Голф3 GTI16v или A31.9TDI 90кс.
- THE BATUGATA
- Автомобил:
- Двигател:
Голф3 GTI16v или A31.9TDI 90кс.
От 2години и половина имам Г3 и на скоро реших да го сменям с нещо по-икономично поради честите ми пътувания!!!Намерих А3 1.9тди 90кс.,което е в сревнително добро састояние с климатроник и др. екстри за 8 бона от мой познат.Въпроса ми е заслужава ли си да сменя Голфа за А3,здрав ли е този мотор,скъп ли е за подръжка,окачване и тн.?
- THE BATUGATA
- Автомобил:
- Двигател:
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Окачването на А3 е колкото на Г3.
Аз за година и нещо и 30+ К км съм сменил по окачването тампоните горе на макферсона. Бях си въобразил че не са в ред... Оказа се че са си били в ред, но както и да е. Двата тампона + лагерчетата бяха 26 лв от Ауто+.
Друго не съм барвал, но окачването е като на Голф 2/3 със стоманени носачи.
Моята е 97. Доколкото знам в по-късен етап се сменя окачването с по-сложно и там вече е по-скъпа поддръжката.
За двигателя - 90 к.с. ми се виждат малко. Все пак това не е голф 2, който е 900 кг.
Аудито си тежи. 1300 кила.
Аз за година и нещо и 30+ К км съм сменил по окачването тампоните горе на макферсона. Бях си въобразил че не са в ред... Оказа се че са си били в ред, но както и да е. Двата тампона + лагерчетата бяха 26 лв от Ауто+.
Друго не съм барвал, но окачването е като на Голф 2/3 със стоманени носачи.
Моята е 97. Доколкото знам в по-късен етап се сменя окачването с по-сложно и там вече е по-скъпа поддръжката.
За двигателя - 90 к.с. ми се виждат малко. Все пак това не е голф 2, който е 900 кг.
Аудито си тежи. 1300 кила.
- THE BATUGATA
- Автомобил:
- Двигател:
Аз на голва само консумативи съм сменял и 3 шарнира за 120000км.,но вече километрите са му доста.Май колкото и да не ми се иска да се разделям с него работите вървят на там
.За ускоренито жалко,че не е 110кс.,но и това е сравнително добро.А за разхода мисля,че е окло 5-6.5 средно???Другото което ме притеснява е гадния син цвят!!!

- FreeSoul
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф3 GTI16v или A31.9TDI 90кс.
THE BATUGATA написа:От 2години и половина имам Г3 и на скоро реших да го сменям с нещо по-икономично поради честите ми пътувания!!!
Както си писал и по-горе ти вече си го решил. Особено щом търсиш икономичност и чести пътувания определено GTI-то не е твоята кола(освен ако може да си го позволиш де), взимай А3 само си прецени дали малкото к.с (особено като слизаш от 150) няма да те притесняват, а също така и цвета. Притегли всичко и реши - според мен обаче направо си го взел това А3
- Rabbit_TDI
- Контакти:
- Rabbit_TDI
- Контакти:
- THE BATUGATA
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги за жалост не ми остава никакво свободно време да потарся малко инфо за тези чип тунинги единственото което прегледах,е че те струват около 300 кинта!!! Много ще сам благодарен ако дадете малко инфо колко им е цената и как се променят характеристиките щото тези 90кс. ми се струват доста малко,каде се монтират(добър сервиз) и не прецакват ли двигателя.Иначе във вторник отивам да я докарам и ще мога да я пробвам за няколко дни преди да реша окончателно!!!
- Rabbit_TDI
- Контакти:
Свържи се с колегата BREZEL и прочети темата му в тунинг раздела и се казва Чиптунинг.Цената при него е доста по ниска и идват директно от Германия ,а монтажа си зависи според колата.Като за начало обаче избий катализатора,почести колектора и виж дали сички параметри са в норма с ВАГ-Ком.За пипването на тоя мотор и за дюзите можеш да питаш колегата klenbuterol щото и той се интересуваше да си зима Г4 с такъв.
- THE BATUGATA
- Автомобил:
- Двигател:
- Rabbit_TDI
- Контакти:
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”