VW Golf 5 от Порше БГ

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
kypykyk
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

VW Golf 5 от Порше БГ

Мнениеот kypykyk » Пон 02 юли 2007 15:09

Здравейте,

Интересувам се дали тук има собственици на VW Golf 5, закупен нов в България от Порше БГ. Ще ви бъда благодарен ако споделите мнение за колата и за дилъра. Имали ли сте проблеми с гаранционното обслужване, някакви скрити уловки при лизинга и т.н. И не на последно място какво мислите за самата машина ! Засега съм се спрял на 1.9 тди, 105 коня, 6 скорости, с fly оборудване е около 36000 крайна цена с всички нормални екстри (двузнонов климатик, cd/mp3, 4 врати, ел стъкла и огледала, металик). Алтернативата ми е новият модел на кия cee'd, който излиза с около 6 хиляди по-евтино при сходни показатели + 7 година гаранция (всъщност 7 е само на двигателя, за останалото е 5).

Потребителски аватар
shenko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот shenko » Пон 02 юли 2007 15:15

машината си е много добра, вземи си немското няма да збъркаш, за дилара търси Владимир Даскалов от моето име и ще получиш всичко необходимо като информация, внимание и търпение разбирасе :wink: успех :)

Atanas14
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Atanas14 » Пон 02 юли 2007 16:37

или ми се обади да ти продам Опел с 10 000 лв. надолу :).

нещо хич не им се кефя на Порше БГ, монополисти

udvsall
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот udvsall » Пон 02 юли 2007 19:03

:офф
Абе тия от Порше няма ли да свалят цените, най-после. Моделът вече е на 3 години. Другите вносители актуализират на няколко месеца, а тези си стоят от повече от половин година и няма изгледи към подобрение.. :? Да сте забелязали през колко време излизат новите оферти?

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Пон 02 юли 2007 20:17

udvsall написа::офф
Абе тия от Порше няма ли да свалят цените, най-после. Моделът вече е на 3 години. Другите вносители актуализират на няколко месеца, а тези си стоят от повече от половин година и няма изгледи към подобрение.. :? Да сте забелязали през колко време излизат новите оферти?

1. 36 000лв. си е много добра цена за тази кола с това оборудване.
Ти кво искаш да ти я подарят ли?
Ходи виж колко излиза един диозелов Ауриус на Тойота.

2. Кой са тия вносители дето актуализират на няколко месеца, конкретен пример може ли да дадеш или си пишеш наизуст :?:

3. Грешка на повече от 3години е Голф 5 :idea:

Да си забелязъл колко глупости написа :?:

kypykyk написа:Здравейте,

Интересувам се дали тук има собственици на VW Golf 5, закупен нов в България от Порше БГ. Ще ви бъда благодарен ако споделите мнение за колата и за дилъра. Имали ли сте проблеми с гаранционното обслужване, някакви скрити уловки при лизинга и т.н. И не на последно място какво мислите за самата машина ! Засега съм се спрял на 1.9 тди, 105 коня, 6 скорости, с fly оборудване е около 36000 крайна цена с всички нормални екстри (двузнонов климатик, cd/mp3, 4 врати, ел стъкла и огледала, металик). Алтернативата ми е новият модел на кия cee'd, който излиза с около 6 хиляди по-евтино при сходни показатели + 7 година гаранция (всъщност 7 е само на двигателя, за останалото е 5).

Заеби КИА-та това е няма толкова гаден автомобил за каране.
МОга да изпиша цял ферман с неща дето не ми харесват и ме дразнят в тази кола.

7хил.лв. е страшно малка разлика и въобще и не трябва да си помисляш за КИА, щото за тия пари може да вземеш опел Астра да речем.
Да не говорим, че Киа-та има много ниска остатъчна стойност и цената и ще пада главоломно след като си я купиш, при препродажба пък ще видиш голям зор докато я продадеш. :wink:

КИА=капан за балами и изобщо не ефтина :idea: :!: това пък с тъпата гаранция не искам да го коментирам.

