Проблем ли е ако нивото на маслото е само с няколко милиметра над минимума???
Имам само около 2000 км до смяна и не ми се купува цял литър за да долея...(17 лв.)
Може ли да карам така и какво ще стане ако нивото незабелязано спадне под минимума...?
Ниво на маслото
И аз искам да запитам какво ще да е това масло, на което литъра му е 17 лв...
А иначе (както съм чувал), най-добре си е нивото на маслото да е около средата. А относно доливането, мисля, че няма проблем да долееш с каквото и да е, стига да е от същия вид (минерално/полусинтетика) и със същия вискозитет...

А иначе (както съм чувал), най-добре си е нивото на маслото да е около средата. А относно доливането, мисля, че няма проблем да долееш с каквото и да е, стига да е от същия вид (минерално/полусинтетика) и със същия вискозитет...
- zmej
- Автомобил: Audi 8D5 Quattro
- Двигател: AJL
- Контакти:
Anonymous написа:И аз искам да запитам какво ще да е това масло, на което литъра му е 17 лв...![]()
дге и логването

- opipva4a
- Палячо
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
...
наложително е
купи си 1 литър - ще си имаш и за друг път
купи си 1 литър - ще си имаш и за друг път
- opipva4a
- Палячо
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
...
мисля че с Магнатек 10/40 ти е добре
- mitko66
- Автомобил: MK8 eTSI DSG
- Двигател:
Re: ...
opipva4a написа:мисля че с Магнатек 10/40 ти е добре
и аз така си мисля, но всички разправят "луд ли си та даваш толкова пари за масло за толокова стара кола"...и в един момент се замислих дали наистина не се изхвърлям...
- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Re: ...
mitko66 написа:opipva4a написа:мисля че с Магнатек 10/40 ти е добре
и аз така си мисля, но всички разправят "луд ли си та даваш толкова пари за масло за толокова стара кола"...и в един момент се замислих дали наистина не се изхвърлям...
Не се изхвърляш. Колата не се страхува от каране, а от лоша поддръжка. Стига да можеш да си го позволиш, купувай и слагай само най-доброто. Аз съм на този принцип. Мой приятел от Ауди клуба кара Ауди Купе 1984 г. с MOTUL 300V LeMan 15W60 2 L - 54,66 лв. Виж той може би се поизхвърля, но за сметка на това по гледана кола аз не съм виждал (все пак Аудито е на 20 г.)

- mitko66
- Автомобил: MK8 eTSI DSG
- Двигател:
Благодаря на всички ви за съветите...
От сайта на Кастрол видях, че за коли над 9г. (за нормални двигатели и стил на шофиране) се препоръчва минерално...
А аз все пак си държа на Магнатека...някой беше писал, че за стари двигатели ако се използва синтетика може да протечат гарнитурите-истина ли е...?
От сайта на Кастрол видях, че за коли над 9г. (за нормални двигатели и стил на шофиране) се препоръчва минерално...
А аз все пак си държа на Магнатека...някой беше писал, че за стари двигатели ако се използва синтетика може да протечат гарнитурите-истина ли е...?
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”