:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Проблем с алармата +мигачите

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
mafiota
Автомобил: Audi A6 C5
Двигател: APU

Проблем с алармата +мигачите

Мнениеот mafiota » Сря 14 мар 2007 7:38

Здравейте коеги!
Вчера с болака на душата установих ,че като си включа или изключа алармата - не светкат мигачите както преди (нали се сещатате като изписука и мигачите светкат!). А иначе си работят поотделно и на авариини, алармата също функционира, но това с мигачите не ми харесва. Другото което забелязах е , че преди като задействам алармата и като ритна някоя от гумите преписукваше за момент , а сега освен проблема с мигачите и това не ще да прави!
Снощи набързо хвърлих един поглед,но нищо неможах да установя.
Ако ме питате от какъв модел ми е алармата - няма да мога да ви кажа - но мисля че е от най обикновенните - не е обвързана с централното, няма имобилайзер, взема сигнал от бутончетата на вратите (няма накави спец. датчици в купето) - обикновенна аларма, която е скрита може би под таблото, а в двигателния отсег са изкарани сирената и една гумена антена.
Моля за помощ, който има някаква идея за проблема!

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Сря 14 мар 2007 9:50

На изхода на алармата има един бушон за мигачите и след него два диода. провери ги !
Някой "двузонови" аларми са с софтуерно програмиране на нивото на задействане на прдопредителна и алармена зона. Кат изключиш акомулатора и програмираш пак :lol:

Потребителски аватар
mafiota
Автомобил: Audi A6 C5
Двигател: APU

Мнениеот mafiota » Сря 14 мар 2007 12:37

Ок, ще огледам нещата по-задълбочено, но снощи нямах време, а, от какъв ли зор ще изгори предпазител .

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Сря 14 мар 2007 13:44

За да е писукала като я ритнеш би трябвало да имаш шоков датчик който реагира при удар по колата ако ти счюпят стъкло например. Обикновенно го слагат където са бушоните и релетата над педалите някъде вляво към калника. Представлява една кутийка с врътка за регулиране и малко светодиодче, голяма колкото кибритена кутия. Виж го и него.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”