На няколко чисто нови КИА Рио неможеше да им се отвори предния капак, защото жилото на всичките беше излезнало от лостчето за отваряне и за да отвориш капака трябва да дърпаш жилото.
И това е чисто нова кола без да е карана, а като почне да се кара не ми се мисли. :lol:

Потребителски аватар
ultralamer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ultralamer » Пон 02 юли 2007 21:04

Аз карам петица от малко повече от месец. Колата е страшна. Много съм доволен. Моят Голф е 2.0 TDI, comfortline, с DSG . Колата е купувана обаче от Сакар Ауто. И аз отначало се бях загледал 1.9 TDI fly, после почнах да се колебая 2.0 TDI или 1.4 TSI, после започнах да мисля за GTI, но ме озъптиха :057:

Питай каквото те интересува.

П.П. Сега се сещам, че бях обещал да пусна снимки :034:

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Пон 02 юли 2007 21:30

И аз се чудя ГТИ или 2.0ТДИ разбирасе с ДСГ ама чувам от няколко човека с ТДИ че им подхарчват масълце а са на по 10000-20000км :shock и май ще се ореантирам към ГТИто което предлага и доста повече екстри серийно да не говорим за тези които пък изобщо не се предлагат за ТДИто.Но бих чул още няколко мнения на собственици на ТДИта(за ГТИто убеждаване не ми требва там сам сам се убедил :wink: )

udvsall
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот udvsall » Пон 02 юли 2007 21:36

niikoo_1 написа:1. 36 000лв. си е много добра цена за тази кола с това оборудване.
Ти кво искаш да ти я подарят ли?
Ходи виж колко излиза един диозелов Ауриус на Тойота.

2. Кой са тия вносители дето актуализират на няколко месеца, конкретен пример може ли да дадеш или си пишеш наизуст :?:

3. Грешка на повече от 3години е Голф 5 :idea:

Да си забелязъл колко глупости написа :?:

:shock :shock Явно целта ти е да се заяждаш (каквато не е моята цел):
3. В България колата се продава от не повече от 3 години и половина - наистина не знам колко точно. Само това ще отбележа.
2. Еуратек например - следя цените им от миналата есен - 3 пъти правиха актуализация. Вземи един avensis - продава се малко по дълго от golf-a, а преди 1 година цените бяха... :woooow: Да очаквам ли след няколко месеца такъв спад и за голфа? не мисля..
1. И точно пък auris-a дето е чисто нов - със 21к.с. отгоре оборудване Luna, което е доста по-добро (просто сравняване) от Treadline+Fly и с ширещото се мнение, че toyota са доста здрави е само с 2000 повече.

И понеже и аз съм като многото хора, които се чудят какъв автомобил да вземат - хем хубав, хем евтин - auris 1.4 - 90 luna е по-подходящ за тези пари, но това си е лично мнение. Не искам да спорим за глупости!

Потребителски аватар
shenko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот shenko » Пон 02 юли 2007 21:46

Vladko написа:И аз се чудя ГТИ или 2.0ТДИ разбирасе с ДСГ ама чувам от няколко човека с ТДИ че им подхарчват масълце а са на по 10000-20000км :shock и май ще се ореантирам към ГТИто което предлага и доста повече екстри серийно да не говорим за тези които пък изобщо не се предлагат за ТДИто.Но бих чул още няколко мнения на собственици на ТДИта(за ГТИто убеждаване не ми требва там сам сам се убедил :wink: )

вярно е всички PD и тези по-новите дизели харчат масло но 1 л. на 15 000, мен лично това хич не ме притеснява, като с един резервоар 2 пъти отивам и се връщам до Хасково - 920 км :drive :034:

аа забравих и то с Пасат... :)

Последна промяна от shenko на Пон 02 юли 2007 21:58, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Пон 02 юли 2007 21:51

udvsall написа:2. Еуратек например - следя цените им от миналата есен - 3 пъти правиха актуализация. Вземи един avensis - продава се малко по дълго от golf-a, а преди 1 година цените бяха... :woooow: Да очаквам ли след няколко месеца такъв спад и за голфа? не мисля..
1. И точно пък auris-a дето е чисто нов - със 21к.с. отгоре оборудване Luna, което е доста по-добро (просто сравняване) от Treadline+Fly и с ширещото се мнение, че toyota са доста здрави е само с 2000 повече.

