Значи ситуацията е такава днес си измих колата и забелязах 2 задирания на боята и една точица колкото върха на кутре с отлюпена боя на бронията.
Задиранията са едното до предния фар отстранитри три драскотини около 15 см. повърхностни - не е до ламарина , а боята стои по-светла.
Другото е на задната вежда, кото тя е и малко огъната, вдръбнатине едвам се забелязва 1,5 см в диаметър, но пак е върху самата боя и не е до метал, кокто леко е зажулена и вратата.
Колата е Поло 2002 година, светло синя металик и си личят (когото е измита) това много ме дразни.
Та въпроса ми е има ли смисъл да ходя при застрахователите първо защото са дребни неща и второ да не стане по-лошо кото пребоядисат двата калника (преден и заден), врата и задна броня.
Има ли смисъл от пребоядисване
Хубаво е да минеш при застраховател, защото при подновяване на каско ако ги забеляжат и са спали на криво, ще ти ги впишат и после няма да ти платат нищо за боядисване на тези елементи ако ти се налижи. Щом е такава колата ще трябва да я оставиш в техен сервиз и не се знае колко ще чакаш и колко добре ще я направят (да не ти вади очите после и мръсна).
Ако решиш пък да ти изплатят пари без да я правиш, ще ти изплатят доста смешна сума
Аз от трите варианта избрах да ми платят. За охлузена броня беше и ми изплатиха 80лв.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”