги даваш, предполагам/, и ти ще си караш колата. Във форума има доста колеги и с Венто, и с Поло - може да ги поразпиташ, а и на среща /особено месечна/ и на място, дори и да покараш, за да сравниш, и да си решиш.
Успех, и дано скоро се похвалиш с някоя красива придобивка !