VW Passat B5 ( мнения като цяло за колата)

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
snooperchi
Автомобил:
Двигател:

VW Passat B5 ( мнения като цяло за колата)

Мнениеот snooperchi » Пет 13 апр 2007 15:23

Добър ден колеги искам да ви запитам мнения за пасат-а Б5 ( като този )
http://i.mobile.bg/photos/1/big/11171871697974977_1.pic
В смисъл на вид е такъв ... като цяло ме интересуват мненията ви стабилоност двигател .. общо зето каквото знаете за него да ми кажете плюсове минуси... на кратко ВСИЧКО ! :) Интересувам се защото баща ми е решил да купи такъв и искам да чуя вашите мнения по въпроса 99-та е автомобила 1.9TDI -110hp климатроник,лети джанти СД... километри не погледнах но човека каза каран е има няма 9000 км-а в БГ всичко сменено + ходова част шарнири носачи ... оригинални части немски... много запазен от вън много запазен от вътре пълен ел пакет имобилайзер 4 ел стъкла подлакатници а бе красавица! малко жалко че е комби но.. какво да правя :) МНОГО МИ ХАРЕСА! изписах една камара неща но да ви въведа долу-горе леко в това какво става на въпрос... и ме интересува мнението ви като по-компетентни хора БЛАГОДАРЯ! :oops: :)

Последна промяна от snooperchi на Пет 13 апр 2007 15:31, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Пет 13 апр 2007 15:25

колега, прочети на първо време това: http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=38785
а след това предполагам, че в раздел ПАСАТ ще можеш да откриеш доста инфо за колата (ако някой запознат колега не ти пише преди това).

snooperchi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snooperchi » Пет 13 апр 2007 15:30

joro_kem написа:колега, прочети на първо време това: http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=38785
а след това предполагам, че в раздел ПАСАТ ще можеш да откриеш доста инфо за колата (ако някой запознат колега не ти пише преди това).
Олеле колега БЛАГОДАРЯ Много щяяях да си остана с мисълта,че е Б4... хаха :) ужасно е така да не му разбираш сори ше си оправя заглавието :oops: :oops:

Atanas14
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Atanas14 » Пет 13 апр 2007 15:55

кефи ме снимката, това пасатче е при мен :)

snooperchi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snooperchi » Пет 13 апр 2007 16:00

Tomcat написа:кефи ме снимката, това пасатче е при мен :)
Хехехе добро е да :) Е такова чудо на техниката ни предлагат и мислим да го глътнем та рекох да се информирам ... :) във всеки случай е по-добро от Голф 4 нали .. :) :D :roll: като возия и интериор и ходова част.. всичко ? ( Въпроса не е към теб колега а към всички които разбират и могат да помогнат с информация относно запитването ми ) :) :roll: :oops:

Потребителски аватар
20vTurbo
Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
Контакти:

Мнениеот 20vTurbo » Пет 13 апр 2007 16:22

Колата определено е много добра като модел, въпроса е да го намериш запазен и правилно поддържан.

Вози много стабилно, и това окачване с което след малко ще се опитат да те уплашат, въпреки че има някои слаби места е един от няй голямите плюсове на колата. Само че, ако изкаш да те слуша, трябва да я караш с правилното гориво, масло и педантична поддръжка.

Въобще не може да се сравнява с Голф. Аз имам и двете.

snooperchi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snooperchi » Пет 13 апр 2007 17:03

И аз знам че нищо общо с голф то като седнах в него уааааау кат ме пое ГОЛЯМО! ... :) лудница много ми хареса това е пъровото комби което АДСКИ много ми допада :) :D :D

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пет 13 апр 2007 17:09

Сега да си кажа - не съм карал комби (и не съм гледал - търсех си седан). Но във форума има доста хора с комби, и то с точно този двигател. Колата е доста стабилна - направо е залепена за пътя. Нямам представа от Голф 3,4,5..., но определено е по-стабилна. Доста неща в интериора са сходни. Возията му е невероятна. Двигателят е сравнително добър (всъщност това е най-масовия дизел на този модел, и може би най-масовия двигател като цяло). Могат да правят проблеми евентуално дебитомера, променливата геометрия на турбината - зацапва се, и датчик (клапан) за налягането - лъже комп-а че е много високо (т.е. турбината се е развъртяла твърде много) и комп-а съответно я "ограничава" - резултата е че си мислиш че нямаш турбина, но това е докато угасиш двигателя. Има много писано по този въпрос във форума - прочети. Със сигурност "специалисти" ще те уплашат че с това окачване "майка плаче". Може, обаче ако решиш че като се минава през всички дупки с максимална скорост те не се усещат. Да, окачването е малко по-сложно, но пък за сметка на това има това невероятно возене и устойчивост колата. Ако наистина всичко е сменено с качествени части, едва ли ще ти се наложи да правиш нещо. Пример - с моя съм минал 30 000 км по нашите прекрасни пътища, преди мен човека също има поне 1000-2000, и за тези 2-3 години единственото нещо, което е сменено (т.е. не е това, поставено от завода) е маншон на шарнира на кормилната рейка (при колелото) на цена от 1 (един) лев (маншона де).
Моя съвет - ако колата е читава, вземай я и си гледай кефа с години и много хиляди километри напред (баща ти де).
Успех !

