При закупуването на ABS датчик втора употреба как може да се провери дали е изправен?
Днес намерих в една морга необходимните ми датчици и пичовете там казаха,че другите идвали с уред и ги замервали.Явно има начин,но какъв е той?
Как се проверява ABS датчик?
- Nadya_
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Как се проверява ABS датчик?
Syncro написа:При закупуването на ABS датчик втора употреба как може да се провери дали е изправен?
Днес намерих в една морга необходимните ми датчици и пичовете там казаха,че другите идвали с уред и ги замервали.Явно има начин,но какъв е той?
Да, замерва се...въпроса е да имаш с какво
Ако не- вземи със себе си някой, който би могъл да го замери на място и да го отнасяш

- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Nadya_ написа:Syncro написа:При закупуването на ABS датчик втора употреба как може да се провери дали е изправен?
Да, замерва се...въпроса е да имаш с какво
Ако не- вземи със себе си някой, който би могъл да го замери на място и да го отнасяш
наде ти направо му помогна

замерват се с мултисет ама честно не знам какви съпротивления трябва да даде
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Виж този линк който колегата Red_jetta даде в една тема за ABS на пасат. Мисля че съпротивленията трябва да са същите.
- Scarchu
- Автомобил: Black
- Двигател: with internal combustion
- Контакти:
Red_Jetta написа:Syncro написа:........ идвали с уред и ги замервали.Явно има начин,но какъв е той?
мериш съпротивлението му. ако е от 0,8 - 1,4 кОм вземай, редовен е!
..............
доколкото разбирам търсиш употребявани: докато мериш понакърши кабелите. ако някъде прекъсва , не е добър и скоро ще търсиш друг
Абсолютно вярно !
Цяла седмица се занимавам с моя АБС и вече почти всички стойности ги знам наизуст

Друг метод при монтиран датчик е: Мери се на напрежение "мВ" право, при 60об./мин трябва да даде някъде към 75 - 100мВ.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”