абе малко е офф ама е ДОСТА ВАЖНО/

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
maverick
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

абе малко е офф ама е ДОСТА ВАЖНО/

Мнениеот maverick » Пон 16 май 2005 19:17

ако карате зад/или до ОПЕЛ кадет седан,жълт с тъмни стъкла със стар РГ
/бял/ С5898 внимателсаката куки са с камера.днес ги видях като излизаха от КАТ минаха покрай мене и видех шпионската им камерка.така че умната!

Потребителски аватар
Jerom
Автомобил: Golf II
Двигател: RF
Контакти:

Мнениеот Jerom » Пон 16 май 2005 19:33

Благодарско колега! Утре ще ги засека мазно mhihi

Потребителски аватар
maverick
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

А ТАКА

Мнениеот maverick » Пон 16 май 2005 19:55

леко и мазничко с ръчната

Потребителски аватар
mucho
Палячо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mucho » Пон 16 май 2005 20:51

[off]аз по принцип глеам да си карам културно, тъй че "това не плаши душите наши" ама отдавна ме тормози един факт, от чисто законна гледна точка, това тайно снимане редно ли е?! ... я моля Ви некой светнат да ме осветли - тва не се ли води т. нар. специално разузнавателно средство, за което е нужна прокурорска заповед ... а също че подбни снимки, видео не мога да служат като доказателство ... демек разчита се на незнанието на хората?! ...

... ся моля да не ме разбирате погрешно, не подкрепям андрешковщината и подлите кокошкарски номерца за надхитряне на "системата" - просту съм мара любопитна ;)[/off]

Черноглав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Черноглав » Пон 16 май 2005 21:27

mucho написа:[off]аз по принцип глеам да си карам културно, тъй че "това не плаши душите наши" ама отдавна ме тормози един факт, от чисто законна гледна точка, това тайно снимане редно ли е?! ... я моля Ви некой светнат да ме осветли - тва не се ли води т. нар. специално разузнавателно средство, за което е нужна прокурорска заповед ... а също че подбни снимки, видео не мога да служат като доказателство ... демек разчита се на незнанието на хората?! ...

... ся моля да не ме разбирате погрешно, не подкрепям андрешковщината и подлите кокошкарски номерца за надхитряне на "системата" - просту съм мара любопитна ;)[/off]

бре бре колко отракан стана народа изведнъж...
и прокурорски заповеди сигурно ще искате като ви дойдат на посещение.. 8) А като не знаете как изглеждат?? като ви мушнат една под носа какво ще правите? :twisted:

Потребителски аватар
tedy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tedy » Вто 17 май 2005 8:33

Аз си мисля че Mucho е напълно прав. Това е незаконно и не може да се използва за доказателство. Но понеже българина не си знае правата и не познава добре законите, та това е много удобно......

Потребителски аватар
rmk
Автомобил: KIA Sportage 3
Двигател: 1.6 GDI

Мнениеот rmk » Вто 17 май 2005 9:13

Тук ще се съгался напълно с mucho. Получава се така, че ако аз заснема как някой орган на реда примерно взима подкуп, не само че няма да постигана нищо (и ще го пуснат) ами може и да ме окошарят за използване на специални средства. От друга страна обаче мен като обикновен гражданин могат да си ме снимат. Получава се, че полицията вместо да "служи и предпазва", те дебне в издънка (защото ще се напикаят ако се наложи да подгонят някой престъпник). Нещо пак се получава, че всички сме равни пред закона, ама някои са по-равни (както обикновенно) :twisted:

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Вто 17 май 2005 9:27

Тука трябва да се изкаже някой от адвокатите на форума - Pichaga или Lawyer - дали е законно. Аз не съм сигурен, но мисля, че наскоро разрешиха да се използват СРС, а и предполагам, че камерите на куките не влизат към тях. Те са нещо като радари, които ти снимат и номера, а радар-детекторите не могат да се причислят към СРС-тата, нали?

Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leavon » Вто 17 май 2005 12:25

Този номер със снимането от "камуфлажна кола" ми прилича на катаджия, който не е облечен с комплект униформа и аксесоари както си е по закон и се опитва да ме спре на пътя и да ми търси отговорност за нещо. Винаги мога да оспорвам достоверността на снимковия материал или резултата от радара, ако са правени от контролен орган, който не се е обозначил по съответния ред. Иначе всеки може да си снима наляво и надясно и това да е достатъчно за налагане на санкции. Едно време имаше едни машинки, монтирани по улиците, които едновременно засичаха скоростта и снимаха колата. Срещу това не можеш да риташ, защото се знае за какво е, къде е сложено и как работи - човешкия фактор е елиминиран.

