Какво представлява ЕСП
- ScarFace™
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Какво представлява ЕСП
Пише в една от темите че това го имат Голф 3 16В, та ако може да ми обясните какво прави точно.
- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
ЕСП на Голф 3 Screwy Не съм чул да слагат, но може!
Е(лектронна) С(табилизираща) П(рограма) - мисля, че е разработка на Бош и представлява електронна програма, която следи положението на волана, скоростта и други показатели (в памета са заложени милиони комбинации) и при поднасяне или недозавиване, чрез въздействие върху спирачките корегира траекторията на колата.
Пример не можеш да правиш дрифт с включено ЕСП.
Едно време, когато започнаха да го предлагат рекламата беше кола с 4 педала за спирачката (за всяко колело
)
Много полезно нещо, но и малко скъпо (като консуматив) - дават да се сменят спирачни дискове на две (не съм много сигурен) смени на накладки - просто ги яде не само като спираш.
Е(лектронна) С(табилизираща) П(рограма) - мисля, че е разработка на Бош и представлява електронна програма, която следи положението на волана, скоростта и други показатели (в памета са заложени милиони комбинации) и при поднасяне или недозавиване, чрез въздействие върху спирачките корегира траекторията на колата.
Пример не можеш да правиш дрифт с включено ЕСП.
Едно време, когато започнаха да го предлагат рекламата беше кола с 4 педала за спирачката (за всяко колело

Много полезно нещо, но и малко скъпо (като консуматив) - дават да се сменят спирачни дискове на две (не съм много сигурен) смени на накладки - просто ги яде не само като спираш.
- georgipass
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ето още нещо по въпроса
http://www.autotrade-vw.com/tehologii/esp/esp.html

- mladvampirTDI
- Автомобил:
- Двигател:
- mladvampirTDI
- Автомобил:
- Двигател:
- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Pichaga написа:за смяната на дискове поне при мерцедес не е така, поне вече три смени на накладки и дисковете не са мръднали.....
Ами много зависи от стила на каране, ако постоянно пресветва лампата на ЕСП-то ша за смяна.

Що се отнася за Г3 с ЕСП (проверих) такова животно излязло от Волфсбург - нема

- Kozunak
- Автомобил:
- Двигател:
голф 3 с ЕСП НЯМА!голф 3-ките имат EDS като моя например това е някаква подобна система но е по различна от ЕСП.
проверих набързо.ей такав система има моя голф.
EDS - Elektronische Differencialsperre тва е блокаж на диференциала с некви допълнителни опции които не са ми много ясни!
проверих набързо.ей такав система има моя голф.
EDS - Elektronische Differencialsperre тва е блокаж на диференциала с некви допълнителни опции които не са ми много ясни!
Последна промяна от Kozunak на Сря 20 апр 2005 14:13, променено общо 1 път.
- Kozunak
- Автомобил:
- Двигател:
ами имат го тройките след 96 година мисля.моя е 97!но така и не мога да го използвам щото се преееба АБС помпата а то и тая система е в същия електронен блок
и са си търся такава помпа че нова със сичките и системи и глупости е над 2000 лева!Pichaga точно затова говоря като на шефа ти!и аз съм така в момента.

Последна промяна от Kozunak на Сря 20 апр 2005 14:17, променено общо 1 път.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”