Връщан ли ми е километража?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Връщан ли ми е километража?

Мнениеот DAXC » Съб 13 яну 2007 16:47

"Връщан ли ми е километража?"
Много от нас са си задавали този въпрос. Има ли как да го разберем? Засичал съм често във форума такива въпроси.
Скоро видях как превъртват километража на един голф3. За да се осъществи процедурата се вкарва букса в спецялно гнездо отзад на километража:
Изображение
Ще кажете как ще разберем? Ами ако човек се загледа внимателно в гнездото ще види три пъпки които правят контакт с буксата. Нормално е при вкарване на такава букса върху пъпките да има леки наранявания.
Така поне мисля аз. А Вие?

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Съб 13 яну 2007 16:50

Ако не ти е с сервизна книжка 100% ДА.Ако е изчезнал и надписа тотал начи е минал и 300к.Няма що да си разглобяваш километража да установиш че е превъртан,а ако няма наранявания пак не е сигурно че не е превъртан.

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Съб 13 яну 2007 16:51

Не мисля, но за да си сигурен погледни преди да бъде закачана буксата, след разкачането и година след разкачането. И си направи така изводите.

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAXC » Съб 13 яну 2007 16:54

Съгласен съм. Може да се вкара буксата и да не останат наранявания, но в повечето случаи никой не внимава, "ръга", че няма време.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Съб 13 яну 2007 17:07

Искам обече като идеш да копуваш колата да свалиш километража пред търговеца и да се взираш с лупа :lol:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Съб 13 яну 2007 17:10

Rabbit_TDI написа:Искам обече като идеш да копуваш колата да свалиш километража пред търговеца и да се взираш с лупа :lol:

да и да провериш всички километражи на голфовете на горубляне :lol:

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAXC » Съб 13 яну 2007 17:13

Rabbit_TDI написа:Искам обече като идеш да копуваш колата да свалиш километража пред търговеца и да се взираш с лупа :lol:

Колега усещам нотка на дразга. Целта на тази тема която пуснах е не да се дразним, или когато отиваме да купуваме автомобил да вадим отверки, и лупи.
Мен лично не ме интересува дали е връщан или не. Важното е автомобила да е технически изправен и да ми робува, а не аз на него.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Съб 13 яну 2007 17:18

Да бе абсолютно те разбрах.Ни най-малко се опитвам да те дразня,точно обратното. :handshakeИзвинявам се ако си се засегнал. Просто мисля че няма смисал да си разваляме съня с отваряне на километражи и после излишни дерзания.Ако на някой не му се е прояснило до сега казвам:Всички автокъщи в БГ връщат километража :!: -казвам го не да дразня някой ,а да го имате в предвид и да го приемете като даденост/аз съм го приел вече/.Ако някой се интересува като копува какво да прави-за мен относително най-точния критерии за километрите на колата е интериора или сервизна книжка от Германия и Швейцария.

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAXC » Съб 13 яну 2007 17:25

Не се засягам. Важното е дискусии относно ФВ да има.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Съб 13 яну 2007 17:28

Ако искаш начин за оценка на кола-има една тема на един колега от Ауди форума-просто няма какво да се каже повече по темата .Пича го е описал всичко от-до за което евала.
P.S.Иначе за въпросните пластини според мен пипат внимателно щото ако е някой хамал първо ще надере таблото още при свалянето и второ пичовете са профита в таз област.

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Съб 13 яну 2007 17:40

Ха, миналия месец на Горубуане гледах в едно от сервизчетата отзад, посока Спиди - 5-6 коли със свалени волани и километражи :lol:
Къде мислите че са ги занесли джамбазите? На химическо чистене?

Потребителски аватар
bluefen
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bluefen » Съб 13 яну 2007 17:46

в германско струва 30 еуро :) процедурата на връщане. А иначе какво да си нарушате спокоиствието дали е връщан или не

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Съб 13 яну 2007 17:52

bluefen написа:в германско струва 30 еуро :) процедурата на връщане. А иначе какво да си нарушате спокоиствието дали е връщан или не

еми много ясно, точно пък какво показва километража най-малко гледам като купувам кола от горубляне.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Съб 13 яну 2007 18:10

Plamen_VR6 написа:Ха, миналия месец на Горубуане гледах в едно от сервизчетата отзад, посока Спиди - 5-6 коли със свалени волани и километражи :lol:
Къде мислите че са ги занесли джамбазите? На химическо чистене?

То за километражите бял кахър ама за километража не трябва да сваляш волана.Така както ми го казваш май са им слагали нови пласмаси на "уж еърбега" и са връзвали лампата му за датчика на маслото.За километражите бял кахър щото тия дето се опитват да "ч...т дявола в въздуха" с нова кола за малко пари "да го е яд комшията" си е техен проблем ,ама тва да си мислиш че имаш еърбег и като се случи лошото :cry: си е подсъдимо за мен.

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Съб 13 яну 2007 18:28

Мисля, че няма нищо сигурно :wink:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”