Газ или Бензин... Дизел?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen

Какво гориво предпочитате?

Бензин
38
48%
Газ
11
14%
Дизел
30
38%

Общо гласове: 79
Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Газ или Бензин... Дизел?

Мнениеот R@do » Сря 16 фев 2005 10:03

Момчета предлагам в тази тема да обсъдим + и - на трите вида основни горива, както и да споделим личния опит и особености при поддръжката на колата за всеки вид гориво и цената на консумативите. Например аз гарам на бензин, имал съм и кола на газ,но не съм добре запознат с консумативите на дизела и някои негови особенсоети и капризи.

Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Re: Газ или Бензин... Дизел?

Мнениеот guard » Сря 16 фев 2005 10:07

Абсолютно всичко в живота си има и предимства и недостатъци.............определено...............БЕНЗИНА е номер едно в развитите и богати страни............по една проста причина.........примерно аз в Канада знам, че бензина е точно, ама точно на половина на нашия тук........някъде към 70-80ст.............а заплатите не са като нашите. :lol:
Много ясно, че там никой не кара Дизел...........защото определено дизела е по "проблемен"..............обаче не мога и да не кажа......че за Европа дизела е номер едно. :idea:

Забравих.....за Газта.........това пък си е вече балканска глупост с извинение........и за наи-ниската класа в по-развитите страни от Европейския съюз.

Последна промяна от guard на Сря 16 фев 2005 10:10, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Сря 16 фев 2005 10:09

и на мен ми харесва повече да карам на бензин ама карам на газ и затова съм гласувал за газта. Просто не мога да пренебрегна колко харча за гориво, та затова

Потребителски аватар
R@do
Батето

Мнениеот R@do » Сря 16 фев 2005 11:05

batmilko написа:и на мен ми харесва повече да карам на бензин ама карам на газ и затова съм гласувал за газта. Просто не мога да пренебрегна колко харча за гориво, та затова

Горе долу това имах предвид.
например сега като поскъпна газта, а при нея разхода е по-голям и по-често се сменя филтър и се ходи на центровка, дали резултата не е Х, защото при това положение всеки би предпочел бензина - несъмнено има доста предимстава.

Потребителски аватар
rmk
Автомобил: KIA Sportage 3
Двигател: 1.6 GDI

Re: Газ или Бензин... Дизел?

Мнениеот rmk » Сря 16 фев 2005 11:26

Michael написа:.... на трите вида основни горива, ...

... а пък в анкетата виждам само 2 горива.

Ето ви едно предимство на нафтата :
Не съм чул на никого (поне в София) да са му източили нафтата, нещо което иначе май често се случва на някой който е имал неблагоразумието да си налее 30-40 кила бензин и после направо в къщи. Предполагам това се дължи на факта, че тарикатчетата дето се занимават с източване на горива не карат "печки" :lol:
По принцип източването на нафтата се практикува май по селата, където повечето автотехника е нафтова.
Какво да правиш, гадна държава сме си. Апаши на всяка крачка :(

Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BuGmaN » Сря 16 фев 2005 11:53

Най-добрия вариант е да имаш и дизелов и бензинов - много хатчат тея бензинки, а нафтените са песен, само дето не прави кеф като ги караш, иначе въртящият мимент е доста по-голям от бензините и мощносте при ниските обороти, също е на по-добро ниво и като погледнем техническите характеристики на новите дизелови мотори с колко са по-добри от бензиновите се събратя - спокойно за момента можем да сложим дизелите на първо място. За газовите няма кво да се говори - прекалено много компромиси за тая пуста икономия... :roll:

Потребителски аватар
R@do
Батето

Мнениеот R@do » Сря 16 фев 2005 13:04

Извинявам се за липсата на графа Дизел, но явно има някакъв бъг
Бях я написал, не силезна сега пък не мога да променя темата и да направя добавка. :twisted: :twisted: :banghead:

Потребителски аватар
R@do
Батето

Мнениеот R@do » Сря 16 фев 2005 13:06

BuGmaN написа:Най-добрия вариант е да имаш и дизелов и бензинов - много хатчат тея бензинки, а нафтените са песен, само дето не прави кеф като ги караш, иначе въртящият мимент е доста по-голям от бензините и мощносте при ниските обороти, също е на по-добро ниво и като погледнем техническите характеристики на новите дизелови мотори с колко са по-добри от бензиновите се събратя - спокойно за момента можем да сложим дизелите на първо място. За газовите няма кво да се говори - прекалено много компромиси за тая пуста икономия... :roll:

Да абсолютно си прав и те подкрепям.
Идеята ми беше така за по масовите коли които караме иначе за новите дизели спор няма, НО НОВ!!
Возил съм се на пасат2003 - прости всичко е на ниво!

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Сря 16 фев 2005 13:10

о не пак ли? Mr Green Fun

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Сря 16 фев 2005 13:21

Varbona написа:о не пак ли? Mr Green Fun

пак, пак. Мисля че е по-добре да я махнат тази тема, докато още не са се хванали за гушите :fight:

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Сря 16 фев 2005 14:51

scuba написа:Мисля че е по-добре да я махнат тази тема, докато още не са се хванали за гушите :fight:

Не мисля че големи хора ще се хванат за гушите за глупости ама как кажете.

Айде да си кажа мнението и аз. От 5 г. карам Г2 1.6д и съм много доволен. Преди 2 месеца взехме на брат ми едно Г2 1.6 бензин и да си призная много по-кеф е на бензинката, ама и много голяма разлика в разхода.
дизела 6/100 = 6 лв. /при положение че взимам нафтата по 1 лв./
бензин 10/100 = 14 лв. /при средна цена на бензина 1.4 лв./

Та ако не трябва аз да си бъркам в джоба за бензин е добре.
За консумативите: На моя Голф сменям само филтри и масло и сипвам нафта. На бензиновия още не знам щото го взехме обслужен.
Според мене ако се направи съпоставка между 2 коли от една марка и модел с приблизително равни характеристики и на еднакви години едната дизел, другата бензин ще излезе че разходите по обслужването се доближават.

Потребителски аватар
HF
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HF » Сря 16 фев 2005 15:08

ако е стара колата - бензин
нова - нафта

Toledo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Toledo » Сря 16 фев 2005 15:13

Varbona написа:о не пак ли? Mr Green Fun

Вечният въпрос - Левски или ЦСКА, немски или френски коли и т.н. и т.н. Докато има фенове / разни /, дотогава ще има и спорове разни

Mal
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mal » Сря 16 фев 2005 15:17

най-добре е да имаш такъв доход, че да си сменяш на 5 години колата (с нова) и да не е от особено значение дали е бензин или дизел от гледна точка на парите. ама тъй като ние българите го нямаме тоя стандарт и се почва едно чудене и маене и цепене на стотинката на две. Та в тоя ред на мисли, като е на старо колата, майче е въпрос на късмет. Ако уцелиш добра дизеларка всичко е ок, ама иначе - кофти.
А... и да добавя. Прави ми впечатление, че това е един от малкото форуми, където рядко има "хващане за гушите".

Потребителски аватар
R@do
Батето

Мнениеот R@do » Сря 16 фев 2005 15:24

Благодаря ти никсисофт, много държах на твоето мение за дизела:) Drunk

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”