Значи интересувам се кое е по добре:
1. VW Golf 3 - 1,6D или 1,9tD
2. VW Polo - 1,4 или 1,6 бензин
Моля за съвет кое ще е по добре да взема - Голф 3 или Поло ?
Благодаря предварително!

Моля за мнение/съвет..?
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD

Не са ти много коректни питанията - има огромна разлика между 1,6 D и 1,9 TD. Освен това не ми е известно Голф 3 да има двигател 1,6 дизел - всичките са 1,9; вариантите са атмосферен, само с турбо, и TDI (което не значи само че е добавен интеркулер !, т.е. TDI НЕ Е Turbo Diesel Intercooler - но това е друга тема). Много зависи - какво търсиш, какво искаш, за какво ще ти служи колата. От последния въпрос зависи и другия отговор - Голф или Поло. Задай си следните въпроси - колко души ще ползват (се возят в) колата, къде ще се кара предимно - в голям град, извън града, какъв багаж ще се превозва евентуално, комфорта ли предпочиташ, или не държиш много на него, и после ни предостави твоите отговори, и ще видим.
Успех !

Интересувам се от следното.. Кое по добре вози, кое какъв разход дава (за това от голф съм се спрял на дизел, понеже шефа ми има такъв и дава 5 - 5,5 на 100л. извънградско, градско 6-7л.), подръжка и т.н.
Общо взето въпроса ми е кое ще ми препоръчате - Голф 3 дизел или Поло бензин ?
Изкажете своите мнение за едната и за другата кола, плюсове, минуси и т.н. и най-накрая кажете кое е по добре да се вземе
Общо взето въпроса ми е кое ще ми препоръчате - Голф 3 дизел или Поло бензин ?
Изкажете своите мнение за едната и за другата кола, плюсове, минуси и т.н. и най-накрая кажете кое е по добре да се вземе

- Lizard
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Голфа 1.9 тди ако го намерш читав!
1-во рядко изпадат!
2-ро повечето за в ужасно състояние.
Поло 1,4 бензин. Ами извън градско е около 6 но в града не може да се мери със дизела.
За градска кола Поло е супер малко навсякъде ще го паркираш
За дълги патувания Голфа е по-конфортен! Осеобено ако е дизел
От гледна точка на подръжка ремонти. Хората с голфове да си кажат, но по принцип кола над 10 години със турбо и дизел ... ами по-добре да не се чипи че скъпичко.
Полото особено бензиновите имат неприятни проблеми със тоците.За справка форума за поло има поне 10 теми за играещи обороти и прочие.
По принцип Голфа е по-добрия избор но пак да кажа ЗАВИСИ НА КАКВО ПОПАДНЕШ!
1-во рядко изпадат!
2-ро повечето за в ужасно състояние.
Поло 1,4 бензин. Ами извън градско е около 6 но в града не може да се мери със дизела.
За градска кола Поло е супер малко навсякъде ще го паркираш

За дълги патувания Голфа е по-конфортен! Осеобено ако е дизел

От гледна точка на подръжка ремонти. Хората с голфове да си кажат, но по принцип кола над 10 години със турбо и дизел ... ами по-добре да не се чипи че скъпичко.
Полото особено бензиновите имат неприятни проблеми със тоците.За справка форума за поло има поне 10 теми за играещи обороти и прочие.
По принцип Голфа е по-добрия избор но пак да кажа ЗАВИСИ НА КАКВО ПОПАДНЕШ!
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Зависи и за кво ще използваш колата.Ако е само градско с излизане извънградско на няколко месеца веднъж земи Поло-то-по-евтина и непретенциозна за паркиране поддържане и т.н.Ако пътуваш често извън града Голф с малко повече екстрици вероятно и климатик.Дилемата бензин ,или дизел.Ако имаш по-малко пари търсиш по-стара кола зимай бензинова моноинжекция и слагай най-обикновенна газова уредба-това е най-икономичното решение.Ако искаш по-нова колица,ще я ползавш за всякво и често каране и разполагаш с повече пари ти трябва дизел.Читави ТДИ не че няма ама са с 1-2к отгоре 

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”