Мъчи ме един въпрос за предвървене и обороти

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мъчи ме един въпрос за предвървене и обороти

Мнениеот kossel » Вто 23 яну 2007 17:31

Преди 6 месеца си бях дал делкото с 5-10 градуса предвървене защото карам на газ и така просто ми беше тръпка/идея. Проблема беше че ниските обороти не искаха да ми паднат под 1200 на газ и на бензин ( ел. изпарител) Върнах делкото на старото положение, бях го маркирал и оборотите заспаха - 800. Сега пак ми се върти тази идея в главата ..ама как да сваля оборотите ? някакви идеи?

ПС да ви се похваля - купих си светлоотразителна жилетка от Практикер за 3.99 - оранжева - вече съм като тези от чистотата :lol:
И още нещо :
Не ми стана много ясно моя син като е на 6 години ще трябва ли да му купувам детска седалка ?

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Вто 23 яну 2007 18:13

предварение се казван..
не предвървене ;)
да можеш да го бутнеш малко напред.. с 2,3-5 градуса..
изпарителя има врътка за регулиране на празните оороти..

ако си с компир.. /не погледнах за ква кола/ не ста'а...

мисля под 1.50 височина, колана е опасен без специални средства, като седалки, подложни столчета.. прочее.....
така че според закона май да.
според мен ДАААААААА!!!! ЗАДЪЛЖИТЕЛНО...
недай си боже стане нещо.. цял живот може да се проклинаш дет си спестил 200 кинта ;)
все пак става въпрос за собственото ти дете нали.!

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Вто 23 яну 2007 22:32

wili98 написа:мисля под 1.50 височина, колана е опасен без специални средства, като седалки, подложни столчета.. прочее.....
така че според закона май да.

На всяка кола на която съм обръщал внимание ,на гредичката между предната и задната врата има 2-3 дупки на различна височина и така може да се регулира височината от която се спуска колана!

а относна предварението : няма файда от нищо прекомерно. Това 5-10 градуса предварение не е на добре ,особенно ако я покарваш и на бензинче.

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Сря 24 яну 2007 11:28

на задната седалка имам 3 колана ама са само такива като в самолетите ... не са като на първите две седалки. За жена ми ще кажа че е бременна като ме спре полицай, ама за детето не знам да го връзвам с колан или да му купувам седалка ..на 6 години е ...

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”