драстична разлика в цени на масло - явно е нормално!
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
драстична разлика в цени на масло - явно е нормално!
колеги, карам колата си с mobil S 10W40 - полусинтетика и съм много доволен от маслото. идва време да го сменям и съвсем случайно видях в една брошура на метро че туба 5 л. от моето масло струва около 44 лв. (с ДДС), което направо ме втрещи, щото последния път го купих за 14 лв./л. след ден-два ходих до практикер и видях същото масло в същата разфасовка за 42 лв., което прави 8.40 лв./л и след като поразпитах момчетата от авто-щанда, си купих една туба. в петрол литровата разфасовка струва 15 лв. според вас нормална ли е такава ценова разлика или има няква измама?
Последна промяна от joro_kem на Съб 10 мар 2007 21:05, променено общо 1 път.
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: драстична разлика в цени на масло - нормално ли е?
joro_kem написа:колеги, карам колата си с mobil S 10W40 - полусинтетика и съм много доволен от маслото. идва време да го сменям и съвсем случайно видях в една брошура на метро че туба 5 л. от моето масло струва около 44 лв. (с ДДС), което направо ме втрещи, щото последния път го купих за 14 лв./л. след ден-два ходих до практикер и видях същото масло в същата разфасовка за 42 лв., което прави 8.40 лв./л и след като поразпитах момчетата от авто-щанда, си купих една туба. в петрол литровата разфасовка струва 15 лв. според вас нормална ли е такава ценова разлика или има няква измама?
Ми кво толко, виждат че не върви и го пускат по-евтино, по добре с малка печалба да го продадат отколкото да им стои...аз си взех последно за 16 Евро лики моли, а tyo беше убил рибата с един Кастрол за 7 Евро (tyo, нали ти беше тоз герой бе?)...
- Pavcho2
- Автомобил: Golf Mk4 GTI
- Двигател: 1798 Т AGU custom intake
- Контакти:
Момци това не зависи ли и от цената на петрола и петролните компаний ? Имам спомен че когато вдигнаха бензина заради урагана(мисля че беше не съм сигурен за причината) тогава маслата също бяха вдигнали цените .
А до колкото виждам бензина не е поскъпвал от тогава а напротив - падна за известно време.
А до колкото виждам бензина не е поскъпвал от тогава а напротив - падна за известно време.
- kav4o
- Автомобил: VW Golf MK2
- Двигател: ABF 1988
Re: драстична разлика в цени на масло - нормално ли е?
joro_kem написа:колеги, карам колата си с mobil S 10W40 - полусинтетика и съм много доволен от маслото. идва време да го сменям и съвсем случайно видях в една брошура на метро че туба 5 л. от моето масло струва около 44 лв. (с ДДС), което направо ме втрещи, щото последния път го купих за 14 лв./л. след ден-два ходих до практикер и видях същото масло в същата разфасовка за 42 лв., което прави 8.40 лв./л и след като поразпитах момчетата от авто-щанда, си купих една туба. в петрол литровата разфасовка струва 15 лв. според вас нормална ли е такава ценова разлика или има няква измама?
Мисля,че е нормално
-първо това зависи от количеството-колкото по-малко толкова по-скъпо
-второ на метро последно като ходих имаше доста застояло масло от мобила(в старите бели туби)по-новото е в сива туба

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
И според мен е фирмено-ценова политика а не ментеливо масло. Последните 2 пъти като сменях маслото все уцелвах промоция в Метро на Тотал полусинтетика по 44лв а между промоцийте и в момента е 58лв. Едва ли за промоцийте си поръчват специална партида скапано и евтино масло:) Изглежда от време на време се изчистват наличности или се продават бавнооборотни стоки на едрова цена за да се вкарат парите в нещо друго!
- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
joro_kem написа:ами хайде да сметнем колко процента е разликата м/у 8.40 и 14 лв. - май е доста повечко и ще трябва да я даде 2 пъти тази отстъпка, та да се доближи до червения цвят...4ep написа:Това което знам със сигурност е че вносителя може да ти даде 25% отстъпка винаги без да излиза на червено.
40% намаление...явно все пак не е на загуба, за да го продава на тази цена.
- nadia23
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Явно вече ще се купува от голямите вериги магазини:)
В Била маслото Лики-Моли 5л. 15W-40 с някаква добавка е 39.99.
Вчера бях в Практикер и наистина маслата бяха очевадно по-евтини:)
Mobil S 10W40 5л=42лева
Mobil M 15W40 5л=33лева
Ето и за сравнение цените на доставчика Ото-Топ
Имаха и някакво Кастрол и ,ай беше по-евтино,ама не си спомням
В Била маслото Лики-Моли 5л. 15W-40 с някаква добавка е 39.99.
Вчера бях в Практикер и наистина маслата бяха очевадно по-евтини:)
Mobil S 10W40 5л=42лева
Mobil M 15W40 5л=33лева
Ето и за сравнение цените на доставчика Ото-Топ

Имаха и някакво Кастрол и ,ай беше по-евтино,ама не си спомням

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”