Газ или Бензин... Дизел?
- R@do
- Батето
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ABK 1993
Газ или Бензин... Дизел?
Момчета предлагам в тази тема да обсъдим + и - на трите вида основни горива, както и да споделим личния опит и особености при поддръжката на колата за всеки вид гориво и цената на консумативите. Например аз гарам на бензин, имал съм и кола на газ,но не съм добре запознат с консумативите на дизела и някои негови особенсоети и капризи.
- guard
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Газ или Бензин... Дизел?
Абсолютно всичко в живота си има и предимства и недостатъци.............определено...............БЕНЗИНА е номер едно в развитите и богати страни............по една проста причина.........примерно аз в Канада знам, че бензина е точно, ама точно на половина на нашия тук........някъде към 70-80ст.............а заплатите не са като нашите.
Много ясно, че там никой не кара Дизел...........защото определено дизела е по "проблемен"..............обаче не мога и да не кажа......че за Европа дизела е номер едно.
Забравих.....за Газта.........това пък си е вече балканска глупост с извинение........и за наи-ниската класа в по-развитите страни от Европейския съюз.

Много ясно, че там никой не кара Дизел...........защото определено дизела е по "проблемен"..............обаче не мога и да не кажа......че за Европа дизела е номер едно.

Забравих.....за Газта.........това пък си е вече балканска глупост с извинение........и за наи-ниската класа в по-развитите страни от Европейския съюз.
Последна промяна от guard на Сря 16 фев 2005 10:10, променено общо 1 път.
- R@do
- Батето
batmilko написа:и на мен ми харесва повече да карам на бензин ама карам на газ и затова съм гласувал за газта. Просто не мога да пренебрегна колко харча за гориво, та затова
Горе долу това имах предвид.
например сега като поскъпна газта, а при нея разхода е по-голям и по-често се сменя филтър и се ходи на центровка, дали резултата не е Х, защото при това положение всеки би предпочел бензина - несъмнено има доста предимстава.
- rmk
- Автомобил: KIA Sportage 3
- Двигател: 1.6 GDI
Re: Газ или Бензин... Дизел?
Michael написа:.... на трите вида основни горива, ...
... а пък в анкетата виждам само 2 горива.
Ето ви едно предимство на нафтата :
Не съм чул на никого (поне в София) да са му източили нафтата, нещо което иначе май често се случва на някой който е имал неблагоразумието да си налее 30-40 кила бензин и после направо в къщи. Предполагам това се дължи на факта, че тарикатчетата дето се занимават с източване на горива не карат "печки"

По принцип източването на нафтата се практикува май по селата, където повечето автотехника е нафтова.
Какво да правиш, гадна държава сме си. Апаши на всяка крачка

- BuGmaN
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Най-добрия вариант е да имаш и дизелов и бензинов - много хатчат тея бензинки, а нафтените са песен, само дето не прави кеф като ги караш, иначе въртящият мимент е доста по-голям от бензините и мощносте при ниските обороти, също е на по-добро ниво и като погледнем техническите характеристики на новите дизелови мотори с колко са по-добри от бензиновите се събратя - спокойно за момента можем да сложим дизелите на първо място. За газовите няма кво да се говори - прекалено много компромиси за тая пуста икономия... 

- R@do
- Батето
BuGmaN написа:Най-добрия вариант е да имаш и дизелов и бензинов - много хатчат тея бензинки, а нафтените са песен, само дето не прави кеф като ги караш, иначе въртящият мимент е доста по-голям от бензините и мощносте при ниските обороти, също е на по-добро ниво и като погледнем техническите характеристики на новите дизелови мотори с колко са по-добри от бензиновите се събратя - спокойно за момента можем да сложим дизелите на първо място. За газовите няма кво да се говори - прекалено много компромиси за тая пуста икономия...
Да абсолютно си прав и те подкрепям.
Идеята ми беше така за по масовите коли които караме иначе за новите дизели спор няма, НО НОВ!!
Возил съм се на пасат2003 - прости всичко е на ниво!
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
scuba написа:Мисля че е по-добре да я махнат тази тема, докато още не са се хванали за гушите
Не мисля че големи хора ще се хванат за гушите за глупости ама как кажете.
Айде да си кажа мнението и аз. От 5 г. карам Г2 1.6д и съм много доволен. Преди 2 месеца взехме на брат ми едно Г2 1.6 бензин и да си призная много по-кеф е на бензинката, ама и много голяма разлика в разхода.
дизела 6/100 = 6 лв. /при положение че взимам нафтата по 1 лв./
бензин 10/100 = 14 лв. /при средна цена на бензина 1.4 лв./
Та ако не трябва аз да си бъркам в джоба за бензин е добре.
За консумативите: На моя Голф сменям само филтри и масло и сипвам нафта. На бензиновия още не знам щото го взехме обслужен.
Според мене ако се направи съпоставка между 2 коли от една марка и модел с приблизително равни характеристики и на еднакви години едната дизел, другата бензин ще излезе че разходите по обслужването се доближават.
най-добре е да имаш такъв доход, че да си сменяш на 5 години колата (с нова) и да не е от особено значение дали е бензин или дизел от гледна точка на парите. ама тъй като ние българите го нямаме тоя стандарт и се почва едно чудене и маене и цепене на стотинката на две. Та в тоя ред на мисли, като е на старо колата, майче е въпрос на късмет. Ако уцелиш добра дизеларка всичко е ок, ама иначе - кофти.
А... и да добавя. Прави ми впечатление, че това е един от малкото форуми, където рядко има "хващане за гушите".
А... и да добавя. Прави ми впечатление, че това е един от малкото форуми, където рядко има "хващане за гушите".
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”