LPG или дизел? +/-

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

LPG или дизел? +/-

Мнениеот The Red Guy » Вто 04 сеп 2007 20:00

Мисля да си взема Толедо след 2003, но се чудя дали да си взема бензиново и да го газифицирам или да си взема ТДИ. Бензиновото струва с 2-3 хилки по-малко. Очаквам мненията ви!

Потребителски аватар
FreeSoul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FreeSoul » Вто 04 сеп 2007 20:15

Ако имаш пари TDI, ако не LPG :wink:

Потребителски аватар
sin orel C20XE
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sin orel C20XE » Вто 04 сеп 2007 20:18

Я пак помисли,явно си чул,нещо,ма не си разбрал,слагат се газови уредби(предимно метан) на дизел,но моторът трябва да е голям,а не като този!
Забрави за случая! :D

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Вто 04 сеп 2007 20:19

Мисля да си взема Толедо след 2003,

А бе ти кога накрая ще си вземеш истинска кола ? :wink:
сега сериозно : не можеш да се ебаваш с ТДИ то - то си е направено за това - да си бяга ...а за газовата - от тези 3 хилки по малко като дадеш една обратно за уредбата и тъкмо ще ти останат 2 да се занимаваш с евентуални проблеми после..... и да пиеш по някоя когато се сетиш , че имаш млада бърза кола , ама скопена :lol: ( не казвам че на газ няма хич да върви , или че е толкова лошо ама нека не се лъжем - газовата скопява колата , защото ако се направи да върви добре , далаверата се губи :wink: )
ТДИ - читаво - глас +1

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Вто 04 сеп 2007 20:22

Моето мнение можеш да го видиш като погледнеш под аватара (гаража) - дизел. Зависи и как (за какво) ще ползваш колата и къде, колко км ще минаваш.
Разход на дизел - 10 лв./100 км. Разход на LPG - 8 лв./100 км. освен това газовата уредба си е инвестиция, която е почти разликата в цената на бензинов-дизелов автомобил. Отделно че бутилката си я мъкнеш винаги с теб, намаляваш полезния обем на багажника. И не на последно място, това си е интервенция по двигателя (автомобила), която не е предвидена от производителя.
Едно зареждане на газовата бутилка - около 200 км; едно зареждане на резервоара на дизела - около 1000 км.
Ти си преценяваш. За какви бензинови двигатели става въпрос (букви) ? Все си мисля, че по-новите бензинови двигатели са по-капризни от дизеловите. Дизела пък иска малко по-често смяна на маслото. Евентуалния ремонт на дизела (дано не ти се налага !) ще е малко по-скъп от този на бензиновия.

sin orel C20XE написа:Я пак помисли,явно си чул,нещо,ма не си разбрал,слагат се газови уредби(предимно метан) на дизел,но моторът трябва да е голям,а не като този!

Май ти не си разбрал - я прочети пак първото мнение :wink:

Последна промяна от gr_kanev на Вто 04 сеп 2007 20:24, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Veso101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Veso101 » Вто 04 сеп 2007 20:23

sin orel C20XE написа:Я пак помисли,явно си чул,нещо,ма не си разбрал,слагат се газови уредби(предимно метан) на дизел,но моторът трябва да е голям,а не като този!

Я пак прочети!

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Вто 04 сеп 2007 20:24

Не знам кой разбрал кой не,ама по темата:Не слагай ГАЗ на никаква кола :idea: То и не е изгодно бре.Ще ти вземат 1800лв за скапаната уредба,а нали се сещаш че вече се приближаваш към TDI към цената на колите :idea:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 04 сеп 2007 20:26

слагай газов инжекцион и не му мисли толко ;)

Потребителски аватар
DOCDOBREV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DOCDOBREV » Вто 04 сеп 2007 20:27

С предишния автомобил -Сеат "Ибиса" бях на газ,а сега с Пасата съм на дизел.Определено вече предпочитам дизела и то ТДИто.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 04 сеп 2007 20:28

DOCDOBREV написа:С предишния автомобил -Сеат "Ибиса" бях на газ,а сега с Пасата съм на дизел.Определено вече предпочитам дизела и то ТДИто.

а сеата с къв двигател е бил?
и сега сравнение м/у ибиса и пасат ли правиш ?

