Здравейте колеги,
Засилил съм се да купувам Golf IV 1.8T. Обаче много неща ме притесняват. Може ли някой който има такъв да сподели мнение. Интересува ме най-вече как се държи колата на магистралата и може ли спокойно да се патува със скорост примерно над 160 км/ч
Другото което много ме притеснява е дали няма да попадна на някой таралясник. Точно на такива голфове гледам, че няма никакъв избор. Виждам по 1-2 нови на месец и общо взето изглеждат много добре, но не знам да взимам ли без много да му мисля или да правя луди диагностики на всеки такъв голф който изпадне.
Може ли да ми кажете и какъв е най-лошият сценарий който може да ми се случи ако не попадна на читава кола - в смисал колко може да ми излезне примерно основен ремонт на двигателя, ремонт на турбо, ремонт на нещо друго, което се чупи често по тези коли и т.н.
Golf IV 1.8T (GTI) Дали да купя...
Re: Golf IV 1.8T (GTI) Дали да купя...
totopz написа: .....Може ли да ми кажете и какъв е най-лошият сценарий който може да ми се случи .
ами примерно при скорост над 130 на магистралата да ти вземат книжката....
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
One написа:totopz написа: .....Може ли да ми кажете и какъв е най-лошият сценарий който може да ми се случи .
ами примерно при скорост над 130 на магистралата да ти вземат книжката....
Грешка - това е най-добрия сценарий ! Я погледнете в ТАЗИ, ТАЗИ, ТАЗИ и ТАЗИ теми

А пък като се стигне до основен ремонт какво се прави - ами основен ремонт.

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Golf IV 1.8T (GTI) Дали да купя...
totopz написа:Здравейте колеги,
1. може ли спокойно да се патува със скорост примерно над 160 км/ч
2.Другото което много ме притеснява е дали няма да попадна на някой таралясник.
3.може да ми излезне примерно основен ремонт на двигателя, ремонт на турбо, ремонт на нещо друго, което се чупи често по тези коли и т.н.
1.Може /ако не си попаднал в Т.2/ ама е наказуемо ,много опасно и често води до Т.3
2.Това не може да се случи само ако колата е от шоурума!
3.Основен ремонт едва ли освен ако не си много уцелил Т.2 ,турбо до 1500лв а друго и да се счупи ти щом може да си позволиш разхода на колата при над 160км/ч кво се притесняваш за глупости

-
- Автомобил: Vw Golf 2016
- Двигател: 1600 TDI 7DSG
- Контакти:
Добре де колко гори това чудо при 160 км/ч та така страшно го казвате?
Иначе не съм някакъв бесен шофьор, просто искам веднъж като ми се наложи да се прибера по-бързо да знам, че пак ще пътувам комфортно.
Преди карах Audi A6 2.5TDI и когато по магистралата няма завой се пътуваше много комфортно дори и над 160 км/ч, а разходът над 8,5-9/100 май не ми се е качвал.
Иначе не съм някакъв бесен шофьор, просто искам веднъж като ми се наложи да се прибера по-бързо да знам, че пак ще пътувам комфортно.
Преди карах Audi A6 2.5TDI и когато по магистралата няма завой се пътуваше много комфортно дори и над 160 км/ч, а разходът над 8,5-9/100 май не ми се е качвал.
Правилно си се насочил тва е най-добрия избор. Ако имаш желание направо си зимаи. А за тва дали ще се движи спокоино със 160 не бери грижа, ако искаш и 200 ще поддаржа спокоино просто си купуваш мега скуорд и си надуваш турбунката когати си поискаш. Верно така се натоварва малко повече ама няма да има проблеми ти няма да я надуваш много до кам 200к/с. А иначе тоя двигател е супер щом го слагат и на ауди и на шкода. Вземаи 

-
- Автомобил: Vw Golf 2016
- Двигател: 1600 TDI 7DSG
- Контакти:
GodLike написа:от А6 на Голф ли ве бете?Друса яко да знайш
Мога пак да си взема A6-ца, ама там са много скъпи консумативите и поддръжката, отделно вече станах софянец и тук като гледам с колкото по-малка кола си - толкова по-добре.
Иначе за Golf IV GTI много съм се навил и искам да си взема един, но не знам какво да гледам и как да позная има ли живот в двигателя или не.
Гледах един който много ми хареса на горубляне:
http://i.mobile.bg/perl/main.cgi?topmenu=2&leftmenu=1&act=11191479085351292&f1=details
обаче автоджамбазина беше доста странен. Исках да ми запали двигателя да го чуя дали нещо не трака примерно, а той започна - ама сигурен ли си, че точно тази кола си си харесал, ако не си защо да ти я паля, днес така като го запаля на 5-10 човека каде ще ми излезне сметката и т.н.
Имаше още един сребрист GTI в mobile.bg, обаче са го продали вече и така като гледам или трябва да е занимавам с този смотан автоджамбазин или да чакам докато изпадне друг Golf
- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
Много добър избор ще направиш с GTI-ката
Имам такова Голфче и съм много доволен. Колата е супер. За 160 км/ч никакъв проблем не е, да знаеш. По завоите е страшно стабилна! А за турбото какво ли няма да чуеш, но като сменяш филтъра (15лв) по-честичко, мисля че няма какво да се притесняваш...да не е от кашкавал това турбо че всички си мислят че се разваля толкова често... А относно предлагането...наистина няма много избор...не са толкова масови като 1,4 и 1,6, но има защо
Знаеш ли къде да отидеш да разгледаш...на Драгичево има много авто къщи, точно отстрани на пътя са, отиди и до Дупница (и аз бях скептичен, но там има и хубави коли, нерядко) има повече GTI-ки, отколкото в София
...точно преди да влезнеш в Дупница са автокъщите. Още нещо - кола, която не ти дадат да запалиш и ПОКАРАШ!!! ИЗОБЩО НЕ Я ГЛЕДАЙ. Това второто е задължително! Покарай няколко голфа, не само GTI, ей така просто, за да видиш, че има разлика от Голф до Голф
Успех и ако можеш не бързай.

- Madj0
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега в неделя напазарувах още едно А4 -ри от Дупница имаше и 3-4 много запазени Голф 4-ки 1.8Т ... Там дават да се кара , сипваш си 10 литра качваш пича дет я продава и педала до ламарината ... Аз на тва А4 дет го взех му направих едни бързи 30 км и 2-3 часа го преглеждахме . А и цените са доста по различни от тук .
Madj0 написа:Колега в неделя напазарувах още едно А4 -ри от Дупница имаше и 3-4 много запазени Голф 4-ки 1.8Т ... Там дават да се кара , сипваш си 10 литра качваш пича дет я продава и педала до ламарината ... Аз на тва А4 дет го взех му направих едни бързи 30 км и 2-3 часа го преглеждахме . А и цените са доста по различни от тук .
я кажи колко горе долу вървят цените на голфчетата 1.8т там. че се оглеждам да си взема такова тези дни???
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
GodLike написа:160+км/ч гори около 12
това не е вярно

@angell: това, което съм виждал е между 9.500 и 13-14К
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”