Изследване на горива...

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
zmej
Автомобил: Audi 8D5 Quattro
Двигател: AJL
Контакти:

Изследване на горива...

Мнениеот zmej » Нед 27 мар 2005 1:31

Ей днес говорих с една приятелка, която се занимава с изследване на горива в някаква лаборатория в София. Смятам да й вярвам, защото ги е изследвала лично. Та става въпрос за бензин А95 от бензиностанции разни. Та резултатите са следните - Шел - октаново число 94.5 - всички останали (включително ОМВ, Лукойл, Петрол и т.н.) - 89... :shock: :evil:
Айде честито на печелившите. Всички знаем, че октановото число не отговаря, ама чак пък толкова. Няколко пъти я питах, защото наистина не повярвах на числото. Колкото до Шел, обясни ми, че предполага, че при тях има друга врътка, за да запазят октановото число (щото един бензин не е само октаново число), ама явно не е могла да я хване.

Genesis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Genesis » Нед 27 мар 2005 8:31

Ей тази твоя приятелка е свършила екстра работа.
Много ми е необходимо да ми направи някой изследване на нафтичката с която карам.
Моля те, питай я дали може да ми свърши тази работа.

Потребителски аватар
MK2
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MK2 » Нед 27 мар 2005 10:21

На такива резултати не може да се вярва поради ред причини!

mad_doctor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mad_doctor » Нед 27 мар 2005 10:45

Тя да не е рекламно лице на Шел? :) Аз оттам като заредя (когато нямам друг избор) може би поради "високото" октаново число, колата ми престава да върви и едвам крета...

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Нед 27 мар 2005 10:53

и аз това си мислех
добре де октаново число ок
ама защо тогава не върви колата като сипя от там
ужас е направо....
а и не мога да разбера няма ли контрол на тия горива
нали правят проби...

mad_doctor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mad_doctor » Нед 27 мар 2005 10:58

Абе всичко е такова шикалкавене :( Тия проби може да ги изкарат както им изнася на дадена верига бензиностанции...просто не искам да си мисля колко ме лъжат в количеството и качеството на бензина, че ще ми стане лошо :(

Потребителски аватар
Magnum 357
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Magnum 357 » Нед 27 мар 2005 11:31

Аз със много доволен от" шел" и наистина са им ка4ествени горивата.
На тия дето казват 4е колите им не вървят със 'шел' : ами как ште вървят като ги карате с разни други боклу4иви бензини и като заредите истински и двигателя се 4уди какво му се слу4ва в тоя момент и се 4уди какъв е тоя банкет на които го водят.
Просто двигателите ви са настроени на други горива.
Става въпрос да караш постоянно със 'шелл' и тогава да видим дали ште се оплакваш. :idea:

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Нед 27 мар 2005 13:20

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 9:57, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
didodi
Автомобил: Amarok DOUBLE cab
Двигател: CSHA 2014
Контакти:

Мнениеот didodi » Нед 27 мар 2005 16:04

Magnum 357 написа:.. и като заредите истински и двигателя се 4уди какво му се слу4ва в тоя момент и се 4уди какъв е тоя банкет на които го водят...
bowdown
Аз съм слагал нафта от всяка бензиностанция и официално заявявам , че има разлика единствено с "Випаур" , иначе всяка друга нафта е еднаква навсякаде , разлика има само в това в какво настроение е днес управителя на бензиностанцията (дали му се печелят повечко парички) :!: :!: :!:

Потребителски аватар
spokomen
Автомобил: VW Passat B3 Ford C-Max
Двигател: RP 1991 Durateck 2_0
Контакти:

Мнениеот spokomen » Нед 27 мар 2005 16:56

Имам един познат който се занимава с внос на горива. Преди да си купя колата си говорих с него относно това, какво се предлага в българските бензиностанции. Първата му реплика беше - купи си каквото искаш само не и дизел. А пък аз точно към дизела бях се насочил. Според него дори и в бензиностанции като Shell и ОМV нафтата е с огромна разлика от тази на запад. Тук не става въпрос само за калоричност на горивото, а и за самото съдържание. Според него в нашата нафта има какво ли не и направо съсипва двигателите. За газта каза, че по принцип единственото което може да се прави е промяна на съотношението между пропана и бутана с цел печалба. Не се нанася допълнителна вреда на двигателя, но горивото е по ниско калорично. И това се прави в по голяма степен през лятото, защото зимата се усеща осезаемо и хората избягват съответната бензиностанция.

Потребителски аватар
шокалан
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот шокалан » Нед 27 мар 2005 18:20

Брат-ми работеше на неква държавна работа като по цял ден ходеха по бензиностанциите да измерват точноста на бензиноколонките(из цяла българия)та тои знае доста неща за горивата (карах го да вземе участие в форума спецялно по темата ама неиска :cry: ) Та от него съм чувал само това да не зареждам в shell и еко,поне според него наи качествено било горивото в лукоил.

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Нед 27 мар 2005 19:14

Чувате ли се, това е невъзможно, ако бензина беше 89 :shock: :shock: :shock: Представяте ли се какво щеше да се е случило досега с двигателите ни, които са проектирани да работят с минимум 92 :wink:

Потребителски аватар
lowrider
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lowrider » Нед 27 мар 2005 21:09

Аз пък нямам оплаквания от шел,ама петрол... не ми се говори.Какво ми наливат незнам уж 95,а колата се спъва.Иначе пише че трябва да се кара с 98,ама рядко има този късмет :wink:

Потребителски аватар
madcap
Кенанския лъв
Автомобил: 1990 VW Golf 2
Двигател: APP turbo
Контакти:

Мнениеот madcap » Нед 27 мар 2005 23:38

аз пък сам си доволен от ШЕЛ, само дето последният пат и изневерих, ама тая нафта V_POWER, че си е яка си таи, ама с цена от 1.61лв. ще по4ина докато падне,
иначе кот не е карал с V_POWER rasing, да си сложи да се покефи,да усети 4е има още хляб в колата,

а и щяли да пускат още по як бензин ENJOY

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Нед 27 мар 2005 23:46

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 9:58, променено общо 1 път.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”