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 04 сеп 2007 20:31

Много си зависи къде ,как и за какво ще ползваш колата.Мен ако питаш си търси читава кола с екстрички да те кефи и с сносен мотор/не 1.4 СДи и т.н./ без значение с бензин или дизел.И двете стават ,че и горе долу на ена цена лягат.

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Вто 04 сеп 2007 21:13

gr_kanev написа:Моето мнение можеш да го видиш като погледнеш под аватара (гаража) - дизел. Зависи и как (за какво) ще ползваш колата и къде, колко км ще минаваш.
Разход на дизел - 10 лв./100 км. Разход на LPG - 8 лв./100 км. освен това газовата уредба си е инвестиция, която е почти разликата в цената на бензинов-дизелов автомобил. Отделно че бутилката си я мъкнеш винаги с теб, намаляваш полезния обем на багажника. И не на последно място, това си е интервенция по двигателя (автомобила), която не е предвидена от производителя.
Едно зареждане на газовата бутилка - около 200 км; едно зареждане на резервоара на дизела - около 1000 км.
Ти си преценяваш. За какви бензинови двигатели става въпрос (букви) ? Все си мисля, че по-новите бензинови двигатели са по-капризни от дизеловите. Дизела пък иска малко по-често смяна на маслото. Евентуалния ремонт на дизела (дано не ти се налага !) ще е малко по-скъп от този на бензиновия.

Kънев, за пореден път оценявам мненията ти, защото наистина са аргументирани. Колата, която трябва да купя, ще бъде ползвана за такси и то не в града, а на дълги разстояния. И за тва съм поставен пред тази дилема - газ ли, нафта ли? Плюсовете на бензин/газ според мен са:
+по-малка първоначална инвестиция
+по-евтина подръжка
+малко по-евтино гориво
+по-голям избор на бензинови коли
-поставянето на газова уредба, доколкото може да е минус, аз лично съм извървял този не лек път (ядох банана докато я наглася, ама слава Богу от година всико е идеално - сега вече знам къде да ходя в Русе за газови уредби!!!!).
-отнемане на място в багажника, въпреки че може да не е такъв проблем чак, даже лично за мен няма да е
-по-често зареждане на гориво
Плюсове на дизел:
+по-издръжлив мотор - НЕОСПОРИМО!
+по-голям пробег с едно зареждане
+по-висок въртящ момент - може да тегли много и да носи повече от бензинката
-по-малък първоначален избор на употребявани автомобили
-читавите дизели много трудно се намират
-по-висока цена
-по-скъпа подръжка

И НЕ МОГА ДА ПРЕЦЕНЯ! Толкова съм объркан!
А и другото най-важно за мен - НЕ ОТБИРАМ ПОЧТИ НИЩО ОТ ДИЗЕЛИ! А ОТ БЕНЗИНОВИ МОТОРИ СМЕЯ ДА ТВЪРДЯ, ЧЕ ЗНАМ ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС! Това, че не разбирам от дизели, ще ме затрудни при избора на читав автомобил - няма кой да ми помогне! А на бензина в 90 % от случаите мога да разбера що за кола имам пред мен, стига да не е перфектно омагьосана :).

Ivo_
Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
Двигател:

Мнениеот Ivo_ » Вто 04 сеп 2007 21:35

След като ще я караш като такси, и с това ще си вадиш парите, моя съвет е бензинова. След това решаваш газ или метан!
Все пак с тази кола ще се изминават доста километри, от там разликите които ще се натрупат от скъпата подръжка на дизела, и по-евтиното гориво - газта, за мен накланят везните към алтернативните горива :wink:
Смятам, че не греша, нали целта ще е максимална рентабилност, а не шофиране за удоволствие :?:

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Вто 04 сеп 2007 21:45

При тази дилема - твърдо за газта

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 04 сеп 2007 22:27

Ако е за такси найстина газта - на дизела никаде няма да му се възползваш от въртящия момент защото ато караш непознат човек и то на задната седалка не можеш да се вялкаш по завойте със 140 :cry: Иначе за поддръжката на дизела си в голяма грешка -доста по евтина е -има обаче ,но -ако се скапе тотално мотра основния ремонт е двойно по скъп да не е и повече,а и за турбина имаш да мислиш-ама като копуваш кола 2003 тия моменти са мнооого далече :)

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”