утре сутрин ще купя един пасат внесен през 2006.
какво трябва да взема от продавача като документи за да съм сигурен че няма да платя ДДС и т.н.
каза че ДДС и еко такса са платени.
има временни номера.
и договор от собственика по талон на колата на фирмата в БГ. после ще ми пуснат фактура на мое име от името на бг фирмата.
утре рано тръгвам, та дано да отговорите по-скоро.
иначе колицата е 2002 1,9ТДИ. нещо да гледам ли по специално.

Покупка от БГ на кола внесена през 2006?
-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
Погледнах моето сега - мисля,че е митническа декларация,а митническия манифест е предхождащ го документ - в смисъл него го даваш в митницата като доказателство за внос и тогава ти издават декларацията,плащаш ДДС-то и готово.На моята декларация фигурира фирма вносител,описание на автомобила,платена сума и база за определяне,подписи и печати на митницата,фирмата вносител,подпечатано и е от КАТ при първоначалната регистрация.
Бланката е формат А4 - бял лист със зелена таблица и зелени надписи в нея.Естествено другите надписи са черни.В мен е отрязък "В".
Друг да помага за необходимите документи,че скоро не съм регистрирал автомобил.Преди дори и за вече регистрирани автомобили се изискваше,доколкото си спомням,но сега не знам.
http://www.kat.mvr.bg/RegDoc.htm
Бланката е формат А4 - бял лист със зелена таблица и зелени надписи в нея.Естествено другите надписи са черни.В мен е отрязък "В".
Друг да помага за необходимите документи,че скоро не съм регистрирал автомобил.Преди дори и за вече регистрирани автомобили се изискваше,доколкото си спомням,но сега не знам.
http://www.kat.mvr.bg/RegDoc.htm
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”