Моля електричарите за помощ контактен ключ, плюскабел, радио

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
GOLF@
Автомобил:
Двигател:

Моля електричарите за помощ контактен ключ, плюскабел, радио

Мнениеот GOLF@ » Пет 20 юли 2007 10:38

Здравите колеги.
След като ми монтираха новото радио в Пасата (Pioneer), след всяко гасене на мотора ми се губеха станциите. Ходих отново до електричарите и го оправиха. Проблемът е, че са го свързали на постоянен плюс, т.е. в момента трябва да го спирам всеки път от копчето.

Може ли някой да ми обясни как да намеря плюскабела по цвят или маркировка, които е свързан с контактния ключ. Като извадя ключа да ми спира и радиото.
Проблемът е, че не съм в България и след компетентната намеса на тея трябваше да пътувам веднага и така си остана. Честно казано не съм много добър приятел с токовете :(

Колата ми е VW Passat B4.

Много мерси предварително :)

Потребителски аватар
pit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pit » Пет 20 юли 2007 18:34

Нека някой компетентен се изкаже, но по спомен имаш 2 плюса: един постоянен мисля жълт на цвят, и един който се прекъсва(той май беше жълт с прекъснати линии, като пунктир) когато извадиш ключа от контакта, да гаси радиото но да има постоянно подаден ток към него за да "не забравя' станциите.

Просто съм изхвърлил опаковката на мойта евробукса, иначе на нея бяха описани кой свят за какво е.Пусни темата в "кар аудио" там ще имаш по-голям и мигновен успех! :lol:

:arrow: Може би е това

Последна промяна от pit на Пет 20 юли 2007 19:25, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пет 20 юли 2007 19:01

в клемореда на колата търси кафяво/червен тънък кабел.
ако клемореда функционира коректно при поставен ключ там трябва да излиза + :wink:

Потребителски аватар
GOLF@
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GOLF@ » Съб 21 юли 2007 8:54

Васко, само още един въпрос. Къде се намира клемореда? Или имаш в предвид този за радиото?

Благодаря за информацията ;)

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Съб 21 юли 2007 10:24

бе контактния ключ ве! радиото... маймун...mhihi mhihi mhihi

p.s. иначе тоя същия кабел трябва да е изведен и в евробуксата за връзване на радиото сега като се сетя. частта към колата дето е.
оттам-щом е пионерче: дебелия жълт кабел е постоянния + (мемори) а червения трябва да е на тоя кафяво/червен.
ако го няма в буксата на колата-разглабяш пластмасите под волана и го търсиш в контактния ключ-ако и там го няма-просто нямаш тая функция от колата-случвало се е-не е задълже да го има. :wink:

Потребителски аватар
GOLF@
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GOLF@ » Съб 21 юли 2007 13:24

vaskoto1 написа:бе контактния ключ ве! радиото... маймун...mhihi mhihi mhihi

p.s. иначе тоя същия кабел трябва да е изведен и в евробуксата за връзване на радиото сега като се сетя. частта към колата дето е.
оттам-щом е пионерче: дебелия жълт кабел е постоянния + (мемори) а червения трябва да е на тоя кафяво/червен.
ако го няма в буксата на колата-разглабяш пластмасите под волана и го търсиш в контактния ключ-ако и там го няма-просто нямаш тая функция от колата-случвало се е-не е задълже да го има. :wink:

А е са ми стана ясно ;)
Благодарим ;)
Жив и здрав

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”