Искам да ви споделя малко опит, въпреки че не е свързано с VW
Та жената си има едно Fiat Punto ELX, и имаше големи проблеми с севото на волана - виеше като за световно (и в двете посоки).
Писал съм и в този форум и във форума на Fiat, но решение не се намери
Сменихме маслото с ново на Castrol, виенето не се оправи.
Разглобихме всичко свързано с сервото, включително и помпата но проблемът си остана.
Сменихме маслото с Valvoline (или там както се пише), от най-турбо скъпото (25лв/л), оригинално (купих го магазин на приятел), но проблемът виенето си остана.
Реших че ще сменям серво-помпа (600 лв. - нова) и кормилна рейка (300 лв. на старо). Отидох в едно специализирано магазинче на Fiat (само оригинални части) и ще поръчвам помпата. Магазинерът се оказа много любезен и погледна автомобила. Представете си той ми отказа да ми продава серво-помпа (Е300, 600 лв.) и ми предложи да сменим маслото. Съответно аз му разказах, че съм го сменял два пъти + маслото което е било в колата когато съм я купил.
Продавача си настояваше на неговото.
Накрая си казах - какво толкова ако ще давам 1000 лв.поне да опитам за последен път. Човека извади каталога на Fiat и каза ето това ти е маслото (Total - някъкъв модел) 10.50 лв/л. Купих 2 л. Сменихме го и виенето на сервото намаля поне 10 пъти.
Та от тогава каквото масло,спирачна течност,антифриз си пише производителя такова купувам. Вече си имам обиза на ухото.
Използвайте само препоръчаните от пройзводителя масла
- alien1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Принципно си прав колега, но не винаги само препоръчаното от производителя върши работа. В твоя случай така се е получило. И на моята скоростна кутия пише че трябва само Mobile Dextron III да слагам и аз това слагам. Ама за маслото на двигателя след купищата изписани теми така и не стана ясно с какво масло е излязъл Пасат Б3 от завода, затова аз съм си избрал Лики Моли и съм много доволен от него. Сменял съм спирачна течност. Тогава сложих на Приста ойл, че беше по-евтино решение и проблем никакъв до момента. Просто гледах да е Дот4 и това е. Та за специфични места като скоростна кутия, серво съм съгласен, че е най-добре да се слага това, което е препоръчано от производителя, но за останалите масла и течности няма особено значение, всичко е въпрос на усещане и предпочитание.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”