Премахване на антена от покрива на Г3-Решено

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Премахване на антена от покрива на Г3-Решено

Мнениеот Дашо » Сря 28 фев 2007 13:14

Аз имам Г3,чиято антена е на покрива на колата.Решил съм да си махна оригиналната антена,защото хем не я използвам,хем си купих 1 декоративна антена,с която смятам да заменя старата.Та въпроса ми е как да си махна антената от покрива на голфчето(с двойнозалепващо тиксо ли е закрепена-в което аз лично се съмнявам,или е закрепена посредством болтове :?: :?: :?: )И другия ми въпрос е как после да скрия дупките от старата антена-с кит или с нещо друго?!? :?: :?: :?:

П.П.Колеги,претърсих форума и неоткрих точно това което ми трябва затова пускам тази тема.Всичките теми за антени във форума са свързани с антени на предния калник,а на моето голфче антената е на покрива.Предварително ви благодаря!!!!!!

Последна промяна от Дашо на Сря 04 апр 2007 16:30, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Сря 28 фев 2007 14:56

Антената е захваната с гайка от долната страна на тавана.
За да я свалиш, трябва да размонтираш тавана от вътре.

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Сря 28 фев 2007 15:09

По - добре с флекса я отрежи. Сори не се сдържах, защото знам ка се сваля таван.

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Сря 28 фев 2007 16:49

brabus написа:По - добре с флекса я отрежи. Сори не се сдържах, защото знам ка се сваля таван.

Между другото и това съм го намислил като краен вариант. :wink: Но някой от вас би ли ме светнал как да си махна тавана(и дали е възможно да не го махна целия,а само от задния край откъдето се пада антената) или ако вече е писано на тая тема дами посочите някакъв линк.Благодаря

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Сря 28 фев 2007 17:03

Ето ти схема на антената:

Изображение

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Сря 28 фев 2007 21:00

Буфка,благодаря ти много за схемата!Направи ми страшна услуга!!!Само ако може някой да ми каже как сега да си махна тавана на голфчето.Доколкото виждам май най-долната(и дебела) част на антената също е на винт и може да се маха,без да се сваля тавана.Греша ли???Ако може антената да се премахне без да се наложи да махна тавана,моля ви колеги кажете ми как!!!
АНА ТЕБ БУФКА БЛАГОДАРЯ ТИ,ОТНОВО :bowdown :bowdown :bowdown :bounce

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Сря 28 фев 2007 21:44

не се занимавай с глупости!
da6o_amvr написа:Решил съм да си махна оригиналната антена,защото хем не я използвам,хем си купих 1 декоративна антена,с която смятам да заменя старата

щото това, което си написал по-горе е пълна глупост.
ще махнеш оргиналната антена за да сложиш декоративна тип "перка на акула" ! предполагам светеща!

п.с. аман от аматьорски пернишки тунинг! :evil:

Потребителски аватар
faint
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот faint » Сря 28 фев 2007 21:50

честно казано и аз съм решил да махам моята... поради простата причина че я няма половината.. а другата половина (която е на тавана) е "леко" счупена..от предния собственик..
та и аз се интересувам как би станало това..

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Сря 28 фев 2007 22:10

golfer написа:...
ще махнеш оргиналната антена за да сложиш декоративна тип "перка на акула" ! предполагам светеща!

п.с. аман от аматьорски пернишки тунинг! :evil:

Градски,наистина,ще сложа декоративна антена тип перка на акула,но за твое голямо разочарование :twisted: тя несвети и е черна и доста семпла.Незнам дали на теб ти допада или не(това си е твое мнение),но мен лично ме дразни сегашната ми антена,която за мен е напълно безполезна и стои надървена като к*р.А това дали е аматьорски пернишкии тунинг или не е,както искаш го мисли.Нямам достатъчно кинти да си направя читав тунинг и затова прибягвам до способа-НАПРАВИ СИ САМ!!!Ако това теб лично много те дразни немога да ти помогна!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted:

П.П.И все пак аз питах как става махането на антената,а не дали колегите я одобряват.Някои могат да одобрят това което искам да направя,някои могат да не го одобрят-всеки си има прво на свободно мнение!!!Уважавам на всеки личното мнение(като твоето изказано тук),но аз съм на принципа че никой неможе да ми казва с какъв на цвят маркуч да си поливам градината т.е. неплащам данък обществено мнение!!!
И все пак ти благодаря за мнението ти изказано по повод темата която поставих и евентуално бих го взел под внимание.Всичко хубаво!!!

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Сря 28 фев 2007 22:22

мислех, че "пернишкия тунинг" вече е минало. :(

за цвета на маркуча и пластмаската за таван е неуместо сравнение.
но ти си знаеш най-добре.

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Чет 01 мар 2007 10:00

golfer написа:мислех, че "пернишкия тунинг" вече е минало. :(

за цвета на маркуча и пластмаската за таван е неуместо сравнение.
но ти си знаеш най-добре.

кръстник, колегата те насоли яко а mhihi

Потребителски аватар
teneketo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот teneketo » Чет 01 мар 2007 10:29

през плафона на лампата за осветление на купето се бърка развива се гайката и се сваля антената .
Как да запушиш дупката после - със заваряване на ламарина подложка, със мрежа (стъкловлакнеста )и смола или с мрежа и кит.
обаче и при трите варианта ще ти трябва после боядисване на тавана .
Аз лично ти препоръчвам с мрежа и смола - после дори и да искаш да си я върнеш може да си пробиеш наново дупката а и като здравина тази мрежа е добре .

Потребителски аватар
budimir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот budimir » Чет 01 мар 2007 10:46

А да попитам, някой знае ли втория кабел който е успореден на коаксиалния за какво е?

Изображение[/quote]

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Чет 01 мар 2007 11:30

budimir написа:А да попитам, някой знае ли втория кабел който е успореден на коаксиалния за какво е?

За захранване на антенния усилвател, който се намира в основата на антената. Или за задвижване на антената (ако е електрическа - такава, дето се движи нагоре-надолу - изкарва и вкарва).

Потребителски аватар
budimir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот budimir » Чет 01 мар 2007 12:03

gr_kanev написа:За захранване на антенния усилвател, който се намира в основата на антената. Или за задвижване на антената (ако е електрическа - такава, дето се движи нагоре-надолу - изкарва и вкарва).

Това сигурно ли е? Да не се окаже, че е някоя допълнителна маса и да стане беля като се върже към +. При мен и сега си работи що годе нормално. Ако го свържа ще се подобри ли чувствителноста, защото като се движа около София малко се смущава радиото.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”