Днес чух от един колега, че е вкарано в закона от сряда, във всяка кола да има такава жилетка, за да бъде ползвана при смяна на гума или подобен род ремонтна дейност извършвана на пътя.
Вярно ли е това, защото лично аз по новините не съм чул такова нещо?
Светлоотразителни жилетки в колата???
- luboveliki
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Фотограф на VWClubFest
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Scarchu
- Автомобил: Black
- Двигател: with internal combustion
- Контакти:
didoriginal написа:2-3 лв. са обикновенните, 11 кинта са клубните - к'во му плащаш...![]()
По-добре да има една в колата, защото на тъмен и неосветен участък от пътя ако ми се наложи да сменям гума няма да се замисля да си я сложа!
Абсолютно съм съгласен, но питането ми е предимно да знам дали имат вмомента право да ме проверяват за наличието на такава или не?
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Scarchu написа:didoriginal написа:2-3 лв. са обикновенните, 11 кинта са клубните - к'во му плащаш...![]()
По-добре да има една в колата, защото на тъмен и неосветен участък от пътя ако ми се наложи да сменям гума няма да се замисля да си я сложа!
Абсолютно съм съгласен, но питането ми е предимно да знам дали имат вмомента право да ме проверяват за наличието на такава или не?
- Не

- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
gr_kanev написа:би ли го цитирал, моля ?
Благодаря !
Промените в закона са обнародвани в брой 22 на ДВ и влизат в сила края на март.
Интересното е, че преди малко го попрехвърлих (пуснете едно "закон за движение" в гугъла за справка) и никъде не открих нищо за светлоотразителни жилетки...
Прегледах и правилника за рилагане на ЗДП на сайта на КАТ, който е в сила от 1.01.07 и там няма нищо за жилетки ...
Възможно е, да излезе нов правилник за прилагане, в който да са описани подробностите, но аз не можах да откиря такъв.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=39391 Има и една друга тема, потърси малко...
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”