Здравей те... Моля ви за помощ и за едно голямо търпени след като прочетете моята молба...,защото съм сигърен,че не за първи път някои ви пита за това! От няколко седмици търся да закупя Голф 4 , но тъй като съм пълен аматьор и нищо не разбирам,ви моля да ми помогнете със съвет.Разполагам с 9000лв .Мога ли да купя качествен Голф 4 за тях и по възможност ДИЗЕЛ ? И още нещо можете ли да ми дадете някакъв линк със статистики на вдигателие на Голф 4 (колко харчат и тн)
Благодаря ви предварително!
Голф 4 Колко/Къде/Кога?
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
http://www.catalog.auto.ru/catalog/cars/volkswagen/golf/
Би трябвало да не е проблем да си намериш приличен дизел, въпреки, че за нещо по-лачено ще ти трябва още някой лев отгоре.
Лично аз бих заложил на едно GTI 1.8T - цената на дизел и бензин ( горивата) е почти еднаква, дизела със сигурност има малко по-скъпа поддръжка, а и шанса да се прецака с кофти-нафтата в БГ е по-голям. Разлика в разхода ще има единствено в града, но ако държиш много на икономията, по-добре е газов инжекцион и си решаваш проблема с цената на горивото
Би трябвало да не е проблем да си намериш приличен дизел, въпреки, че за нещо по-лачено ще ти трябва още някой лев отгоре.
Лично аз бих заложил на едно GTI 1.8T - цената на дизел и бензин ( горивата) е почти еднаква, дизела със сигурност има малко по-скъпа поддръжка, а и шанса да се прецака с кофти-нафтата в БГ е по-голям. Разлика в разхода ще има единствено в града, но ако държиш много на икономията, по-добре е газов инжекцион и си решаваш проблема с цената на горивото

- Stef4o
- Автомобил: Golf V
- Двигател: BKD
Вчера разглеждах колите в Дупница и видях Г4 1.8Т за 10 000лв....а беше с кожен Рекаро салон ,черни стопове Хелла и много хубав скоростен лост МОМО ,колата поне на пръв поглед беше много добра...затова моя съвет е да събереш още поне 1к и да си вземеш читава колица....а вече дизел-бензин е въпрос на вкус.
Дано съм бил полезен.
Поздрави

Дано съм бил полезен.
Поздрави

Последна промяна от Stef4o на Нед 02 сеп 2007 9:35, променено общо 1 път.
- Stef4o
- Автомобил: Golf V
- Двигател: BKD
LuIS написа:http://i.mobile.bg/perl/main.cgi?topmenu=2&leftmenu=1&act=11186734838368662&f1=details
http://i.mobile.bg/perl/main.cgi?topmen ... f1=details
В първата обява голфа е с десен волан,затова е толкова евтин.

- Дон Хуан Голфа
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
!!!
За тези пари качествен дизел не можеш да вземеш!!!
Дори и за 10 000 ще е то първите 1998г. и ще е без една екстра а за километрите не ми се говори! А ремонтите на стария дизел са страшно скъпи!
Приготви поне 13-14 за някоа помпа дюза но трябва да имаш късмет защото качествените и с добри екстрr са около 16...държът цени какво да се прави!
И пак повтарям - за качествена кола говоря-иначе пазара е пълен с боклуци!Аз мойта 7 месеца обикаляп докато я купя и пак беше с доста забележки!
cheerz
Дори и за 10 000 ще е то първите 1998г. и ще е без една екстра а за километрите не ми се говори! А ремонтите на стария дизел са страшно скъпи!
Приготви поне 13-14 за някоа помпа дюза но трябва да имаш късмет защото качествените и с добри екстрr са около 16...държът цени какво да се прави!
И пак повтарям - за качествена кола говоря-иначе пазара е пълен с боклуци!Аз мойта 7 месеца обикаляп докато я купя и пак беше с доста забележки!
cheerz
Наистина 1.6 SR двигателя (AKL) е приличен за Г4, ако не очакваш много. Проблемът е с късите скорости, на 5-та на 100 си вече на 3000 оборота, на 132-133- с 4000. Което пък означава, че за магистрално каране не си икономичен - при 90 ми дава 5.5-6.0, обаче при 130 вече е 7.5-8, а при 160-170 отиваш към 9-10.
За парите - аз моя го взех миналата година ноември, с доста екстри (рекаро салон, климатроник, трилъчев волан, лети джанти, подлакътници) за 12000.
За парите - аз моя го взех миналата година ноември, с доста екстри (рекаро салон, климатроник, трилъчев волан, лети джанти, подлакътници) за 12000.
- G3
- Автомобил: Vw Sharan 7M
- Двигател: 2.8 v6 204ps 4motion Ha METAH
StS написа:G3 написа:http://doppel-wobber.de/wbb2/golf_info.php?id=125
AUQ голф 4 : ей тоз двитател ме интересува не мога да намера никаде да се предлага тва ..някои идей ? соори ако съв офф ама и аз да питам да не пускам нова тема.
оооо ти не се шегуваш 1.8T 180 PS такива са редкост и имат акциз при внос тааа може да скочиш и над 15к ако въобще иматакива в б-я
аз бих заложил на ARL 2.0 - 150 BOSCH "Diesel Control"
защото за ГАз и метан не може да се мисли на коли с турбо или голф4
караш 4-ка с ГАЗ или Метан

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”