snooperchi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snooperchi » Пет 13 апр 2007 17:37

Много благодаря колега за изчерпателния отговор.. но не само баща ми :) я кара и аз я карам .. то .. имахме 3ка за 4 години и навъртяхме .. 120,000км-а.. от тея 4 години аз го карах 2 нелегално и 2 легално вече.. НО ЩО пари дадохме за нея не е истина.. и затова "майсторите " точно сега ни плашат за окачвания бла бла .. за шарнири за носачи ени цифри ени чудеса пък то ... така е здраво напраено няма да се сменя сяка година я.. то 1 път се сменя и ако я блъсна :D :D Имам само още едно две въпросчета може ли да знам какви са говорителите на този прекрасен автомобил във вратите колко сантиметра.. и също така фаровете какви са H1 H7 H4 ? Благодаря още 1 път за изчерпателното инфо! :oops: е тва е да имаш добри колеги готови да отделят от времето си за да ти напишат десетина, двадесет реда :) : vw fen

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пет 13 апр 2007 17:50

Ами въпроса ти за говорителите и лампите е строго индивидуален - за всяка кола. Значи моята си има 8 говорителя във вратите - 4 големи (във всяка врата по един) и 4 малки - "пищялки". Размерите никога не са ме интересували, но ако много държиш - мога да ги измеря. Но това ще е за моята кола - за твоята може да е малко по-друго. За лампите - стандартно са Н1 и Н7 (не знам коя е къси и коя - дълги) ако нямаш фарове за мъгла (на Б5 са много глупаво фаровете за мъгла - в основния фар), и ако имаш фарове за мъгла тогава лампата за къси е Н4 (т.е. с две светлини), което си е малко тъпо - аз ако искам ще си пусна дълги, ама е известно че дългите в мъгла не помагат, а пречат. Но това е друга тема.

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Пет 13 апр 2007 17:54

Аз карам от три месеца същия самоче седан, пак със климатрониците и глупостите му 110 кончета и съм много доволен от колата. Като я взех и направи хедно доста доста пълно обслужване на всякакъв вид консумативи и сега си я перкам. Страшна кола, комфорт устоичивост, много хубаво бяга с това моторче, колата е 6тица.
Огледай се за някоя читава и се мятайте без да му мислите. Окачването не бих казал че е скъпо, просто са много компонента, който не се сменят наведнъж разбира се:) Хубава кола:)

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пет 13 апр 2007 17:57

да де,но тези от проауто ква диагностика им правят не истина.Аз доста често ходя там да си мия колата и ги виждам в какво с-ние идват,просто се оглеждай хубаво какво избираш :wink:

snooperchi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snooperchi » Пет 13 апр 2007 18:52

Ами да общо зето сте прави. Ще се огледам сега в Понеделник ще ходя при този маистор където караме наща 3ка .. тои е кадърен за ходова част нема грижи ще ни каже какво що.. защото тоя пасат ходи при него като си го докарал човека му сменил всичко консумативи + ходовата част носачи де що имало с немски части дирекно си ги закупил от германия предполагам и даже неска даваше ключовете да я караме да я гледат да се уверим,че не ни лъже тои каза,че ги е сменял точно този маистор където карахме наща и тои да ни каже за какво става на въпрос и че всичко е читаво стегнат ...
Аз много ми се щеше да е седан но.. просто попаднахме на модел потдържан и ного красив всичко ми изглежда мн добре врати се затварят като хората няма хлопане няма нищо двигателя не се чува мърка като котенце :) доста впечатлен останах въпреки,че не обичам комбита е тва верно ми допадна доста :) :D Но за всеки случай ще видим сега в понеделник ще ни кажат.. :)
А вярно ли е примерно,че не е с четири шарнира и носача както примерно А6 и пасат Б5.5-6 ... тея новите вече над 2001-ва?

snooperchi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snooperchi » Пет 13 апр 2007 18:56

gr_kanev написа:Ами въпроса ти за говорителите и лампите
А колега относно крушките халогени долу в бронята няма... и аз си мисля,че са H1 И H7 но пък аз силно се надяваах и надявам да са H4 щото да мога да лепна ксенон така и така съм решил да си слагам :) и затова ме интересуваше а в случая да се информирам относно тази кола за кво иде реч ...А за говорителите ще ги гледам като я зема сега ... не ще ви занимавам с излишни въпроси ... даже вече съжелявам,че попитах за да ви мъча да ми отговаряте тука.. :) :oops: :oops: :cry:

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пет 13 апр 2007 19:37

oка4ването и при големите аудита и новите пасати са все с по 8 носа4а :wink:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”