Vento ili Polo

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Commander_Keen
Автомобил: Golf 2
Двигател: RH 88 Auto
Контакти:

Vento ili Polo

Мнениеот Commander_Keen » Чет 18 яну 2007 9:20

Искам да се допитам до вас колеги какво вие бихте ми препоръчали...Венто
Изображение
или Поло
Изображение
....говорим за коли около 94 - 96год. и не по-скъпи от 5000лв. също така какъв двигател бихте препоръчали с разход по-малък от 8/100 независимо дизел или бензин....извинявам се за неведението,но нали с питане до цариград се стигало :) Благодаря ви предварително :)
mod edit: vaskoto1

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Re: Vento ili Polo

Мнениеот gr_kanev » Чет 18 яну 2007 9:32

Commander_Keen написа:Искам да се допитам до вас колеги какво вие бихте ми препоръчали...Венто или Поло ....говорим за коли около 94 - 96год. и не по-скъпи от 5000лв. също така какъв двигател бихте препоръчали с разход по-малък от 8/100 независимо дизел или бензин....извинявам се за неведението,но нали с питане до цариград се стигало :) Благодаря ви предварително :)

Колега, зависи за какво ще го ползваш автомобила - в смисъл къде ще го караш основно /голям град, малък град, извънградско/, и какво ще превозваш с него - теб самия + още някой /макс. 1-2/, багаж - малко, много, хич. За цени не мога да кажа - няма представа как вървят, ама за 5000 лв. не знам дали ще намериш читаво Венто /особено пък дизел/. Ако не държиш да си винаги първи и да имаш екзотичен двигател като VR6, сигурен съм, че ще имаш разход под 8/100 бензин дори и с Венто-то.
Накратко съвета - ако ще караш основно градско, с по-малко багаж и не много хора, и комфорта не е пред икономичността - Поло. Ако държиш на комфорта, или пък се налага да караш повече хора, багаж, и не те притеснява че ще гори малко повече - Венто. А относно разхода - моя Пасат е 1,9 ТДИ, 90 коня, и при всякакви задръствания /софийски/ не дава разход над 8 - така че прави си сметка /Венто и Поло са по-малки, а и на Поло има и по-малки дизели/. Ако вземеш бензинов двигател - има вариант газ /втечнен или сгъстен/ - да, цената на 1 км пада до 2 пъти /спрямо дизел/, но ти се заема място от багажника, а и винаги носиш бутилка /която не е без собствена маса/. Ти си преценяваш, парите са си твои /в смисъл ти ще ги даваш, предполагам/, и ти ще си караш колата. Във форума има доста колеги и с Венто, и с Поло - може да ги поразпиташ, а и на среща /особено месечна/ и на място, дори и да покараш, за да сравниш, и да си решиш.
Успех, и дано скоро се похвалиш с някоя красива придобивка !

Потребителски аватар
Commander_Keen
Автомобил: Golf 2
Двигател: RH 88 Auto
Контакти:

Мнениеот Commander_Keen » Чет 18 яну 2007 9:42

Ами колата ще ми трябва и за градско и за извънградско...да ходя до университета предимно,но имам и баба на село...тя обича да ми слага кво ли не в багажника та....пък и често се събираме доста хора и се катерим на витоша...аз съм по-склонен на варианта венто,но пък и полото много ми е легнало на сърцето...ох незнам...пък и наистина за тези коли тия пари не са много...

Потребителски аватар
batsasho1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот batsasho1 » Чет 18 яну 2007 9:55

Може да съм пристрастен ама ВЕНТО. Огромен багажник и доста просторна вътре, с двигател ABS давам смесено 8,5-9,5 на газ.

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Чет 18 яну 2007 10:00

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Чет 18 яну 2007 14:50

Твърдо за VENTO-TDI

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Чет 18 яну 2007 15:19

Ако возиш като мен тикви от село-Венто, ако си чист гражданин-Поло :)

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Чет 18 яну 2007 15:47

Вземи си Венто колега.
Причините според мен са:
Разхода е почти еднакъв м/у 1.4 и 1.8.Ако пък си вземеш(намериш)дизеляк ще се родиш.
Винаги е по добре като е по широко, по комфортно ще тие пътуването.Половера е много готин ама е малък(поне за мен).И багажника му е малък - имам преки впечатления.

Потребителски аватар
VW_fenka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_fenka » Чет 18 яну 2007 17:33

Според мен Венто :) 1,8i или 1,9 ТДИ или ТД ;)

Потребителски аватар
mishu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mishu » Чет 18 яну 2007 18:42

Аз съм фен на големите коли. Препоръчвам ти вентото. Аз карам братчеда му и съм много доволен :)

Потребителски аватар
jafara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jafara » Чет 18 яну 2007 19:33

ами аз бих ти препоръчал полото, незнам мноо им се кефя на тея поло-та, но ти трябва да си прецениш, вентото е по-голяма кола и ако ти трябва по голяма да; но ако ти е за градска по добре полото, поне аз бих направил така лично мое мнение :) успех с покупката и снимки после да каеш какво си взел :)

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”