Потребителски аватар
Lawyer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lawyer » Вто 17 май 2005 14:41

Въпросът наистина е дискусионен, но на първо гледане коментарът ми е следният. Разпоредбата на чл. 165, ал. 2, т. 6 от Закона за движението по пътищата (ЗдвП) гласи: "При изпълнение на функциите си по този закон определените от министъра на вътрешните работи служби имат право за установяване на нарушенията на правилата за движение по пътищата да използват технически средства или системи, заснемащи или записващи датата, точния час на нарушението и регистрационния номер на моторното превозно средство." Друг е въпросът дали упражняването на тези правомощия от органите за контрол по ЗДвП чрез този автомобил - ПТС :) попада в хипотезата на "предвидените от закона случаи" на изключенията от забраната на чл. 32, ал. 2 от Конституцията на Република България, тъй като принципно изключенията се уредиха от Закона за специалните разузнавателни средства. Според мен конкретното и единствено изключение се урежда именно в този закон, тъй като именно това е неговият предмет. Аргумент за това е легалното определение на "специалните разузнавателни средства" по чл. 2, ал. 1 от Закона за СРС, чийто кръг е очертан чрез тяхното предназначение, което е именно "...за получаване на необходимата информация без знанието или въпреки изричното несъгласие на контролираните лица". Следователно, разпоредбата на ЗДвП не представлява според мен конституционосъобразно изключение от забраната. Очаквам мнението на колегата - Pichagata.

Потребителски аватар
rmk
Автомобил: KIA Sportage 3
Двигател: 1.6 GDI

Мнениеот rmk » Вто 17 май 2005 20:28

Lawyer написа:..."При изпълнение на функциите си по този закон определените от министъра на вътрешните работи служби имат право за установяване на нарушенията на правилата за движение по пътищата да използват технически средства или системи, заснемащи или записващи датата, точния час на нарушението и регистрационния номер на моторното превозно средство."...

Ами ако това е реалния текст на закона то те нямат право да заснемат мен или моторното ми превозно средство, както и улиците, знаците и т.н.

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Вто 17 май 2005 22:30

leavon написа:Едно време имаше едни машинки, монтирани по улиците, които едновременно засичаха скоростта и снимаха колата. Срещу това не можеш да риташ, защото се знае за какво е, къде е сложено и как работи - човешкия фактор е елиминиран.

да да а защо ги махнаха??
по някое време на денонощието отива един бакшиш с един клон
и хопа хопа размаха го 15мин пред това свършва лентата и айде летиме с 150 по цариградско пак :twisted: :twisted: :twisted:

Потребителски аватар
ЧАНДЛЪР БИНК
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ЧАНДЛЪР БИНК » Сря 18 май 2005 9:41

мисля че никой от вас не е сниман или поне не му е показван снимковия материал.
а той представлява следното
върви си картината а отдолу дата,час,нарушението се вижда ,скорост на движение, в момента на нарушение се зумира номера на автомобила, и се прави моментна снимка абе изобщо да не попадате в обектива, а и после получавате призовка за 11или10 стая.
въобще внимавайте гадовете намират начин да с хранят(като вампири са за портомонето ви) :? :? :?

Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leavon » Сря 18 май 2005 13:16

Баща ми е получавал такава снимка, даже май още се пази някъде. А имаше и едни катаджийски коли с фотоапарати в тях и светкавица на бронята.

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Сря 18 май 2005 14:15

SSivanov написа:мисля че никой от вас не е сниман или поне не му е показван снимковия материал.
а той представлява следното
върви си картината а отдолу дата,час,нарушението се вижда ,скорост на движение, в момента на нарушение се зумира номера на автомобила, и се прави моментна снимка абе изобщо да не попадате в обектива, а и после получавате призовка за 11или10 стая.
въобще внимавайте гадовете намират начин да с хранят(като вампири са за портомонето ви) :? :? :?

Я виж този линк :wink: :
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... sc&start=0

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”