Дясния заден тампон на двигателя имаше доста голям ход, смених го с topran но се появиха доста силни вибрации в купето при ниски обороти под 900 (на кръстовищата имам безплатен масажьор:))
Някой имал ли е подобен проблем и какво е решението?
Майстора който ми сменя тампона предлага да сменя и останалите два за проба.
Каква е разликата в каучука с така наречените оригинални тампони по меки ли са?
Вибрации след смяна на тампон на двигателя
- mafiota
- Автомобил: Audi A6 C5
- Двигател: APU
dxd написа:Ми взимаш си хубав маслен тампон струва около 50-60лв,а твоя сигурно е гумен и затова се получава такаОригиналния ти е маслен и новия трябва да е такъв
![]()
Хубаво е като сменяш единия да смениш и др.два,но не е задължително ако сега нямаш възможност смени ги по-нататъкНе го слушай майстора
Маслените тампони се препоръчват предимно за дизеловите мотори, няма смисъл на бензинов мотор да даваш излишни пари за маслени тампони, като същата работа ще ти свършат и калчуковите

първият път сложих топран и трите-беше тих 10 дена и до там!
после сложих феби -пълен боклук!
истината е лемфьордер
ако си пасат 1.8ми без клима,само този на скоростната кутия ти е маслен!големия отпред и задния са ти гумени
с клима,предния голям вече е маслен.
ако си с друг мотор,се поинтересувай кои са точните тампони за теб!
после сложих феби -пълен боклук!
истината е лемфьордер

ако си пасат 1.8ми без клима,само този на скоростната кутия ти е маслен!големия отпред и задния са ти гумени

с клима,предния голям вече е маслен.
ако си с друг мотор,се поинтересувай кои са точните тампони за теб!
dxd написа:Ми досега всеки с гумен тампон се е оплаквалРазликата е около20-25лв няма смисъл да се циганиш,защото евтиното излиза скъпо
При колегата май ще излезне така
Като купиш един два гумени и не стане работата ще стигнеш сам да извода какъв трябва-но на малко по-палава цифра
Привет, колега!
Виждам, че имаш опит с тези маслени тампони. Можеш ли да дадеш повече инфо. За всички модели ФВ ли има такива? Аз за моето дизелово Поло дали ще намеря? Къде се продават? Колко струват?
Мерси!
- Милослав
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
dxd написа:Ми досега всеки с гумен тампон се е оплаквалРазликата е около20-25лв няма смисъл да се циганиш,защото евтиното излиза скъпо
При колегата май ще излезне така
Като купиш един два гумени и не стане работата ще стигнеш сам да извода какъв трябва-но на малко по-палава цифра
Ами на моята кола отпред си беше гумен тампона и с такъв го смених

И пак си клати, ама ме вози:)
- nando 16v
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
radotom написа:dxd написа:Ми досега всеки с гумен тампон се е оплаквал![]()
И аз съм сред тях!![]()
И тъй като нямах кинти за нов, си върнах стария, уморен, но здрав!
Причината: Същата като на колегата! Ужасяващи вибрации!
Сега на пролет ще сменям и трите. С маслени!
И при мен се получи същата работа още карам с гумения ама скоро и аз ще го сменям
hhh написа:Този който го свалих също беше гумен, а по маркировката личеше че е оригиналния и не е сменян досега.
От каталозите също излизат гумени тампони за двигателя 1.4 АЕХ с изключениена този на скоростната кутия.
Ако е гумен взимай на Лемф.гумен и си готов

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Не е до маслен или гумен според мен! Сменях преден на опела когато карах това недоразумение и продавача дето ми е приятел каза че това е оригинален за вграждане. Да ама като го монтираха и тая кола направо се тресеше като вибратор. Покарах малко така уж да улегнел ама файда-йок ! Взех после някакво италянско менте от немайкъде и О Чудо-вибрацийте изчезнаха
Според мен някой тампони ги правят от някаква много твърда гума и се получава почти като твърда връзка а това при дизела си е е......о мам.....а 

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”