Идеи за уплътнение...

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Дон Хуан Голфа
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Идеи за уплътнение...

Мнениеот Дон Хуан Голфа » Вто 28 авг 2007 17:07

Тъся помощ в идеи за уплътнениe на конзолата под скоростния лост на Голф 4 която смених наскоро но скърца яко от едната страна и я уплътних като мистър Лего с едно парче вестник и е голяма грозотия!

Изображение

Мислех си за някакво гумено черно уплътнение, защото идеята е да не се вижда, но неможах да намеря и реших да видим тук в форума дали някой ще измъдри нещо!
CHEERZ :beer

p.s.
Преди 2 години като я купих колата не скърцаше там ама с това спортно окачване и тия дупки си еба ..... :evil:

Последна промяна от Дон Хуан Голфа на Вто 28 авг 2007 21:44, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Вто 28 авг 2007 17:20

И аз си играх преди с разглобяване... исках да муша едни щуротии и след това ми скърцаше. Понеже се занимавам с компютри и към всяка дънна платка има един дунапрен, който е около половин см дебел. Нагниетох :lol: от него и ефекта беше поразяващ, дори не мога да повярвам, че стана толкова добре. То луфт нямаше видимо. Идеята ми за да не повдига много, както при тебе се е получило, беше да сложа по малко, но на по-голяма площ. Всъщност въобще не се вижда сега, дори може и да има леки вибраци по ямите, но дунапрена обира това скърцане. Наблъсках го с една малка права отвечица. Мога да услужа с този дунапрен - имам тонове.

Потребителски аватар
Дон Хуан Голфа
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

!

Мнениеот Дон Хуан Голфа » Вто 28 авг 2007 17:28

Dan4ote написа:И аз си играх преди с разглобяване да муша едни штуротии и след това ми скърцаше. Понеже се занимавам с компютри и към всяка дънна платка има един дунапрен, който е около половин см дебел. Нагниетох :lol: от него и ефекта беше поразяващ, дори не мога да повярвам, че стана толкова добре. То луфт нямаше видимо. Идеята ми за да не повдига много, както при тебе се е получило, беше да сложа по малко, но на по-голяма площ. Всъщност въобще не се вижда сега, дори може и да има леки вибраци по ямите, но дунапрена обира това скърцане. Наблъсках го с една малка права отвечица. Мога да услужа с този дунапрен - имам тонове.

Сега ако кажеш, че дунапрена е черен ще идвам с ракията да черпя?!

P.S.
Отворих си кутията на дъното ми и видях донапренчето ама е бяло и ще се вижда от самолет - освен да го пръсна с черен мат :roll:
Пиши ако имаш черно такова!

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Вто 28 авг 2007 17:31

Идвай с ракията - само черни и тъмно сиви са. Дори на мен таблото ми е бежово и така съм го напъхал, че не си личат двата цвята.

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Вто 28 авг 2007 18:34

Дунапрен му е майката - на сеата барчето фабрично отгоре има дунапрен на тоя луфт. Тъкмо и аз мислех да ти предложа варианта с дунапрен от дъно, но колегата ме е изпреварил :D

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAXC » Вто 28 авг 2007 19:09

Във всяка железария продават силиконови уплътнения за дограми. Приличат на пеногума и двойно лепящо се тиксо в единия край. Има различни разцветки ( аз съм виждал бели, бордо и черни). Такива уплътнения съм ползвал за лагуната. Залепих на рамката където ляга кората на багажника. Ефекта е поразителен. Изчезнаха всякакви скържания и най-хубавото е, че не е грозно. Профила на тези уплътнения позволява да се коригират по ширина. Цената на линеен метър е около 1лв.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 28 авг 2007 19:20

Нещо от рода на тези гумени уплътнения с които уплътняват стъклопакета към дограмата има вероятност да стане, освен това е с триъгълен профил и различни дебелини.

Потребителски аватар
Дон Хуан Голфа
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

10x

Мнениеот Дон Хуан Голфа » Вто 28 авг 2007 19:28

Благодаря на всички за идейте!
Да ходил съм да питам за уплътнение за дограма, но в 5 магазина проверих и черни все нямат, та утре ще пробвам с тази вата ако ли не продължавам търсенето на черно уплътнение за дограма...

CHEERZ....
PD RULEZ :lol:

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Вто 28 авг 2007 21:32

Оправи "Й"-то в заглавието :lol: :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Дон Хуан Голфа
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

!

Мнениеот Дон Хуан Голфа » Вто 28 авг 2007 21:46

The Red Guy написа:Оправи "Й"-то в заглавието :lol: :lol: :lol: :lol:

:ahoy

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Re: !

Мнениеот The Red Guy » Вто 28 авг 2007 21:53

Дон Хуан Голфа написа:
:ahoy

ХАХАХХХАХАХАХХАХХХХАХХ! Направо ме разби! :D :D :D :D

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Сря 29 авг 2007 6:57

Здрасти, Дон Хуане! :) Според мен точно с "набивка" за дограма ще стане. Зарежи магазините - огледай се около теб къде сменят дограма/слагат остъкление и направо питай монтажниците. На мен /с друга цел/ ми трябваха ок. 60 см - попитах културно :) и момчето, което слагаше остъклението на съседите ми намота от ролката поне тройно повече, при това категорично отказа "почерпка"... :)

Потребителски аватар
Дон Хуан Голфа
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

!

Мнениеот Дон Хуан Голфа » Сря 29 авг 2007 11:53

Dan4ote написа:Идвай с ракията - само черни и тъмно сиви са. Дори на мен таблото ми е бежово и така съм го напъхал, че не си личат двата цвята.

Намерих черно дунапренче и го сложих - добре седи и не скърца!
По-натам ако намеря уплътнение от дограма ще пробвам и с нея да видим как седи че това малко лъщи!

CHEERZ

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”