Vw Bora 2.3 v5
- CORRADO-POWER
- Автомобил:
- Двигател:
Vw Bora 2.3 v5
Какво ще кажете за тоя vw-Bora 2.3 v5...в смисъл плюсове и минуси най-вече 

- Sunny
- Дезертьор
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мисля, че мотора е същия който се слага и на Ауди, а за него мога само да кажа bowdown bowdown bowdown. Страхотен мотор, много добре балансиран, висок въртящ момент още в ниските обороти, а самите обороти направо подскачат докато докоснеш педала на газта. Единствения му минус ако не се лъжа е че беше с някаква по-особена инжекция.
Що се отнася до Тора-Бора мисля че няма човек в клуба с такова удоволствие.
P.S. Добре дошъл в клуба! Ще се радваме ако попълниш редиците с една Бора.
Що се отнася до Тора-Бора мисля че няма човек в клуба с такова удоволствие.
P.S. Добре дошъл в клуба! Ще се радваме ако попълниш редиците с една Бора.
- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Ами този двигател V5 е всъщност VR5 (Sunny, не е слаган на Ауди, но това е друга тема
) може да е 150 кс, за съжаление доста по-тромав от 1.8 Т пак 150 кс.
Втория вариянт е 170 кс (вече с 4 клапана на цилиндър или общо 20), но е акцизно и ако човек ще плаща акциз по-добре направо VR6 (така наречената V6) с 204 кс и задължителното към този двигател 4motion 4x4

Втория вариянт е 170 кс (вече с 4 клапана на цилиндър или общо 20), но е акцизно и ако човек ще плаща акциз по-добре направо VR6 (така наречената V6) с 204 кс и задължителното към този двигател 4motion 4x4
- CORRADO-POWER
- Автомобил:
- Двигател:
vw bora
brabus написа:Ами този двигател V5 е всъщност VR5 (Sunny, не е слаган на Ауди, но това е друга тема) може да е 150 кс, за съжаление доста по-тромав от 1.8 Т пак 150 кс.
Ами за втория става въпрос-170коня-него ли слагат на ауди?
Какво е,,по-особеното''на инжекцията?

А за здравината на двигателя какво ще кажете-двигател на около 140 000-150 000км например в какво състояние ще е?
А окачването на Бора 2,3,V5 какво е...?
Мерси за отговрите

п.с.-Защо почти няма информация и теми в клуба за най-святия vw,а имено-CORRADO-то???

- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Re: vw bora
не и този не е слаган на Ауди. VR двигатели с изключение на R32 в ТТ, не са монтирани в Ауди, защото големите двг (разбирай 6-ците) ги монтират на А4 и нагоре, а там има достатъчно место (слага се надлъжно) за класически V образен двигател.CORRADO-POWER написа:Ами за втория става въпрос-170коня-него ли слагат на ауди?
CORRADO-POWER написа:Какво е,,по-особеното''на инжекцията?
Между двата вариянта на VR5 150 и 170 кс разликата е само в бр. клапани, компютъра и това, че този от 170 кс иска 98Н бензин.
- CORRADO-POWER
- Автомобил:
- Двигател:
CORRADO
Pichaga написа:ами за корадо няма почти инфо, защото май само двама колеги карат такова
За единия знам-,,G60''и е от Горна Оряховица

-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравеите така като разглеждам форума много мако се пише за този мотор. Аз карам бора 2.3 в5 от около 3 мсеца и първите ми впе4атлениа са много добри , моторчето показва страшна динамика особено над 100те КМh и със голяма лекота подминава 200та.
Разхода се върти някаде около 10 литра апак ако я караш нормално отива на 8-8.5. Ак има някой с ткав мотор да сподели нещо малко да го отсрамим моторчето , че то маи в форума само за дизели става вапрос
Разхода се върти някаде около 10 литра апак ако я караш нормално отива на 8-8.5. Ак има някой с ткав мотор да сподели нещо малко да го отсрамим моторчето , че то маи в форума само за дизели става вапрос
- anger
- Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
- Двигател:
Имам познат, който кара такава Бора - и понеже търся TDI, го разпитах надълго и нашироко за нея. Чух само положителни неща - но все пак зависи как се кара. Единственото негативно за нея, което той изказа беше, че понеже е била в Италия тестов автомобил на представител му се е наложило да смени съединител (падало е яко ръчкане). И така олекнал с 2500 лв, понеже има някаква специфика в съединителя, не зная точно каква.
-
- Автомобил:
- Двигател:
VR6 (така наречената V6)
Това май са два различни 6 цилиндрови двигателя. Първия е с ъгъл от 10-15 градуса между срещуположните цилиндри , и е познат още като "редовия V6".
A V6 е с ъгъл от 45 градуса, ако не се лъжа.
Единия е разположен напречно, другия надлъжно.
На Бора-та и Голф-а се слагат само VR6, заради по-късата муцуна.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Това мисля си е точно V6 двигател...
-
- Автомобил:
- Двигател:
dobrinb написа:Това мисля си е точно V6 двигател...
Прочети това:
http://guildhouse.net/golfv6/golfv6.html
Двигателя е VR6, редови V6, въпреки надписа, не е същия V6 на Пасат-а.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”