Спомняма ли си правилника!

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
teneketo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Спомняма ли си правилника!

Мнениеот teneketo » Вто 19 апр 2005 9:15

Напоследък като шофирам и гледам поведението на другите участници в движението та все по-често си задавам този въпрос. Може ли да се престрояваш като не се съобразяваш с предимството на движещия се в лентата в която ти искаш да отидеш, да завиваш без да подаваш мигач (днес на едно кръстовище чакам за ляв завой и спокойно си изчаквам движещите се направо ама не- те правят десен завой ма без мигач и аз седя по средата на кръстовището и се опитвам да разбера ще завива ли или ще продължи направо) и т.н. и това за което най се нервирам напосредък -НА РАВНОЗНАЧНО КРЪСТОВИЩЕ ПРЕДИМСТВО ИМА ДЕСНОСТОЯЩИЯ.
Аз гледам да се съобразявам с тези правила , но виждам , че все по-малко хора ги знаят.

Потребителски аватар
Nova
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nova » Вто 19 апр 2005 9:21

Ами това за карането без мигачи е повсеместна болест, такова чувство имам. Колкото до предимството на десностоящия... като стигна до такова кръстовище всички освен мен са с предимство "само не ме блъскайте момчета ще ви изчакам..." :)

П.С. Горд съм, че съм шофьор в София... както беше казано някъде не е лесно да караш във военно положение. :lol:

промяна: Абе кога съм станал изтъкнат член? Вие тука за х*й ли ме имате? :lol: :lol:

Последна промяна от Nova на Вто 19 апр 2005 9:47, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Ото Кац
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ото Кац » Вто 19 апр 2005 9:27

Nova написа:промяана: Абе кога съм станал изтъкнат член? Вие тука за х*й ли ме имате? :lol: :lol:

радвай се, че акцентът все пак е на "изтъкнат" :ble:

Потребителски аватар
ickata
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ickata » Вто 19 апр 2005 10:11

На равнозначно кръстовище изобщо не се натискам да си ползвам предимството на дясностоящ, нека всички се оправят пък аз на края минавам. Вече май 80% от шофьорите не го зпазват. Мигачи винаги се старая да давам, а пък като ми изкочи некой изневиделица, както нямам серво, давам и мигачи и дълги и чистачки... :lol:

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Спомняма ли си правилника!

Мнениеот °niksi° » Вто 19 апр 2005 10:24

teneketo написа:НА РАВНОЗНАЧНО КРЪСТОВИЩЕ ПРЕДИМСТВО ИМА ДЕСНОСТОЯЩИЯ.
Аз гледам да се съобразявам с тези правила , но виждам , че все по-малко хора ги знаят.

Това за кръстовището и аз много се дразня. Почвам да се чудя дали съм забравил кое е дясно и кое е ляво.

А за правилата, знаята ги хората, но просто не ги спазват, което е големия проблем.

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Вто 19 апр 2005 10:35

Е по-голяма анархия от положението в Студентски град едва ли има някъде: няма дясностоящ, лявостоящ, няма мигачи, излитат се разни 'гъзета' с по 140 по 'главната' :lol: , пияни студенти и студентки пресичат навсякъде.. Шофьорите на 94 и 280 и те си перкат с 80, и в студентския те са като трамваите - ВИНАГИ С ПРЕДИМСТВО (как ще си го изяде някой от тях, ама за всички :evil: ). Да не говорим за маршрутките и бакшовете...

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”