въпрос за гражданска, и за АБС на голф 3

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
vwpolomaybe
Автомобил:
Двигател:

въпрос за гражданска, и за АБС на голф 3

Мнениеот vwpolomaybe » Чет 06 сеп 2007 0:21

здравейте пак, малко късен час, но искам да ви задам 2 въпроса
1) купих си сеат ибиза от човек, който е регистриран иму е платена гражданската - сега след като колата я купих и оправихме нещата с нотариуса (демек имам само договор че съм купил колата) колко време мога да я карам със стария талон и гражданската като не е на мое име нали си важи :roll: (извинявам се ако не съм обяснил много точно, но надявам се разбрахте какво имам в предвид)

2) значи за един голф 3 гти днес както си карах му светна изведнъж лампичката за АБС-а на един завой, което не ми харесва... какво може да означава това, защото би трябвало да светне само при запалването (като на възд. възглавници), пък при мен свети постоянно. това опасно ли е и какво може да е, че колата я имам от по малко от месец и ми е все още непозната :roll:

благодаря за отделеното време и евентуалните отговори
приятна вечер!

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Чет 06 сеп 2007 7:23

1-во С договора за покупко-продажба и полицата тичкай при застрахователя да ти направят едно анексче към полицата на твоя име и няма да плащаш отново за ГО.
2-ро Щом присветва,значи има проблем - я датчик,я Управление на АБС-а.

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Чет 06 сеп 2007 7:25

След като си минал през нотариус, имаш едноседмичен срок да я декларираш в местни данъци и такси иначе после 20 кинта глоба.(нищо, че данъка й е платен до края на годината).
С документите на колата можеш да си караш докато старият собственик не отиде в кат с договора и покаже, че я е продал.Свалят му я от регистрация, но за да го направят ще му искат двата талона, които вече няма да са в теб и няма как да караш:)
отивате двамата и на теб ти издават нов талон, и ако си от друга община и нов рег. номер. След това отиваш при съответният застраховател заагражданската отговорност , за да сменят името на титуляра и рег.номер.
Ако недай си боже сега стане беля докато караш така, ще ти я признаят само ако е отметнато (право да управляват имат всички упълномощени), иначе ходене по мъките :(

Що се отнася до АБС-а така няма как да гадаем, закачи я на диагностика и ще ти кажат точно какво е. 90% някой кабел към датчиците на колелата.

Потребителски аватар
4o4o_2345
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 4o4o_2345 » Чет 06 сеп 2007 10:14

Цитат:
След като си минал през нотариус, имаш едноседмичен срок да я декларираш в местни данъци и такси иначе после 20 кинта глоба.(нищо, че данъка й е платен до края на годината).
С документите на колата можеш да си караш докато старият собственик не отиде в кат с договора и покаже, че я е продал.Свалят му я от регистрация, но за да го направят ще му искат двата талона, които вече няма да са в теб и няма как да карашSmile
отивате двамата и на теб ти издават нов талон, и ако си от друга община и нов рег. номер. След това отиваш при съответният застраховател заагражданската отговорност , за да сменят името на титуляра и рег.номер.

След като си минал през нотариус повече със стария собственик нямаш нищо общо. :D Имаш две седмици да минеш през КАТ и два месеца да декларираш колата с местни данаци.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”