Въпросът ми е: Над колко годишни гуми според вас не трябва да се купуват. Все пак калчука се втърдява, но след колко време горе долу гумата става на пластмаса дето се вика.
Намерилсъм си едни гуми Michelin Pilot Exalto 195/55/15 каквито ми трябват но ме притеснява,че DOT-а им е 2002 година. Какво мислите за годината, много ли са стари и какво мислите за тези гуми изобщо?
Поздрави.
Michelin Pilot Exalto 195/55/R15, Впечетления и DOT.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Гума на 5 години все пак, но пък зависи къде е съхранявана и как. Иначе това все пак е срокът, който дават за съхранение на склад на гумите, а и след това като се продадат трябва да се карат, нали така? Виж конкретните гуми, и ако са читави - без напуквания, и каучука е все още еластичен може да ги вземаш. И все пак, много зависи цената - ако са на добра цена /ниска/... Прецени, но знай, че по-добра от новата гума няма /тук не включваме подобията на гуми с неясно качество и произход/
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
mrn87 написа:Цената е дорба 35лв бр. Мен лично ме зайнтересуваха защото грайфера така да се каже е по-голям от на нови
Вариантите са 2. Или не са карани, което е по-добрият, или не се изтриват, което е много зле.
Карал съм гуми Пирели на 6-7 години с много грайфер. Старата ми кола дойде с тях. Тогава не ги разбирах много. Като ги смених разбрах, че имам спирачки.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”