Абе колеги нормални ли е временият разход да не пада никога под 8-9 и по инерция да пусна колата.В сервизната книжка пише че временият разход се обновява през 5 сек.
Като изключа от скорост на комп. ми отчита много бавно промените в разхода?
Карал съм и други коли с борд.компютър и е съвсем друго
дали е нормално или има проблем
Пак за МФА?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Мисля,че това ставаше така:
Натискаш и задържаш копчето за смяна на режимите на MFA (това,на което пише MFA
),даваш на контакт,връщаш контакта (продължаваш да държиш копчето),пак даваш на контакт и палиш.Пускаш копчето и МФА сега е в режим на моментни стойности.Превключваш с МФА,докато намериш стойността за разхода - при мен е на позиция 3.
Когато загасиш си преминава в нормалния режим.
Натискаш и задържаш копчето за смяна на режимите на MFA (това,на което пише MFA

Когато загасиш си преминава в нормалния режим.
- severnakorona
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
При мен разхода е падал до 6,8. това е за разстояние от около 50 км. при средна скорост 100 км/ч. Не съм ходил на по дълъг път. Когато изключа от скорост и върви по инерция, показанията падат с 3-4 единици. Когато спра, без да изключвам двигателя, разхода започва да се увеличава, и то прогресивно. Това с натискането на МФА и включването на контакт при всички ли действа. Пробвал съм го и не става. При мен на "1" ми показва моментния разход, а като включа на "2" мисля , че е среден разход.
-
- Автомобил:
- Двигател:
При нулиране+спускане по наклон+без газ+над определени обороти (при мен 1800) разходът е 0л/100км
.Виждал съм го.Това е принудителен празен ход.
При мен МФА влиза в сервизен режим,като разходът на час на свободен ход се колебае от 0,8 до 0,9 л.
Специално за разхода и двата режима - 1 и 2 са абсолютно идентични,но единия се нулира по-често (от юзъра) и оттам идва разликата между двата.

При мен МФА влиза в сервизен режим,като разходът на час на свободен ход се колебае от 0,8 до 0,9 л.
Специално за разхода и двата режима - 1 и 2 са абсолютно идентични,но единия се нулира по-често (от юзъра) и оттам идва разликата между двата.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”