Подръжка на кожен салон
- Shnorhel
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Подръжка на кожен салон
Здравейте колеги,може ли да ми кажете с какво си освежавате и чистите коженият салон(на колата)
,и дали се боядисва с нещо?черна кожа

-
- Автомобил:
- Двигател:
има разни препарати но боядисващи не съм чувал ?!?!
можеш да се поинтересуваш при добър "кожар" но не предоверявай и не рискуваи излишно. ако ти предложи все пак нещо не мацай наред ами пробвай на малък участък потрай няколко месеца и после ако всичко е наред давай.
за какво ти е боядисване ?? виждал съм салони на по 15 години които не са с олющена боя???
можеш да се поинтересуваш при добър "кожар" но не предоверявай и не рискуваи излишно. ако ти предложи все пак нещо не мацай наред ами пробвай на малък участък потрай няколко месеца и после ако всичко е наред давай.
за какво ти е боядисване ?? виждал съм салони на по 15 години които не са с олющена боя???
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз съм с кожен салон, е не толкова отдавна - два месеца, ама това което правя е да го почествам редовно с прахосмукачка на автомивката. Освен това има специални препарати, които са за почистване на кожени салони, накрая са с една четка или някаква приставка, не си спомням, и доста освежават кожата. Аз още не съм ползвал, но не те съветвам да боядисваш. Успех 

-
- Автомобил:
- Двигател:
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
stilko написа:На колко време трябва да се маже салона с препарат?
Вече 5 година използвам един препарат на Turtle Wax. Специално за кожени тапицерии и апликации. Не мога да се сетя сега за името (в зелена опаковка е)

Самият салон го мажа максимум 3-4 пъти годишно. Първо изчиствам седалките добре с прахосмукачка, после нанасям от препарата (беше във флакон и приличаше на крем против изгаряне). Разнасям с чист парцал навсякъде по седалките и изчаквам малко (10-15 минути), за да попие в кожата. След това с чист и сух парцал избърсвам, ако е останало нещо (главно около шевовете на седалките).
В общи линии е това.
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
Shnorhel написа:искам да боядисам задна седалка (едната) защото е захабена бая и е излущена не много де..но.
Вчера гледах някакви пасти в OMV на сонакс и мисля да пробвам с тях.
а за боя не знам
точно Sonax от OMV ще ти свърши робота/черна плоска тубичка/изпитал съм го,но най-добре за блясък пак на Sonax за гуми ефекта е
Smeagol написа:stilko написа:На колко време трябва да се маже салона с препарат?
Вече 5 година използвам един препарат на Turtle Wax. Специално за кожени тапицерии и апликации. Не мога да се сетя сега за името (в зелена опаковка е), но съм изключително доволен. Сега потърсих на сайта на Turtle Wax - явно вече не се произвежда...
Самият салон го мажа максимум 3-4 пъти годишно. Първо изчиствам седалките добре с прахосмукачка, после нанасям от препарата (беше във флакон и приличаше на крем против изгаряне). Разнасям с чист парцал навсякъде по седалките и изчаквам малко (10-15 минути), за да попие в кожата. След това с чист и сух парцал избърсвам, ако е останало нещо (главно около шевовете на седалките).
В общи линии е това.
Ето това намерих. Някой ползвал ли го е?

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”