Когато водата прелива през праговете
- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
Когато водата прелива през праговете
Тази сутрин минах през Горубляне към 8 часа, целия път представляваше локва с дълбочина до 50 см . Въпроса ми е как трябва да се кара през дъблоки локви с дължина над 100 метра ? Аз карах на полусъединител и на високи обороти.( 3000) Представям си ремъците по двигателя като поемат отдолу водата, под капака става като в джакузи сигурно ...
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
На полусъединител над 100 м ? Не искам да съм на мястото на съединителя ти, но пък ми се иска да си купуваш от мен частите, или аз да ти ги сменям
Аз бих карал на първа, с готовност да натисна съединителя. Оборотите - там някъде най-много.
Идеален вариант би било отпред да има някой по-голям, който да разцепва водата, и да проверява какво има по пътя (аз така преди 4 години с Джетата зад 1 КамАЗ минах доста голяма локва - абе направо наводнение си беше, на крайезерния булевард).

Аз бих карал на първа, с готовност да натисна съединителя. Оборотите - там някъде най-много.
Идеален вариант би било отпред да има някой по-голям, който да разцепва водата, и да проверява какво има по пътя (аз така преди 4 години с Джетата зад 1 КамАЗ минах доста голяма локва - абе направо наводнение си беше, на крайезерния булевард).
- Muncho
- Автомобил:
- Двигател:
Ето бе.. то хората са го измислили
http://www.youtube.com/watch?v=9rK4_JBImaQ

- VW_FEN
- Автомобил:
- Двигател:
Muncho написа:Ето бе.. то хората са го измислилиhttp://www.youtube.com/watch?v=9rK4_JBImaQ
Да, ама нито имаме толкова коне под капака, нито гумите ни загребват водата по този начин

- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
Re: Когато водата прелива през праговете
kossel написа:Тази сутрин минах през Горубляне към 8 часа, ...
и аз минах по това време. в каква посока беше, аз отивах посока метро.
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
спираш преди локвата, изчакваш да имаш мегдан напред
гасиш електрики да не мъчиш ремъка на алтернатора кат се намокри, първа газ - 2000-3000 оборота.. там където си усещаш колата най-добре
константна скорост.. така, че да си направиш вълна, която да върви с теб.. да не клатиш колата напред назад...
демек да си вървиш с вълната..
И аз минавах.. не беше 50 см....20 може.. таман я чувах по пода на колата да тропа..
гасиш електрики да не мъчиш ремъка на алтернатора кат се намокри, първа газ - 2000-3000 оборота.. там където си усещаш колата най-добре
константна скорост.. така, че да си направиш вълна, която да върви с теб.. да не клатиш колата напред назад...
демек да си вървиш с вълната..
И аз минавах.. не беше 50 см....20 може.. таман я чувах по пода на колата да тропа..

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
gr_kanev написа:Идеален вариант би било отпред да има някой по-голям, който да разцепва водата, и да проверява какво има по пътя (аз така преди 4 години с Джетата зад 1 КамАЗ минах доста голяма локва - абе направо наводнение си беше, на крайезерния булевард).
Корекция : това не е булевард , а ул. "Девня "

И локвичката си е съвсем нормално явление след всеки по-продължителен дъжд.

За намокрени кабели и делко само WD 40 . Няма подсушаване на кабели,лули, делко. Пръскаш палиш и заминаваш. Нееднократно съм го използвал на бензинова "Тойота" бус - даже и не съм слизал от него - само повдигам леко капака от дсната седалка пръскам и се местя пак в ляво и палиш.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”