Подобна боя на Хром

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
passat123
Автомобил:
Двигател:

Подобна боя на Хром

Мнениеот passat123 » Пон 01 окт 2007 18:50

Не знам дали тази тема е за този раздел извинявам се предварително ако съм сбъркал !Има ли подобна боя на хром знам , че хрома или оригиналното хромиране е леееее много скапо :roll: става дума да не е спрей понеже неможе да се нанася лак ! Ако има на каква цена е! Колко струва такава боя . Изобщо има ли е , става дума за боядисване на джанти :P ! Другото е ,че в Русе търсих но няма никаде , не знам какво да правя само има някакви сперйчета но и върху тях неможе да се пръскало след това лак и ако дори се сложи той се набръчквал :( . И до колкото знам ако няма лак той ще е ммого финен и ще се махне бързо :? ! Пичове искам помощ ! :P

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Мнениеот Glove » Пон 01 окт 2007 19:11

Колега потърси с търсачката, доколкото си спомням имаше нещо по темата.

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Пон 01 окт 2007 23:59

Май става въпрос за прахово боядисване.....Ако е това-не е много скъпо и съм убеден че в Русе има такива хора които се занимават с това.....
Обаче ако става въпрос за никелиране,това вече е друга бира-скъпичка е галванизцията-и въпреки това в Русе пак трябва да има(справка-така наречените "русенски легла"
За цена сега не мога да питам,(след 15-20 дни,ако не забравя )но праховото не беше някаква убииствена сума
И за никелиране мога да питам,ама според мен не си заслужава-бързинко пада на люспи и се разваля ефекта

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Вто 02 окт 2007 0:07

Колега, чувал съм че в България никилирането не е качествено ( може би пестят от нещо ) и следователно ефекта не е дълаг. Люпи се или пада на парчета. Праховото боядисване няма нищо общо с никел, хром и полиране ... просто боя която е много добра за джанти ( работил съм в цех за прахово боядисване ... цената зависи колко ти е голяма джантата ) За летите джанти знам че е най-добре да се полират. Става много добре ! Аз съм го замислил на лято да събера някой лев и да ги полирам. Разгледай тези сайтове : http://www.alupur.hit.bg/ , http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... highlight= , http://kampaints.com/BG/8782/index.html и това го намерих в една тема "Шлайфане и полиране, излъскване на алуминиеви джанти, пръскане, лакиране. Изглаждане на пукнатини и полиране на кристални фарове.
Излъскване на ауспуси на мотори.
Пловдив, 0896062929, ул. Весела 18"
Дано съм ти помогнал. Успех !

Потребителски аватар
passat123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat123 » Вто 02 окт 2007 0:40

Ето го и спрея обаче чух , че като се нанесе и неможе да се нанася лак ако се нанесе се сбръчквал или се напуквал :( . И това горедоло наподобява хром-никел четох в форума за такава тема знам , че има и то дори обстойно е четох там със снимки на една каска как са я поядисали и такива но такива цени са написали . Лееее не знам имам разполагам с пистолет за пръскане на боя и знам технологията на пр. и други видове боядисванено :( ! ..... Няма хром боя или поне нещо подобно лъскаво ! :P

Изображение

Последна промяна от passat123 на Вто 02 окт 2007 0:52, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Вто 02 окт 2007 0:52

Махни спрея...няма да свърши работа....
колега,ако търсиш огледален ефект-значи искаш никелиране!Това ще струва доста....
А хрома...кво да ти кажа?Изглежда като сребро,ама не точно.
Незнам,нека по-запознатите да пишат дали на никелираната стоманена джанта,може да се пръсне лак

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Вто 02 окт 2007 10:44

Нещо такова?

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Вто 02 окт 2007 11:40

:shock :shock :shock Баси огледалото

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Вто 02 окт 2007 12:13

Уникална красота, но мисля че в България не може да се направи така ... Аз по принцип искам на си никелирам лайсните на габажника, но не знам къде, а оригинални струват близо 1400лв. За алуминиеви джанти за мен си е най-добре с полиране ... пак става много добре и е по-евтино.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Вто 02 окт 2007 12:15

Виж този сайт: http://kampaints.com/
Колегата prj57 е твоя човек.

Потребителски аватар
passat123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat123 » Вто 02 окт 2007 13:36

Да мнго е готена но искам да ви кажа ,че е много скъпо и не знам! Затова питам продава ли се боята само или нещо подобно аз ще се справа и като се спрявя ! :P

Леле ми сега погледнах това и аз го искам да го направя как така пстират фаровете на пасата бе :P !

http://polirane.com/details.html

Потребителски аватар
ABSOLUT
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Вто 02 окт 2007 14:18

longora написа:Уникална красота, но мисля че в България не може да се направи така ... Аз по принцип искам на си никелирам лайсните на габажника, но не знам къде, а оригинални струват близо 1400лв. За алуминиеви джанти за мен си е най-добре с полиране ... пак става много добре и е по-евтино.

Не може ли да ги свалиш лайсните, след това шкурка докато остане само алуминия и после корабен лак за метал за запечатване, и пак инстал на покрива.

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Вто 02 окт 2007 14:27

Лайсните ще си ги закарам направо на пясъкоструй ... и без друго съм работил там и се познаваме, но за пръв път чувам за този лак ... И на мен капачките са ми от пластмаса и не знам дали като си купя никела ( говоря за декоративните пластмаски които покриват болтвете ) дали няма да има разлика ?

Потребителски аватар
ABSOLUT
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Вто 02 окт 2007 14:35

Еми че те са от вътрешната страна и никой не ги вижда, а пък и не вярвам да има чак такава съществена разлика. А за лака съм гледал че има корабен само за дърво и корабен който е и за метал. Мисля че като се пръснат и изсъхне добре няма какво да го обели. А след песъкоструйката, май с вълнен парцал се постига най лъскавия ефект върху алуминий, трябва и доста търкане разбира се.

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Вто 02 окт 2007 14:39

Тези декоративни пластмаси са точно над болтовете ( може би капачки е по-правилно да се кажат ) и те се набиват много на очи. Ще взема да поразпитам за този лак .. :) Мерси за инфото !

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”