И понеже и аз съм като многото хора, които се чудят какъв автомобил да вземат - хем хубав, хем евтин - auris 1.4 - 90 luna е по-подходящ за тези пари, но това си е лично мнение. Не искам да спорим за глупости!

2.
Аз пък случайно правих една таблица с цените на новите автомобили и цените на Октавия от Януари до сега не са се променили с една стотинка, единствено за изложението даваха 2000лв. отстъпка.

1. Ауриус 2.0 Д4Д 126 коня във вариант Луна с цвят металик отива на почти 39хил.лв, по-високото ниво Сол отива към почти 43хил.лв. :idea: това е територията на Голф МК5 2.0ТДИ 140коня, на който цените му започват от почти 37хил. лв. за трендлайн и 39хил.за комфортлайн (като естествено, че трябва да се дабави металик, аудио, аларма)

Ама сравнението ти пак не е уместно.

Ауриус с 1.4 Д4Д мотор 90коня е супер умряла история :idea: не върви ама изобщо, турбо дупка - огромна, даваш му газ и то се чуди 10сек кво става докато тръгне, ако не си на правилните обороти.

Цената, която е дадена за 1.9ТДИ е за варианта с 6скорости, металик, аудио и всичко необходимо, затова е 36хил.лв иначе почва от доста по-малко.
И на мен не ми се спори. :lol: ама си далече от истината :wink:

Потребителски аватар
ultralamer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ultralamer » Пон 02 юли 2007 21:55

Вярно е това за маслото. Ако имаш възможност, взимай GTI. Но смятам, че за българските пътища 2.0 TDI е оптимален варянт. Ускорението и доускорението са достатъчно добри. 200 km/h не са проблем. По-нагоре засега не съм пробвал.

scruc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот scruc » Пон 02 юли 2007 22:30

Колега аз не съм много компетентен по въпроса с новите коли но специално за тази КИА CEE"D мога да ти кажа че един мои познат наскоро си взе точно такава, минаха няколко седмици и се появи проблем със запалването ,климатроника и още нещо ама не се сещам точно какво и така от една седмица виси в представителството и се нада на чудо ама засега не го огрява и това само за няколко стотин километра а представиси какво ще е към 100 хилади.Лично моито мнение е ,че Кията е на светлинни години зад Голфа по всички показатели и смятам че Голфа е много по добрия избор но това си е лично твое решение което можеш да вземеш само ти.Каквото и да избереш МНОГО БЕЗАВАРИЙНИ.

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Пон 02 юли 2007 22:31

niikoo_1 написа:... 7хил.лв. е страшно малка разлика ....

'ич не е малко!
7 хилки са:
1 голф мк4
2 голфа мк3
3-4 голфа мк2
10-ина единички :wink:

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Пон 02 юли 2007 22:41

golfer написа:
niikoo_1 написа:... 7хил.лв. е страшно малка разлика ....

'ич не е малко!
7 хилки са:
1 голф мк4
2 голфа мк3
3-4 голфа мк2
10-ина единички :wink:

Разликата била 6хил. моя грешка.

Ама Щом си събрал 30хил, 36хил няма да са проблем в повечето случай, а и като сложим падането на цената на КИА-та и по-трудната и препродажба излиза, че тая разлика от 6хил. в крайна сметка излиза доста по-малка. :lol:

На 5годишен голф 100% ще му се вземат + 12хил.лв. а на 5год.КИА парите ще са с доста хилядярки надолу.

П.С
6000лв. са към 20 жигули или 20москвича :lol:

Последна промяна от niikoo_1 на Пон 02 юли 2007 22:42, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
shenko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот shenko » Пон 02 юли 2007 22:42

KIA дават 7 г. гаранция, ама ако стои в гаража :034: :035: :042:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”