Относно прехвърляне на автомобил
Относно прехвърляне на автомобил
Колеги проблема е следния. Преди две години си продадох колата, която беше прехвърлена нотариално на новият собственик, който обаче не е ходил във КАТ, за да я пререгистрира. Аз съм я отписал в данъчното, но не знам дали в КАТ номерата все още не се водят на ме. Въпросът ми е дали имам някаква отговорност аз още към този автомобил и дали биха могли да ме търсят за нещо? Благодаря
Re: Относно прехвърляне на автомобил
yanis написа:Колеги проблема е следния. Преди две години си продадох колата, която беше прехвърлена нотариално на новият собственик, който обаче не е ходил във КАТ, за да я пререгистрира. Аз съм я отписал в данъчното, но не знам дали в КАТ номерата все още не се водят на ме. Въпросът ми е дали имам някаква отговорност аз още към този автомобил и дали биха могли да ме търсят за нещо? Благодаря
нямаш никви грижи щом имаш договор за покупко-продажба
топката е в купувача
що бе колега данеби някой да ти търси отговорност/в БЪЛГАРИЯ всичко е възможно
Vankata_ написа:Щом си убеден,може,но оставам с малки съмнения.
Няма място за никкави съмнения, колега. След придобиване на МПС си длъжен в 7-дневен срок да го пререгистрираш в КАТ. Задължението е на новия собственик. След това в дву-месечен срок си длъжен да го декларираш пред данъчните. Задължението пак е на новия собственик.
От момента в който стария собственик си е взел парите и държи в ръцете си нотариално заверен договор за покупко-продажба на МПС-то и го отпише в данъчното, всякаква отговорност и ангажименти на стария собственик отпадат.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Rumen написа:Vankata_ написа:Щом си убеден,може,но оставам с малки съмнения.
Няма място за никкави съмнения, колега. След придобиване на МПС си длъжен в 7-дневен срок да го пререгистрираш в КАТ.След това в дву-месечен срок си длъжен да го декларираш пред данъчнитe
Срокът за пред КАТ е двуседмичен,а за данъчните е едномесечен според мен.А относно другия въпрос прочетете http://audibg.com/index.php?showtopic=20436&st=0
- DaniDupeto
- Автомобил:
- Двигател:
- dandan
- Автомобил: Passat B5-5
- Двигател: AHA 2003
Преди време когато си продадох Опела занесох и копие от договора в КАТ и офицера там ми каза, че съм изпуснал срока за отчисляване и дано новия собственик да го е регистрирал навреме щото и аз съм носел отговорност за това че не съм го отчислил в срок- мисля че беше 10 дни.
Може и да има промяна , все пак беше преди около 2 години.
Може и да има промяна , все пак беше преди около 2 години.
- DaniDupeto
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”