Оказа се, че голфи вместо 55KW в данъчното се води 56KW и поради тая причина през последните няколко години плащаме по 8лв. повече данък МПС. От данъчното ми казаха, че ако искам да оправя това ми трябва "бележка" от официалния представител на марката където да установят какъв точно ми е двигателя.
Някой минавал ли е по този път вече? Заради тея 8лв. на година заслужава ли си да си губя времето?
Бележка удостоверяваща мощността на автомобил
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Не се занимавай за 8лв!
Аз съм плащал за 55KW дизел като поп по 50-60 лв данък, защото тея са ме писали без катализатор или нещо такова... Не съм много наясно
Ама при теб за тая малка сума никой няма да ти обърне внимание... Те на мен не искаха, та за подобна "грешка" като твоята направо ще ти се смеят
Аз съм плащал за 55KW дизел като поп по 50-60 лв данък, защото тея са ме писали без катализатор или нещо такова... Не съм много наясно

Ама при теб за тая малка сума никой няма да ти обърне внимание... Те на мен не искаха, та за подобна "грешка" като твоята направо ще ти се смеят

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Става въпрос за Голф 2 1,6 бензин - 75 коня
Аз съм си безкатализаторен по принцип... който има катализатор и е до 74KW получава 50% отстъпка. Аз просто се боря да плащам 22лв. вместо сегашните 30,24лв. http://nraapp01.nra.bg/calc_DD/calc_DD. ... ge=1&ks=55
Smeagol, ти също трябва да дължиш 22лв. В калкулатора нищо не се споменава за бензин/дизел факторите определящи данъка са възраст, мощност, наличие на катализатор
Аз съм си безкатализаторен по принцип... който има катализатор и е до 74KW получава 50% отстъпка. Аз просто се боря да плащам 22лв. вместо сегашните 30,24лв. http://nraapp01.nra.bg/calc_DD/calc_DD. ... ge=1&ks=55
Smeagol, ти също трябва да дължиш 22лв. В калкулатора нищо не се споменава за бензин/дизел факторите определящи данъка са възраст, мощност, наличие на катализатор
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Flatmo написа:Smeagol, ти също трябва да дължиш 22лв.
Не знам... Вече ми писна от нашата бюрокрация. Тъй като колата не се води на мое име, навсякъде ме отрязват тактично с репликата: "Собственика да дойде"

Последно съм платил (декември 2006) 47лв. С някаква малка наказателна лихва

Ама защо не си плащам по 22 лв???
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”