Някой да ме светне за новата CAN BUS.
- Vasseto
- Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
- Двигател: CFFB AVF BXE
Някой да ме светне за новата CAN BUS.
Искам малко инфо за новата шина за управлеие на автомобилните модули.
- zemon_C4455XP
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Някой да ме светне за новата CAN BUS.
тези връзки ги има в по-новите модели автомобили предимно след 2002г.,това е дин вид мрежа в автомобила всеки един блок в колата има CAN мрежа по която се управляват,примерно при Мерцедес модели след 2002г.при тях всичко е на тази мрежа и диста често забиват примерно в една Е-класа има грубо около 40 кан връзки и два основни вътрешен за купето и външен за моторното отделениеVasseto написа:Искам малко инфо за новата шина за управлеие на автомобилните модули.
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
CAN-controler aria network разглеждай колата като една дънна платка. слагаш, примерно модем-пусни модема (през лапа) и тя пуска модема. слагаш лан карта-пусни лана и спри модема-готово.
това е много високоскоростна комуникация между модули в колата и избягваш централизацията на управлението при по сложни конфигурации-демек ако нещо бъгне-сменяш само неговата джаджка и всичко пак си баца-пък и да не я смениш-всичко друго ще си баца.
уж и ремонта да е по евтинджос че да сменяш само по малки модули а не комп от който всичко зависи.
дано си ме разбрал де...

това е много високоскоростна комуникация между модули в колата и избягваш централизацията на управлението при по сложни конфигурации-демек ако нещо бъгне-сменяш само неговата джаджка и всичко пак си баца-пък и да не я смениш-всичко друго ще си баца.
уж и ремонта да е по евтинджос че да сменяш само по малки модули а не комп от който всичко зависи.
дано си ме разбрал де...

- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
CAN bus е стандарт и шина за предаване на данни по 2 жици мятаме до 1 Mbit/sec при доста добра шумоустойчивост(знаем , че колата е меката на смущенията), всичко останало са приложения.
http://www.interfacebus.com/Design_Connector_CAN.html
Ако новите коли не са организирани по подобен начин ще се омотаеме от кабели безброй. Това е най-простото обяснение
http://www.interfacebus.com/Design_Connector_CAN.html
Ако новите коли не са организирани по подобен начин ще се омотаеме от кабели безброй. Това е най-простото обяснение

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”